вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Ненависна книга гуру тайм-менеджменту Архангельського

Вона "порве" ваш мозок, надає пинків і змусить почати змінюватись.

"Не люблю книги, які закликають менше працювати. Сам люблю працювати багато і зі смаком, до цього привчаю співробітників, те ж саме рекомендую в моїх книгах. Господь, виганяючи нас з раю, сказав - «у поті чола будете їсти хліб свій», і мало працювати - вірний шлях до деградації, не пам'ятаю великих людей, які працювали б по 4 години на тиждень. Це моє приватна богословська думка, звичайно."
  (взято з блогу glebarhangelsky).
Так каже гуру тайм-менеджменту Глєб Архангельський. В поті чола, звичайно добре, але це ж було нам покарання. А чому потрібно весь час жити покаранням. Хто забороняє жити нормальним життям, відпочивати, проводити час з друзями, приділяти час сім'ї, подорожувати, займатись улюбленою роботою, заробляти гроші і при цьому не просиджувати днями і ночами на роботі.
Для цього не обов'язково одразу кидати все. Не потрібно ризикувати. Не потрібно бути амбіційним юнаком. Не потрібно народитись багатим чи мати багатих батьків. І навіть не обов'язково подорожувати, якщо ви цього не любите...
Просто потрібно зробити певні кроки. Тімоті Ферріс пропонує йти покроково до мети по ПЛАНу:
П - постановка завдань - перевертає загальноприйняті точки зору з ніг на голову і вводить правила і цілі нового життя.
Л - ліквідація - скориставшись порадою одного італійського економіста, автор за два дня скоротив 12-ти годинний робочий день до 2 годин.
А - автоматизація - створює постійний притік готівки за допомогою аутсорсінгу, правил неприйняття рішень.
Н - нове життя - це не дешеві подорожі, а повне і кінцеве звільнення від обмежень, через які ви змушені були сидіти на одному місці.
На початку рекомендації Ферріса здаватимуться вам нездійсненними і суперечитимуть здоровому глузду. Використовуйте їх для розширення кругозору, а далі.... ви вже не зможете відмовитись від цього.

Как работать по 4 часа в неделю и при этом не торчать в офисе от "звонка до звонка", жить где угодно и богатеть
Тимоти Феррис
Найцікавіша і найсуперечливіша книга, прочитана за останній час. Вона дуже мотивує, змушує по-новому оцінити своє життя і змінюватись, втілюючи нові і нові ідеї.
Книга не про тайм-менеджмент! І це її головна відмінність! Вона вчить не економити час, а мінімізувати кількість завдань, на які йде цей час. Містить багато практичних вправ і корисних посилань. І головне, все випробуване автором особисто!

 детальніше

Ще трохи книг про вільне життя

Как работать где хочешь, сколько хочешь
и получать стабильный доход
Скотт Фокс                                                                   

Ця практична і надихаюча книга про те, як нарешті почати жити тим самим прекрасним життям мрій. Все для вас - і історії успіху кількох десятків людей, які зуміли круто змінити спосіб життя, почавши свою справу в інтернеті, підказки, як побудувати прибутковий бізнес, не приносячи в жертву матеріальний добробут, при цьому працюючи менше, ніж на стандартній офісній роботі.
Дуже схожа на книгу Ферріса, але з більшим акцентом на бізнес і марктинг в інтернеті.

 детальніше

Путешествуй и богатей
Как заработать миллион всего за 2 часа в неделю

Андрей Парабеллум, Алекс Айвенго

  • як позбутися від обмежень, що заважають вашому новому життю;
  • 5 джерел доходу в подорожах;
  • розпорядок дня в подорожах, який дає максимальну свободу без шкоди справі;
  • алгоритм, як в точності був зароблений наш перший мільйон в Інтернет за 3 дні;
  • перші кроки з абсолютного нуля до перших грошей.
 детальніше


Как заниматься любимым делом и больше никогда не работать
Сэмюель Кремер               

Одного разу Семюель усвідомив, що завдання, які приносили йому радість і давалися легко, складали не більше 5% його обов'язків. У той момент він вирішив більше ніколи не займатися тим, що не приносить йому задоволення, і на наступний день відразу ж пішов до шефа з заявою на звільнення. Семюель почав пропонувати великим компаніям те, що йому подобалося робити. Він навчився просити більше грошей в обмін на свої знання і здібності.
Це було більше трьох років тому. Сьогодні Семюель займається презентаціями і заробляє до 2000 доларів в день. Він працює всього 3-6 днів в місяць...

детальніше

Дауншифтинг, или как работать в удовольствие, не зависеть от пробок и заниматься тем, чем хочется
Софья Макеева                         

У цій книзі зібрані історії людей, які відмовилися від типових уявлень про успіх (кар'єра, солідна посада у великій фірмі) і які живуть незвичайним життям. Можна називати їх дауншифтерами. Деякі з них змінили професію, інші виїхали пожити в далекі жаркі країни (Таїланд, Шрі-Ланку...). А деякі взагалі поїхали в далекі села.
Найважливіше те, що ці люди тепер у зручний для себе час в комфортному для себе місці займаються улюбленою справою, отримують за це гроші (може, не дуже великі, але їм вистачає) і відчувають себе щасливими, знайшовши своє місце у світі.

детальніше

Меньше, но лучше. Работать надо не 12 часов, а головой

Джордан Милн, Мартин Бьяуго  

Чи є спосіб досягти успіху в бізнесі, абсолютно не жертвуючи особистим життям? Ми звикли приділяти роботі максимум часу. Ми забуваємо про сім'ю, друзів і спокійний відпочинок, і все одно нічого не встигаємо. Не потрібно працювати все швидше і швидше, робити більше і більше, шукати в добі 25-у годину. Книга дає вам цілий арсенал засобів і технологій для оптимізації роботи. Тепер у вас з'явиться час для гарного відпочинку.
 детальніше


Маверик. История успеха самой необычной компании в мире
Рикардо Семлер
  

Без секретарів. Без дрес-коду. Без посад. Без бізнес-планів. Без графіків і режиму роботи. А ще співробітники самі призначають собі зарплату. Змогли б ви керувати такою компанією?
Кращий підручник з менеджменту. Набагато краще, ніж нудні блаблалогії про те, як шукати у живих людей кнопки. Ну немає у живих людей кнопок :)

 детальніше                                                         


Бизнес на автопилоте
Как собственнику отойти от дел и не потерять свой бизнес
Андрей Меркулов, Николай Мрочковский
  

Вистачить працювати на бізнес - нехай тепер він працює на вас. У цій книзі ми розповімо, як власнику "звільнити" себе з бізнесу, примноживши прибуток і налагодивши бездоганну систему дистанційного управління.
 детальніше


Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher


Немає коментарів:

Дописати коментар