понеділок, 20 серпня 2018 р.

Переговори з Рокфеллером, метод Ейнштейна і мозок Будди

Один з визнаних майстрів американської дипломатичної школи Генрі Кіссінджер є винахідником тактики так званої «човникової дипломатії».
Якось раз журналіст попросив Кіссінджера пояснити на прикладі в чому сенс тактики «човникової дипломатії» в переговорах. «О, це дуже просто, - посміхнувся Кіссінджеp.
Припустимо, я приходжу до Рокфеллеpа і питаю:

- Послухайте, Рокфеллер, ви хочете отримати в зяті "крутого" сибірського мужика?
- Що за ідея спала вам в голову, - дивується Рокфеллер. - Навіщо мені це?
- А якщо він - клієнт швейцаpского банку? - наполягаю я.
- Це інша справа, - каже він.

Далі - зовсім просто. Я йду в банк і питаю:
- Хочете, щоб вашим клієнтом став "крутий" сибірський мужик?
- Цього ще нам не вистачало! - обурюється директор банку.
- Ну, а якщо він - зять Рокфеллера? - кажу.
- Це інша річ, - зацікавлюється директор банку.

Тепер настає завершальний етап. Я приїжджаю до "крутого" сибірського мужика і пропоную:
- Хочеш одружитися з американкою?
Він знизує плечима:
- Навіщо це мені?
Я забезпечую його додатковою інформацією:
- А якщо вона - дочка Рокфеллера? ..
- Ну, це - зовсім інша справа, - погоджується він.

Залишається - зовсім дрібниця. Я відвідую дочку Рокфеллера і питаю її:
- Хочеш вийти заміж за клієнта швейцаpского банку?
- Яке диво! - відповідає вона. - Таких клієнтів навколо - хоч греблю гати. Вибирай будь-якого ...
- Ну, а якщо він - "крутий" сибірський мужик?
Вираз її обличчя змінюється.
- Так би відразу і сказав! » ;)



Найважливіша робота з дипломатії протягом тридцяти років
Дипломатія
Генрі Кіссінджер
А якщо серйозно, дуже глибокий і цікавий аналіз величезного історичного періоду.
Ця книга не випадково стала національним бестселером 1994-1995 років. Кіссінджер прагне проаналізувати чинники, що дозволяють оцінювати міцність і довговічність того чи іншого світового порядку, починаючи з Вестфальського миру 1648 року і аж до наших днів. Перед читачем постає ряд політичних діячів «всіх часів і народів» - від Рішельє до наших сучасників.
детальніше
 


Пояснення наших бід з точки зору когнітивних наук
Иллюзия знания. Почему мы никогда не думаем в одиночестве
Сломан Стивен, Филип Фернбах
Зазвичай нам здається, що ми думаємо поодинці, а наш розум замкнутий в окремій черепній коробці і лише опосередковано пов'язаний з навколишнім світом. Ця книга переконає вас, що пізнання завжди і всюди колективне.
Когнітивісти Стівен Сломан і Філіп Фернбах починають книгу з вивчення унітазів, замків і застібок-блискавок. Якщо вас попросять оцінити, наскільки добре ви розумієте ці пристрої, а потім написати покроковий опис того, як вони працюють, ви напевно розчаруєтеся у власних знаннях.
Абсолютна більшість людей не розуміє механізм дії приладів, якими ми користуємося щодня.
Сломан і Фернбах пишуть про те, що усі ми живемо у спільнотах знання, а те, що ми вважаємо "своїми" знаннями, насправді розподілено довкола нас, і ми сягаємо по ці експертні знання, навіть не помічаючи цього і не усвідомлюючи глибини свого невігластва.
Високорозвинені суспільства складаються з окремих осіб, які напрочуд мало знають, а своїм розвитком завдячують ефективності обміну знаннями. Автори також пояснюють, чому навіть освіта і вільний доступ до інформації та наукових досягнень не рятує людей від схильності до упереджень, забобонів і помилок, а також розповідають, що з цим робити.
 детальніше

 
Мудрість буддистських практик і сучасні відкриття нейробіологів
Мозг Будды. Нейропсихология счастья, любви и мудрости
Ричард Мендиус, Рик Хансон
Революційні наукові відкриття довели, що мозок дорослої людини може змінюватися протягом усього життя. Хоча багато нейробіологів раніше заявляли, що свідомість є не більше ніж активність мозку, сьогодні ми можемо поглянути на це по-новому.
Якщо ми будемо розглядати свідомість як матеріалізований процес, що керує потоком енергії та інформації, стане зрозуміло, що його можна використовувати для зміни мозку.

Суть проста: те, на чому ми зосереджуємося, може безпосередньо змінити активність і структуру мозку. Головне - знати, як використовувати це розуміння для поліпшення свого життя.
Ми відкриємо для себе ще одну нову точку зору: наші відносини один з одним лежать в основі роботи нашої свідомості і є ключовим аспектом здоров'я мозку.
Соціальні зв'язки формують нервові з'єднання, з яких складається мозок. Виходить, те, як ми спілкуємося, впливає на структуру мозку і підтримання балансу в житті.

Великі вчителі, такі як Будда, Ісус, Мойсей, Мохаммед і Ганді - всі народилися з таким же мозком, як у звичайних людей. Але змінивши себе - вони змінили світ.
У цій книзі зібрані кращі світові практики, медитації та вправи, за допомогою яких ви навчитеся керувати своїм мозком і змінювати життя.
детальніше



​Які принципи древньої гри допоможуть в бізнесі
Стратегия Го. Древняя игра и современный бизнес, или Как победить в конкурентной борьбе
Павел Авраамов


«У моєму житті було достатньо розчарувань - наприклад, я хотів бути кращим в світі гравцем в Го, але так ним і не став», - розповідав в одному інтерв'ю Білл Гейтс.
Правила однієї з найстаріших логічних ігор прості: потрібно відгородити на ігровій дошці каменями чорного або білого кольору більшу територію, ніж противник.
Стратегічні принципи, які дозволяють домогтися перемоги в Го, універсальні і абстрактні. Їх можна використовувати в будь-якій сфері людського життя, де йде конкурентна боротьба, - наприклад, в бізнесі.
Павла Авраамов (бізнесмен і майстер гри в Го) розповідає про базові принципи і стратегії гри з прикладами з реального життя, а точніше бізнесу.
Вивчення гри розвиває пам'ять, зосередженість, здатність до багатофакторного аналізу ситуації. Але головне, Го прищеплює здатність міркувати і приймати зважені рішення, передбачаючи дії противника.
Справжня користь від гри в Го полягає не в тому, щоб отримати який-небудь розряд, і не в тому, щоб просто завчити стратегічні принципи напам'ять. Ідея в тому, щоб за дошкою зрозуміти особливості власного мислення, розкрити свою індивідуальність і знайти особистий, який підходить саме вам, стиль гри.
детальніше

 

Про здатність людського духу не ламатися та про психологію відновлення
 
План Б. Как пережить несчастье, собраться с силами и начать жить снова
Адам Грант, Шерил Сэндберг

з відгуків 
«Три роки тому я читала книгу віце-президента Facebook, однієї з найвпливовіших жінок США - Шеріл Сендберг «Не бійся діяти. Жінка, робота і воля до лідерства», дивилася її на TED Talks - вона мені дуже сподобалася. Я рекомендувала ту книгу багатьом.

А потім раптово загинув її чоловік, і за деякий час вона зважилася написати нову книгу, але вже не про фемінізм, а про подолання особистої трагедії.
У книзі «План Б», написаній разом з другом сім'ї та психологом Адамом Грантом (автором бестселера «Оригінали»), вона розповіла про те, як поетапно подолати життєву кризу і знову повірити в себе.

Шеріл з невластивою для відомих людей відкритістю показує свої почуття і ділиться тим, що допомогло їй пережити трагедію.
Читаючи такі книги, розумієш, що навіть, коли тобі здається, що «все навколо погано», важливо рухатися вперед.

Книга розійшлася в світі тиражем 2,8 млн примірників і стала не меншим бестселером, ніж її перша книга «Не бійся діяти».
детальніше



Історія образотворчого мистецтва за 40 000 років
Зоряна ніч Ван Гога та інші оповіді
Майкл Берд
з відгуків: 
"Я неймовірно здивована: автор розповідає про мистецтво за допомогою відчуттів. Це не масив фактів і вчинків, тільки легке дихання мистецтва - імпресії і відчуття.

Ні краплі занудства в книзі, ні натяку на втому після двох годин читання.
Факти і, здавалося б, суха інформація органічно вплетені в оповідання. Автор повністю занурює читача в атмосферу: ти відчуваєш, яка на вулиці погода і звідки дме вітерець, переймаєшся почуттями і мріями художників, співпереживаєш їх труднощі. Навіть розмови підслухати можна!

Зміст і склад тем спочатку викликали питання, потім фішку зрозуміла: це не питання хронології або географії. Кожен розділ висвітлює певну проблему в історії мистецтва. Десь мова йде про епоху, десь - про художника.
Особливо хочу наголосити на двох моментах. Перший: багато розповідей про конкретних майстрів починаються з розповіді про їх дитинства. І правда, це ж так близько кожній дитині! Другий: що ви знаєте про мистецтво Камбоджі? Навіть не подумала б сама подивитися, що ж там було. І це ще не все нові відкриття, які може для себе зробити доросла людина, читаючи цю дитячу книгу.
Звичайно, книга не дасть фундаментальних знань з історії мистецтва, але у книги і мета інша - зацікавити дитину мистецтвом.
Для всіх допитливих дітей.
Для батьків, які люблять образотворче мистецтво і хочуть прищепити цю любов своїм дітям." © Наташа Кайя, художник і мистецтвознавець

детальніше


Натхнення для дітей
 
Таємничі загадки
Ана Гальйо, Віктор Ескандель

Любите загадки, головоломки і заплутані історії? Зустрічайте - це детективна книга-квест, яка розвиває логіку і уяву, дає можливість влаштовувати змагання та обговорення: чиє припущення виявиться вірним?
Пам'ятайте: важлива кожна деталь! Постарайтеся нічого не упустити, інакше справа залишиться нерозкритою.
Книга для всіх любителів загадок і детективів від 8 років і до ... 99  (пам'ятаєте, як в Шукачах, розгадували і не могли розгадати дорослі)
"Всі ми думаємо по різному. Секрет успіху в тому, щоб поглянути на ситуацію з декількох точок зору! Розмірковуй різними способами."

детальніше
 
 
​​Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
 та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар