четвер, 9 січня 2014 р.

Найкреативніші книги для дитячого розвитку. А ще найкращий подарунок на Святого Миколая

Важлива частинка дитинства - хороші книги і любов до них. Найцікавіші та найкреативніші книги здатні не просто привити в дитині любов до книг, а й також розвивають дитячу творчіть та дарують натхнення.
Рідзвяні свята  - накращий час подарувати дитини радість.
Ми перебрали цілі стоси книг в пошуках най-най цікавіших і от що вийшло.
P.S. Звичайно, є ще казки, вірші, абетки та пригодницькі романи, але ми зупинились на найбільш розвиткових.
А ще коротко розкажемо про самих авторів-ілюстраторів, адже саме від них залежить, наскільки вдалою та цікавою буде книга.


Книги для творчості Фіони Уотт

Фіона Уотт - прекрасний англійський ілюстратор, а ще письменниця, редактор, психолог і фахівець із занять з дітьми. Але головне, це, звичайно, ілюстратор. І створювати ілюстрації вона готова навчити кожного, будь-то дитина чи дорослий. У зарубіжних книжкових магазинах продаються десятки її книг. Але і нам з вами пощастило - книги Фіони Уотт є і в Україні. Їх випустили відразу декілька видавництв: Робінс, Росмэн і Ексмо. Але випустили вони не просто дитячі книжки авторства Уотт, а саме ті, в яких художниця ділиться з читачами тисячею різних творчих способів самовираження. Ні у одного вітчизняного фахівця я ще не зустрічала такого розмаїття. Дивіться самі.

365 ідей для малювання      365 ідей з паперу та картону


      детальнішедетальніше
Дайте волю фантазії і проявіть творчі здібності вашої дитини заодно врятуйте шпалери в своїй квартирі від розмальовування). Домалюйте пінгвінам дзьоби і капелюхи, розфарбуйте слона чи тигра, намалюйте візерунки на змії. А хочете відчути себе архітектором? Допомогти ракеті злетіти? Перетворити імбирні пряники у людей? Немає нічого неможливого для того, хто озброєний олівцями або фломастерами!

Большая рисовалка       Большая калякалка

      детальнішедетальніше

 

Геніальний фантазер Ерве Тюлле

Ерве Тюлле, він не зовсім письменник, хоч і випускає книги: він працює не тільки з читанням, але з дитячою уявою, творчістю і грою. Будь-які батьки оцінять: його «Жива книга», в яку можна грати безкінечно, давно стала бестселером.
На своїх майстер-класах він швидко малює каракулі і запитує, чи подобається це дітям. Ті дружно відповідають : «у-у-у», що, ймовірно, означає «пардон, але не дуже-то нам це все подобається, месьє, ми й самі вміємо». І тоді він запитує, а чи є бажаючі приєднатися до нього. Охочі тут же знаходяться, і він пропонує поганятися маленькому художнику олівцем за його карлючками, а потім ганяється олівцем за карлючками дитини. Дітям - весело. А з карлючкою народжуються образи.
У його книгах можна малювати, займатися дизайном, будувати цілі світи з трафаретів. Книжка може попросити натиснути на жовту кнопку-точку. Ти натискаєш, перевертаєш, а на наступній сторінці вже дві жовті точки або, наприклад, синя. Для дорослого - наче нічого особливого, але  дітей захоплює, а малюки легко запам'ятовують кольори і рахунок.

Каляки- маляки. Книга занимательных игр   


Хоча,  назвати це простими розмальовками не повернеться язик. Скоріше це альбом для творчості, творити в якому діти зможуть з самого юного віку. Адже намалювати “каляку-маляку” зможе кожен, навіть дуже юний художник.
 детальніше

 

Книжка с дыркой              

Коли в книжці з'являється дірка - тут же народжується безліч ідей для ігор! Дірка може стати лупою, щоб розглядати комах; а може перетворитися в басейн, де можна поплавати; або навіть в тропічний острів ...
детальніше



Ти бачиш те, що бачу я?
Волтер Вік -  фотограф-ілюстратор книжок серії "Шукач". Його найновіша серія "Ти бачиш те, що бачу я " увійшла до списку бестселерів за версією "Нью-Йорк Таймс".
"За всі роки, що я займаюся фотографією, у мене ніколи не було вдячнішої публіки, ніж діти. Я підозрюю, що я буду створювати книги для дітей ще довго."

 

Шукач Різдво. Шукач Таємниць. Шукач у будинку з привидами                         

Це пригоди, які ведуть читачів у свій, сповнений секретів, світ, захоплють фантастично красивими фотоколажами та цікавими загадками. До кожної ілюстрації створювалась модель-макет, все продумувалось до дрібниць. Деякі книги створювались більше року! На сайті Волтера можна подивитись захоплюючі фотоісторії Як створювались Шукачі.
детальніше



 





 


детальніше детальніше

 


  Альбоми для розвитку креативності

Японський майстер ілюстрації Таро Гомі (Taro Gomi) випустив понад 400 прекрасних книжок у себе на батьківщині і в США. У всьому світі його книги перевидаються величезними тиражами. І не дивлячись на те, що авторові вже за 60, він не втомлюється радувати своїх маленьких читачів чудовими мальованими історіями.
І не просто розмальовок, а розмальовок зі значенням. Кожна сторінка являє собою справжній творчий майданчик. Діткам доведеться проявити максимум фантазії, щоб прикрасити мінімалізм японського автора своїми власними винаходами.
Головна особливість книг Таро Гомі - унікальний дитячий стиль малювання. Його ілюстрації зберігають бачення маленьких дитей. У них не виникає страху перед чітким дорослим контуром, і вони з задоволенням продовжують малюнок автора.
Малюнки Таро Гомі можуть здатися дуже простими і недосконалими. Але саме їх діти легко і з задоволенням доповнюють. В його смішному і зворушливому світі вони почувають себе впевнено.








детальніше

 

  

 

 


 

детальніше 

детальніше 


Абетка успіху

Бодо Шефер всесвітньо відомий бізнес-консультант, оратор, успішний бізнесмен, автор 20 популярних книг та практичних тренінгів. Фінансовий консультант номер №1 в Європі. Керуючи кількома компаніями, Бодо Шефер домігся чималих успіхів у різних сферах діяльності і є визнаним наставником початківців та досвідчених підприємців. Виступи Бодо Шефера допомагають кожній людині самостійно визначити рівень своєї успішності та реалізувати мрії, змінивши свій світогляд.
Вчити фінансовій грамоті потрібно і дітей. Тому Бодо Шефер написав ось такі історії для дітей, які вчать їх правильному ставленню до грошей.

Пес на ім'я Мані,                 Кіра й таємниця бублика,
або Абетка грошей                     або Формування характеру за сім кроків








детальніше детальніше


Справжнього директора необхідно виховувати змалечку. А який навик знадобиться йому в першу чергу? Правильно, гарний підпис :))

Придумай свою подпись
Ника Дубровская
     
Цей незвичайний зошит допоможе вашій дитині придумати найоригінальніший і красивий підпис ! На що він буде схожий? На таємний знак або монограму, на логотип або малюнок графіті? Може, він буде виглядати, як печатка середньовічного короля або підпис королеви - з бантиками і завитками? У зошиті безліч ідей , які можна повторити прямо на сторінках книги!
А ще автор Ніка Дубровська придумала для свого сина спеціальний зошит "Хулиганская тетрадь", щоб побороти страх перед прописними літерами.

детальніше

Використовуйте Найкращі Книги для розвитку своїх Дітей!

Успіхів!
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар