четвер, 4 жовтня 2018 р.

Освіта МВА більше не потрібна, або що насправді нас мотивує

Хаос в Силіконовій долині, Незручний спадок, метод "Внутрішньої гри", нові правила копірайтингу та самоосвіти і що насправді мотивує людей.
Топ-8 новинок першого місяця осені!

#TUBBR - Огляд світових бестселерів, перекладених українською!

MBA в домашніх умовах. Шпаргалки бізнес-практика
Джош Кауфман

Входить в топ-10 кращих бізнес-книг
Це книга про віру в себе. Несподівано? І тим не менше головна ідея автора полягає в цінності вашої особистості, а не «корочки» в вашому кейсі.
Можна закінчити яку завгодно бізнес-школу - і залишитися на нижній сходинці соціальних сходів. А можна піти по стопах автора книги.

Джош Кауфман - видатний менеджер, який не отримав класичної бізнес-освіти. Він свідомо вибрав нестандартний шлях, вирішивши не йти накурси MBA, але отримати самоосвіту одночасно почавши працювати full-time в компанії Procter & Gamble.
Однак просте питання - навіщо ж потрібен диплом MBA і за допомогою яких ресурсів можна отримати таку ж або перевершуючу за якістю освіту - не давав йому спокою.

Джош почав вести блог на тему самоосвіти в бізнесі і незабаром, усвідомивши величезний попит на цю тему, покинув P & G, щоб написати своє особисте керівництво по ключовим концепціям управління.
Результат його роботи перед вами)

детальніше


Чому звичні методи роботи з мотивацією давно не працюють

Націлені на результат. Що насправді мотивує людей
Сьюзен Фовлер

Застаріле розуміння мотивації - це те ж, що і застарілі норми виховання дітей, коли їх ставили в кут, карали і позбавляли десерту. Спробуй проверни зараз таке з сучасними дітьми - заклюють і засміють, не сприймуть всерйоз навіть.
Все це переносимо в світ бізнесу. Мотивація грошима не проходить. Про це розказано вже не раз і не одним психологом і бізнес-консультантом. Така мотивація є короткостроковою і неефективною в глобальному розумінні цього слова. Сьюзен Фаулер дуже доступно і логічно пояснює, чому так відбувається і хто у цьому винен.

Основна ідея книги, що люди мотивовані завжди, інша справа на що вони мотивовані. Автор ділить мотивацію на позитивний і негативний рівні і розповідає, як можна впливати на людей, щоб їх "не переламувати", а допомогти перейти на потрібний рівень для досягнення поставлених цілей.
У книзі наведені приклади різних ситуацій і пояснені рівні мотивації людей на конкретних прикладах.

детальніше


Ця книга зробила Сета Годіна всесвітньо відомим маркетологом

Пурпурова корова! Як створити незабутній продукт
Сет Ґодін

Американський гуру маркетингу, поділився з вами своєю запальною ідеєю Пурпурової корови. Чому пурпурова? Тому що буденність - це нудно і нецікаво! Домогтися уваги споживача на сучасному ринку можна, тільки виокремлюючись особливими, дивовижними продуктами - Пурпуровими коровами. Ви змогли б пройти повз такої корови? Ось і ваші споживачі не зможуть. Ви дізнаєтеся, як створити, виростити і правильно доїти свою Пурпурову корову!
детальніше




У списку найкращих бізнес-книжок року за версіями Business Insider, Inc та Amazon.
 
Хаос у Кремнієвій долині. Стартапи, що зламали систему
Антоніо Гарсія Мартінес

Якщо коротко «Chaos Monkeys» - про справжній стан справ в Силіконовій долині.
Як і випливає з назви в оригіналі, книга присвячена «мавпячому хаосу» в Кремнієвій долині. Що таке «мавпячий хаос»? Це термін, який використовується мережевими адміністраторами для виявлення проблем системи на ранньому етапі.
Антоніо Гарсіа Мартінес працював продакт-менеджером в Facebook, а також є засновником компанії AdGrok, яку потім придбав Twitter.
Мартінес розвінчує міф про Силіконову долину як про дім інтелектуалів, показуючи її зовсім з іншого боку. Для нього не існує ніяких авторитетів. Цей веселий і зухвалий авантюрист створив захоплюючу розповідь, поклавши в її основу власний досвід.
Мартінес обговорює все: від дурних історій до таємниць корпоративної культури потужних і впливових компаній.
детальніше


Коучинг від одного з його основоположників
Работа как внутренняя игра. Раскрытие личного потенциала
Тимоти Голви

Двадцять років тому Тімоті Голві розробив свій революційний підхід The Inner Game.
Підхід «внутрішньої гри» - альтернатива традиційному «експертному» впливу тренера на свого підопічного спортсмена. Саме ідея внутрішньої гри, що зародилася під час роботи з гравцями високого рівня - чемпіонами в тенісі, стала основою для коучингу.

 детальніше



Нове дітище від авторів "Пиши, сокращай"
Новые правила деловой переписки
Максим Ильяхов, Людмила Сарычева


Як їм це вдається? Книгу вже охрестили однією з найочікуваніших новинок року!
На цей раз Максим і Людмила дісталися до ділового листування. Як запевняють автори видання, книга допоможе позбутися від непотрібного багатослів'я, канцеляризмів і важких мовних конструкцій в письмовій мові.
З її допомогою можна навчитися доносити свої думки до адресата в короткій і зрозумілій формі - чи це комерційна пропозиція клієнту, чи рекламна розсилка, чи відповідь на претензію або відгук на вакансію. Ну просто життєво необхідна книга для всіх! ))


👀 🛒 💰 Спеціальна ціна  ̶3̶9̶2̶  340 грн
детальніше



Незручний спадок:як багатство впливає на гени 
Неудобное наследство. Гены, расы и история человечества
Николас Уэйд
Чи є тема більш резонансна, ніж відмінності здібностей різних рас? Недавні покоління бачили одіозні забобони, експлуатовані під виглядом наукової легітимності, щоб виправдати дискримінацію, стерилізацію і навіть геноцид. Не менш важливо, що расова дискримінація залишається актуальною темою в усьому світі.
Науковий журналіст Ніколас Уейд, досвідчений репортер, який висвітлював досягнення в області генетичних технологій для «Нью-Йорк Таймс». Його нова книга «Незручний спадок» підходить до предмету з особливою суворістю:
Нове наукове розуміння нашої генетичної спадщини збільшує наше розуміння відмінностей між людьми. І все ж, стверджує Уейд, політична чутливість стримує дослідження в цій області.

Доводи Уейда про те, що предмет зазвичай ігнорується, серйозно підривається тим фактом, що більша частина його книги складається з повідомлення про генетичні дослідження саме з цього питання. Проте, книга містить багато добре відібраних свідчень успіхів в нашому все більш витонченому розумінні генома людини і популяційної генетики.
Незважаючи на політичну волатильність предмета, легко зрозуміти, чому Уейд вважає дослідження болісним: наша генетична спадщина, безсумнівно, містить захоплюючі відомості про діяльність ранніх людських популяцій...

детальніше


 
Допоможе вам закохатись в числа Фібоначчі
Путеводитель для влюблённых в математику
Эдвард Шейнерман
Едвард Шейнерман - професор прикладної математики і статистики в Університеті Джонса Хопкінса. Він запевняє, що будь-яку область людського існування можна перевести на мову цифр, і тим самим полегшити їх розуміння.

Він концентрується на теорії ймовірностей, і головна думка полягає в тому, що тільки деякі феномени випадкові і їх не можна передбачити. Шейнерман рекомендує обговорювати прочитані розділи з друзями (для кращого розуміння прочитаного) - і це прекрасна ідея.
Про нестандартну і цікаву математику, укладанні доміно і закономірності числової послідовності, про головоломки і Всесвіт чисел і фігур чудово говорити в компанії. А також про те: чому велика частина тих чисел, що нас оточують, починається на одиницю, а тих, що починаються на дев'ятку, - зовсім мало? Або - чи можна покрити всю підлогу паркетинами у вигляді правильних п'ятикутників і не залишити зазорів? Або про можливість математики пролити світло на питання про свободу волі. Або про знамениті числа Фібоначчі.

детальніше
​​Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
 та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар