четвер, 28 листопада 2013 р.

Звільніть свій мозок: ТОП-10 авторських ділових щоденників

Особисто Вам навіщо потрібен щоденник?
"Руководитель случайно услышал, как его секретарь по телефону жалуется подруге на жизнь: «Собираюсь увольняться… Зарплата и прочее — все устраивает, но шеф такой сухарь, не похвалит никогда, я так не могу работать…»
Руководитель, будучи человеком структурным и системным, вписал в график ежедневных рутинных задач — «Похвалить секретаршу». И каждый день отмечал галочкой выполнение. В результате получил высокомотивированного и преданного сотрудника."

Г. Архангельский "Тайм-драйв: Как успевать жить и работать"


Психологи вважають, що мозок звичайної людини може одночасно утримувати в пам'яті три теми. Зайнятій людині доводиться пам'ятати про набагато більшу кількість справ. Рішень цієї проблеми багато - наприклад, Девід Аллен придумав систему Getting Things Done: розум звільняється від запам'ятовування поточних завдань - нагадування про них заносяться на зовнішній носій. Простіше кажучи, записується в щоденник. 
Незважаючи на технологічні навороти, люди досі ведуть своє планування на папері. Хороший щоденник - не просто блокнот для записів, це надійний помічник, який допомагає вам жити, планувати, досягати намічених цілей і успіху.
Щодня тайм-менеджери ламають голову над створенням ідеального щоденника. Ми вирішили дослідити найпопулярніші з них на всі випадки життя. Вибір за Вами!
ДЛЯ ВСІХ:

Ежедневник. Метод Глеба Архангельского
Глеб Архангельский

Щоденник за авторським методом російського гуру тайм-менеджменту Архангельського. У ньому кожен день ділиться на 2 типи завдань:
- жорсткі, прив'язані до конкретного часу події;
- гнучкі завдання, які можна виконати в будь-який час.

На кожній сторінці є поради по тайм-менеджменту з книг автора і  поділ на “Головну справу дня”, “Важливі довгострокові справи”, “Неприємні справи”.
За методом Архангельського є також 
Ежедневник руководителяЕжедневник подарочный, Ежедневник квартальный.
детальніше

Ежедневник. Как успеть всё! Технологии управления временем
Андрей Парабеллум                                                                   

Це одночасно і щоденник, і збірник стратегій ефективного управління часом і досягнення цілей. Матеріал розроблений на основі авторських методик одних з найбільш успішних бізнес-тренерів Росії: Андрія Парабелума і Миколи Мрочковського.
Для записів у вихідні відведено стільки ж місця, як в будні.
Схожий по оформленню, але трохи слабший по наповненню Ежедневник. Система Константина Бакшта
 детальніше

Ежедневник IPIO
Ицхак Пинтосевич              

Щоденник розроблений Іцхаком Пінтосевичем, тренером успіху №1 на російськомовному просторі. Його унікальність в тому, що він створений на основі останніх наукових відкриттів про ефективну роботу мозку. Щоб використовувати потенціал обох півкуль, щоденник IPIO пропонує сторінки планування 2 типів:
- дисциплінуючі сторінки (час, завдання, делегування...) - для лівої півкулі.
- сторінки для творчості (місце для малювання та Mind Maps) - для правої півкулі мозку.

Також представлений у варіанті твердої палітурки з книжковим папером Действуй! Ежедневник для экстраординарных людей
детальніше

 

Ежедневник. Метод Стивена Кови

Стивен Р. Кови

Цей щоденник - прикладний спосіб застосовувати 7 навичок кожен день, описаних у міжнародному бестселері «7 навыков высокоэффективных людей». Щоденник допоможе вам зосередитися на головному і досягти успіху в найбільш важливих для вас сферах. Дає можливість стежити за своїми досягненнями, записувати терміни виконання цілей, а не просто переписувати дедлайни зі сторінки на сторінку.
 детальніше


 

ДЛЯ МАРКЕТОЛОГІВ: 

Хороший год. Еженедельник маркетера

Игорь Манн                         

Щоденник для маркетолога-практика. В ньому використовуються інструменти "Топ-5" і план "90 днів", про які  Ігор Ман розказує на своїх тренінгах і у своїх книгах. Також є поради по малобюджетному маркетингу, які можна використовувати в будь-який час.
Недолік: дуже дрібні клітинки, в яких незручно писати.

детальніше


 

ДЛЯ ПРОДАВЦІВ:

Еженедельник успешных продаж
Николай Мрочковский, Андрей Парабеллум

Це тижневик для тих, кому потрібно планувати і контролювати прибуток від продажів компанії. Вимірявши на початку року п'ять ключових показників продажів і системно працюючи над збільшенням кожного з них, ви в кінці року отримаєте запланований прибуток. А можливо, навіть надприбуток!
детальніше

 

 

ДЛЯ ЗАЙНЯТИХ МАМ:

Ежедневник счастливой мамы
Зарина Ивантер  

За допомогою цього щоденника кожна мама зможе: Грамотно розподілити час між роботою, дітьми і приємними справами «для себе». Навести порядок в численних завданнях. Визначитися з головними цілями на рік і реалізувати їх, розбивши на невеликі і легко здійснені проекти. Підготуватися до відпустки, свята, дні народжень рідних і друзів. Планувати справи, які постійно вилітають з голови або на які ніколи не знаходиться часу.
 детальніше

ДЛЯ ЛІВШІ:

Год жизни леволапика. Ежедневник для левши

Яна Франк  

Для тих, хто все життя встає з лівої ноги, але анітрохи не переживає про це.
Щоденник повністю придуманий і виконаний лівшею Яною Франк - чудовим дизайнером і дуже творчою людиною. А значить, більшості ліворуких він теж буде зручний.

 детальніше


 

ДЛЯ ТВОРЧИХ:

365 дней очень творческого человека: ежедневник

Яна Франк  

Для людей творчої праці, для тих, хто хоче більше встигати, не жертвуючи вільним часом, і для тих, кому просто необхідно навести порядок у своїх справах.
Увага, прихильникам жорсткого планування не підходить.

 детальніше


 

 

ЩОДЕННИК УСПІХУ:

І, звичайно, тренери з особистої ефективності радять вести щоденник успіху, в якому необхідно записувати всі свої досягнення, кроки до успіху за день. Переглядаючи свої записи, ви надихаєтесь своїм успіхом, допомагаєте повірити в себе, в свої сили, в свої можливості досягати більшого.
Наташа Карпова (бізнес-тренер, TOP-фасилітатор, експерт з мотивації персоналу) радить купити собі найгарніший записник, він обов'язково має вам подобатись - обкладинка, папір, розмір, усі деталі, щоб вам було приємно писати в ньому.

А ще ви можете створити свій записник:
Разреши себе творить

Натали Ратковски  

Книга надихає, допомагає подолати страхи, перфекціонізм та інші перешкоди на шляху творчості. Крім корисних порад та вправ, у книзі дається опис технік та інструментів, які можуть бути використані при створенні артбуків, записників, блокнотів...
 детальніше




Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар