понеділок, 3 серпня 2015 р.

Стрибни вище голови, або 6 корисних книг креативного маркетолога

"Якщо ви потрапили в креативний відділ, це зовсім не означає, що й самі ви стали креативними. Для цього потрібно продовжувати вчитись і не зупинятись протягом всієї своєї кар'єри"

У відомого агенства Goodby, Silverstein & Partners є прекрасний слоган "Креатив без стратегії називається мистецтвом". Це значить, що креатив в рекламі - дуже утилітарна сфера, яка невіддільна від бізнесу. Якщо креативщик цього не розуміє, значить він не розуміє суті послання, яке має донести до аудиторії.

"В роботі креативщика дуже небезпечно вузько мислити. Краще володіти спектром рішень, ніж одним, хай навіть дуже крутим."

Кращі зразки креативу
Гейзер в голове. Креативные техники и мыслительные стратегии для рекламы, маркетинга и СМИ
Марио Прикен

Це краща книга-посібник по створенню ефективних креативних ідей. Дозволить вам зазирнути в таємниці процесів творчого мислення. Вона пояснює стратегії мислення професіоналів творчої праці і дає розуміння того, як створюються зразки чудових ідей. 
детальніше



 

Хегарти о рекламе. Превращая интеллект в магию
Джон Хегарти
 Одна з найбільш відомих і успішних книг про рекламу!
Легендарний рекламіст Джон Хегарті розповість про те, що таке хороша ідея, на чому заснований успіх бренду, як потрібно і як не потрібно створювати рекламні агентства і керувати ними. Чому завжди варто ставити під сумнів бриф, що таке мистецтво презентації для потенційного клієнта.
А ще – про те, як важливі в рекламі хороші історії, і чому нові технології не загрожують рекламі...
детальніше
 
 
 
Мотивація
Важно не то, кто ты есть, а то, кем ты хочешь стать
Пол Арден
Персональний кишеньковий генератор ідей на випадок посадки ваших творчих батарейок, впевненості у власних силах бути відважним і досягати неможливого.
Вона не навчить працювати з рекламою і не дасть знань, вона навіть не оперує науковими термінами. Пол Арден, гуру рекламного бізнесу, ділиться своїми ідеями, досвідом, здобутим на власних помилках, і енергією, якої у цієї людини явно на трьох, - і всім цим можна успішно користуватися в процесі досягнення екстраординарних результатів ділової та творчої життя.
Раніше книга виходила під назвою "Пригай выше головы".

детальніше



Брендинг
Zag. Манифест другого маркетинга
Марти Ньюмейер

Найпрактичніший посібник по брендингу, що входить в список 100найкращих бізнес-книг усіх часів.
Слушні, а головне практичні поради щодо створення нового бренду або розвитку вже існуючого.
Особливо цікава запропонована для створення бренду схема "фокус, відмінність, тренд, комунікація", яка розкладає роботу з брендом по поличках.
Загалом, революційна книга Марті Ньюмейєра, якого ви вже знаєте по бестселеру 
"Нарушай правила! И еще 45 правил гения"
детальніше



Нейромаркетинг та поведінкова економіка
Взлом маркетинга. Наука о том, почему мы покупаем
Фил Барден

У цій книзі сплетена нейробіологія з психологією вибору і маркетингом. Схоже, що вчені взялися за продажі всерйоз, тепер вони аналізують не відповіді фокус-груп, а поведінку нейронів в мозку покупця.
По суті вся книга - це набір лайфхаків для продажу товарів. Деякі фішки настільки підступні, що у чесного покупця зовсім немає шансів, щоб протистояти армії вчених-маркетологів)
Автор адаптував економічну модель нобелівського лауреата Канемана, автора книги "Думай медленно, решай быстро", і створив зрозумілу модель сприйняття будь-якої комунікації.
детальніше


Просування
Заразительный. Психология сарафанного радио
Йона Бергер
На диво легка і цікава книга про те, як привернути увагу до вашого бренду без значних інвестицій.
Ця книга - молодого професора Уортонскої школи бізнесу - Йони Бергера, буде надзвичайно корисна тим, хто шукає нестандартні способи підняти обізнаність  про свій продукт чи послугу.
Дуже корисне джерело вивчення теми "провокаційного маркетингу".
детальніше




Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
 та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар