понеділок, 4 січня 2016 р.

7 звичок майбутнього: створення інноваторів

Є 7 звичок для ефективних людей,
є 7 звичок для менеджерів,
є 7 звичок для підлітків, а тепер час для студентів -  майбутніх геніїв-інноваторів-винахідників.

На одній з конференції консультант у сфері освіти Тоні Вагнер розповів про звички, які знадобляться сучасній молоді в майбутньому.


Доктор Вагнер звертає увагу на те, що сьогодні, коли більша частина рутинної роботи може бути автоматизована, для досягнення успіху недостатньо просто вміти працювати руками. Все більше цінується вміння працювати головою.

Тоні Вагнер виділяє сім звичок, які допоможуть сьогоднішнім студентам не тільки отримати і зберегти хорошу роботу, але й бути активними і обізнаними, постійно вчитися новому і самовдосконалюватися.

Критичне мислення та вміння вирішувати проблеми
Компанії, що конкурують на світовому ринку, для безперервного вдосконалення своїх продуктів використовують всі доступні ресурси. Досвід Toyota
показує, що співробітники, зайняті на складальному конвеєрі, виконують не тільки одну цю роботу. Їм доводиться замислюватися про поліпшення якості складання автомобілів, а також брати участь у дискусії про транспорт майбутнього. Це вимагає критичного мислення буквально від кожного.

Командна робота та лідерські якості
Командна робота у великих компаніях сьогодні не обмежується розмірами приміщень: над вирішенням конкретної задачі працюють кращі уми країни, а то й усього світу. Важливо враховувати, що в обговоренні часто приймають люди різних культур і релігійних поглядів.
Лідерами тепер стають не ті, хто займає високий пост, а ті, хто вміє мотивувати інших і ставити правильні питання

Гнучкість і вміння пристосовуватися до нових умов
Навіть якщо ви довгий час займаєте одну й ту ж посаду в тій же компанії (що, втім, зараз зустрічається все рідше), сама робота постійно зазнає змін. Кожному співробітникові так чи інакше доводиться освоювати нові навички.

Ініціатива і підприємницькі навички
Компанії дуже зацікавлені у створенні і підтримці духу змагання, ініціативи та підприємництва.

Уміння грамотно і чітко викладати думки усно і письмово
Від цих навичок безпосередньо залежить якість мислення. Нечіткий стиль викладу говорить про туманності, сплутаності думок.

Уміння шукати і знаходити інформацію
Важливо не тільки вміти знаходити інформацію в мережі, але й критично аналізувати її, щоб розуміти, що може бути використано сьогодні, а що, можливо, завтра.

Допитливість і уява
Здатність мислити нестандартно, творчо не тільки не втрачає актуальності, а й набуває все більшого значення. Адже товари часто виглядають однаково і потрібно привертати увагу споживачів яскравим і незвичайним дизайном.

повний виступ доктора Тоні Вагнера можна подивитись на youtube


Революція в навчання. Виховання молоді. Інноватори
Створення інноваторів: як виховати молодь, яка змінить світ
Тоні Вагнер
Краща книга місяця на Amazon.com
«Якщо котрусь із ідей Вагнера застосувати в галузі освіти та освітньої культури вже сьогодні, ми побачимо результати у найближчому майбутньому»
Базуючись на отриманих фактах та реальних кейсах, автор відкриває секрети виховання інноваційної молоді та створює «дорожню карту» для батьків і викладачів будь-якої країни світу.

детальніше




Бізнес. Лідерство. Успіх. Особистий розвиток
Большая восьмерка. Результаты самого масштабного исследования успешных людей
Ричард Сент-Джон
Річард Джон витратив більше десяти років на дослідження природи успіху, провівши інтерв'ю з успішними людьми 500, включаючи Білла Гейтса, Річарда Бренсона і засновників Google. 
У результаті своїх досліджень Річард визначив 8 якостей, притаманних успішним людям. Звичайно, ніяких чарівних рецептів миттєвого успіху не буває: герої дослідження Річарда дуже багато працювали, але ця необхідна умова не є достатньою - є ще 7 інших...
Виступ Річарда входить до 20-ки найпопулярніших відео TED. А ще він
займається дзюдо, володіє чорним поясом і пробіг більше 50 марафонів на всіх континентах.

детальніше




Бізнес. Інструменти. Аналітика.
Революция в аналитике: Как в эпоху Big Data улучшить ваш бизнес с помощью операционной аналитики
Билл Фрэнкс
Білл Франк, директор з аналітики компанії Teradata і викладач Міжнародного інституту аналітики, відомий своїм попереднім бестселером "Укрощение больших данных"
Нова книга - посібник з впровадження операційної аналітики, автоматизації прийняття рішень і інтеграції аналізу даних в бізнес-процеси.

детальніше




 
Бізнес. Менеджмент. Бізнес-процеси
Системное мышление для руководителей: Практика решения бизнес-проблем
Деннис Шервуд
"Знаючи окремих гравців, ви все-таки не можете передбачити поведінку команди".
Дуже часто, занурюючись в рутину і буденність, ми просто не здатні досягти того самого
helicopter view, подивитися на організацію з висоти пташиного польоту, побачити зв'язки між розрізненими елементами. У цьому плані книга дуже виручає, змушує "прокинутись", поглянути на загальну картину свіжим поглядом.
детальніше
 
 

 
Нон-фікшн
Дуэль нейрохирургов. Как открывали тайны мозга, и почему смерть одного короля смогла перевернуть науку
Сэм Кин

Вдалий та цікавий синтез наукового і популярного жанру. Навіть ті, що ніколи не читали подібних книг, знайдуть багато цікавого. Історії про курйозні випадки та дивовижні відкриття в галузі дослідження людського мозку, починаючи з XVI століття, коли трагічна смерть короля Генріха II допомогла медикам зробити прорив у науці...
детальніше



 
Натхнення для дітей
Нові Різдвяні книжечки Старого Лева
детальнішедетальнішедетальнішедетальніше




Записники. Розмальовки. Творчість. Натхнення
Безлад. Посібник із помилок і нещасливих випадків
Кері Сміт

Все ваше життя вас вчили уникати безладу: намагайся тримати все під контролем, малюй тільки всередині ліній, роби все безперечно, уникай контакту з брудними речами.
Нова книга Кері Сміт (Keri Smith) закликає все робити навпаки. Нехай вона стане вашою персональною ігровою кімнатою. Тим місцем, де можна почувати себе вільним, смітити, забруднювати все навкруги, робити те, що в реальному житті вам робити не дозволяють.

детальніше



Дивокола. Розмальовка-пазл. Шедеври живопису
Томас Павітт

Томас Павітт створив оригінальну і дивовижну концепцію розмальовок – справжній пазл, який поступово складається з кіл, розфарбованих у п’яти різних стилях. Спочатку не розібрати нічого, окрім переплутаної суміші кіл, але в кожній з таких головоломок приховано світовий мистецький шедевр. який ви можете виявити.
20 найвідоміших світових шедеврів від Венери Мілоської до «Поцілунку» Клімта і обіцяє години натхненної праці творчим людям будь-якого віку.

детальніше



Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар