четвер, 9 січня 2014 р.

Навіщо оратору повноцінний секс. Три твердження, які викличуть у вас протест

"Люди забудут, что вы говорили. Люди забудут, что вы делали. Люди не забудут одного - что они чувствовали благодаря вам" Майя Анджелоу

Йдеть про стратегічні заходи. Перші абзаци викличуть у частини читачів нездоровий скепсис і іронію. Це буде їх захисною реакцією. Бо якщо вони погодяться з тим, що це не дурниця, то доведеться щось змінювати. А цього так не хочеться!

Перше твердження: Професійний оратор повинен мати хорошу фізичну підготовку, еластичні кровоносні судини, треновані серце і легені, бути гнучким. І справа тут не тільки в навантаженнях під час виступу, але і в самому хвилюванні. Довго пояснювати механіку. Досить сказати, що люди, які регулярно виступають і отримали поради зав'язати з тютюном і зайнятися своїм тілом, відчули дуже скоро, що тримаються значно впевненіше. Причому не тільки на публічних виступах.

Друге твердження: Так, ви правильно прочитали - професійний оратор повинен мати повноцінне сексуальне життя. Під повноцінністю мється на увазі не кількість разів у тиждень (тут перебір теж шкідливий, частину сексуальної енергії просто необхідно сублімувати в творчу, але це окрема тема). Скоріше, тут йдеться про те, щоб припинити придушувати свої справжні бажання.
Все, що приводить до успіху публічного виступу, обумовлено біологічними особливостями людини. Публіка реагує на оратора, не підкоряючись голосу розуму, а крику інстинктів. Фахівці підтверджують: наш успіх у тих, хто сидів в залі на 60% залежить від того, як ми виглядаємо, на 30% - від того, як ми говоримо, і лише на 10% - від того, що ми говоримо.

Третє твердження: Професійний оратор має спокійно ставитися до результатів свого виступу! Ми втрачаємо в житті завжди саме те, значення чого переоцінюємо, те, до чого прив'язуємося, те, без чого не мислимо свого життя. Ця рекомендація не скасовує дій, спрямованих на досягнення мети, не знімає необхідності готуватися. Але ви повинні сприймати виступ не більш, ніж як гру, в якій можна виграти і програти. І як у будь-якій грі, програш не зменшує задоволення від процесу. Ненормально, якщо після виступу ви думаєте: «Чорт мене смикнув в це вплутатися! Це провал! Як я людям в очі дивитися буду? Більше ніколи!». Це ознака дилетантства.
Уявіть, якщо б Сергій Бубка після кожної збитої планки влаштовував таку істерику. Ви профі, якщо ваші роздуми позбавлені емоцій і виглядають приблизно так: «Ага, сьогодні я виступив слабо. Чому? Затягнув вступ. Не помітив, коли аудиторія «попливла» на статистичних даних. Перевантажив термінологією. Зоровий контакт тримав тільки з тією частиною залу, де були значимі для мене люди. Майже не рухався по сцені. Заплутався і зім'яв фінал. Добре! Попрацюємо над цим і подивимося, як вони у мене потанцюють! Коли там наступне мій виступ?!».
Важливо зрозуміти, що і після провального виступу життя не зупиниться. Ні людства, ні ваше власне. Планети не зупинять свій біг.  Граф Дракула не повстане з пекла, щоб потягти вас з собою. НІЧОГО НЕ СТАНЕТЬСЯ!!! І це навіть образливо...

"Публіку можна зачарувати. Публіку можна спокусити. Публіку можна зґвалтувати. Хіба ні? Публіку можна закохати у себе. І ще: в неї можна закохатися. Це правда. Я сам багато разів закохувався. І багато разів зраджував з іншого публікою. Іноді публіка зраджувала мені з іншим оратором. І тоді я спостерігав за ним: що він робить не так, як я, ніж він їй цікавіше; що я можу зробити, щоб знову відбити її у нього? Я знаходив. Я робив це. І іноді повертав невірну".
Якщо ви це зрозумієте і відчуєте, решта піде набагато простіше. І веселіше.
матеріал взято з книги Р. Гандапаса "Камасутра для оратора"
НАЙКРАЩЕ:

Камасутра для оратора. 10 глав о том, как получать и доставлять максимальное удовольствие, выступая публично Радислав Гандапас

Надзвичайно корисна, цікава і мотивуюча книга одного з накращих бізнес-тренерів та ораторів. У десяти розділах він охопив, мабуть, всі аспекти публічного виступу: як оратор повинен стояти, як рухатися по сцені, з чого слід почати виступ і чим його завершити, як відповідати на каверзні питання, як чемно поставити на місце «дуже розумного» слухача. Одна з глав присвячена правильній роботі з мікрофоном - а це важливий аспект, якому найчастіше недостатньо приділяють увагу.
Для тих, в кого виступ "на завтра", а ще нічого не готово, рекомендуємо шпаргалку від Гандапаса  "101 совет оратору".
детальніше

iПрезентация. Уроки убеждения от лидера Apple Стива Джобса
Кармин Галло                                                                   

Стів Джобс став легендою в світі бізнесу не тільки як співзасновник і лідер корпорації Apple, але і як блискучий оратор, чиї презентації завжди змушували будь-яку аудиторію "сидіти на краєчку стільців". Його виступів чекали, мабуть, так само нетерпляче, як і нових продуктів від Apple. Методи і прийоми, які він застосовував для завоювання аудиторії, викладені в цій книзі.
 детальніше

Как выступать публично: 50 вопросов и ответов
Никита Непряхин              

Майстерним оратором може стати кожен.  За Непряхіним ораторство - це 5% таланту і 95% роботи!
Насправді, книга допомагає подолати страх перед великою аудиторією. Звичайно, це - не панацея від усіх страхів, але чудово вчить того, як над ними правильно працювати. Коротко і ясно про всі нюанси підготовки до виступу.

детальніше
 

Вам слово! Выступление без волнений

Нина Зверева
Дуже може бути, що, прочитавши цю книгу, ви і справді припините хвилюватися перед публічними виступами. Заспокійливий ефект настає приблизно на 13-й сторінці. Можливо, це наслідок того, що у автора явно вийшло викласти тему так, як було задумано: згадавши дитинство, написати схоже на індійські казки.
Автор - відомий тележурналіст і педагог, член Академії російського ТБ і володар премії ТЕФІ, відома своєю першою книгою "Я говорю - меня слушают. Уроки практической риторики"
 детальніше


Выступай! Уверенность в себе и ораторское мастерство за 30 дней
Ицхак Пинтосевич                         

Після прочитання цієї книги і виконання вправ, ви зможете стояти перед будь-якою аудиторією і з натхненням та задоволенням використати цей шанс для досягнення своїх великих цілей. Страх невдачі і страх виглядати погано залишаться в минулому. Уміння підготувати виступ і виступити на самому високому емоційному підйомі «розбудять» будь-яку аудиторію.
детальніше


Исповедь оратора.
Секретные сведения о том, как зарабатывать 30 000 долларов в час

Скотт Беркун
Написана в дуже живому стилі. Безліч прикладів з особистого досвіду автора (Скотт Беркун довший час працював менеджером в Microsoft і відомий своїм блогом і книгами на теми управління проектами, інновацій) перетинаються з простими поясненнями і конкретними порадами. Вся книга побудована як набір есе, структурованих так, щоб донести до вас думку про те, як готуватися, як виступати, що робити у важких ситуаціях і куди взагалі розвиватися.
детальніше
 

Секреты великих ораторов
Говори как Черчилль, держись как Линкольн
Джеймс Хьюмс
  

Джеймс Хьюмс, відомий оратор і спічрайтер кількох президентів і великих політичних діячів США, вивчив і проаналізував прийоми і методи визнаних майстрів красномовства. Автор не тільки безупинно розважає читача, але при цьому охоплює всі можливі аспекти публічного виступу, від майстерності складання презентації аж до детального розбору одягу виступаючого.
Дуже стильна і сильна книга. А прихильникам Черчілля рекомендуємо збірку його висловів і цитат "Правила Черчилля. Идеи, наблюдения, афоризмы".

детальніше

Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів!
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар