неділю, 22 червня 2014 р.

Топ-10 професій, які обирають психопати. Як святі, шпигуни і серійні вбивці можуть навчити нас успіху

 
"Ты решил, что я несерьезный человек, потому что с кроликом хожу?" 
  х/ф"семь психопатов"


Британський психолог Кевін Даттон склав список професій, у які психопати йдуть охочіше за все. Автор книги "Мудрость психопатов" перерахував 10 місць роботи, які тішать неврівноважену психіку і 10 спеціальностей, які психопати виберуть в останню чергу.
Англійський письменник, за сумісництвом працює психологом в дослідницькому центрі в області антропогенезу в Оксфордському Університеті, намагався зрозуміти психопатів і розгадати секрет їх професійного успіху не тільки в ході своєї наукової діяльності, але і на прикладі свого батька-дилера, який відрізнявся нестерпним характером, але умів продати все, що завгодно і ніколи не сприймав випадків провалу. Як стверджує Даттон, психопати - величезні оптимісти.
За допомогою аналізів поведінки відомих серійних вбивць, гвалтівників, терористів Даттон виявив, що головні якості психопата - зашкалена холоднокровність, безжалісність, егоїзм, відсутність емоцій і націленість на результат. У числі інших умов, які дозволяють психопатові відчувати себе повноцінно - відчуття домінування над іншими, придушення навколишніх і самоствердження за їх рахунок.
Ґрунтуючись на умовах ідеального місця роботи для людини з неврівноваженою психікою, письменник склав рейтинг 10 найбільш "психопатичних" професій:
1. президент компанії (CEO)
2. адвокат
3. теле - або радіо ведучий
4. продавець
5. хірург
6. журналіст
7. поліцейський
8. священик
9. кухар
10. військовий

А у число 10 найбільш непривабливих професій для психопатів увійшли такі спеціальності, як доглядальниця, медсестра, терапевт, працівник обслуги, стиліст, співробітник благодійного фонду, вчитель, художник, лікар і бухгалтер. Всі вони вимагають співчуття і уважності по відношенню до інших, що психопатам не властиво.
У будь-якому випадку для процвітання суспільства необхідно, щоб частка психопатів у ньому становила близько 10%. Гострий розум цих людей може бути незамінний при знешкодженні вибухових пристроїв, а такі почуття, як інтуїтивне занепокоєння - службі митниці.
Навіть у депресії є свої переваги. Під час свого дотепного експерименту Джо Форгас, професор психології з Університету Нового Південного Уельсу, розставляв різні дрібнички - іграшкових солдатиків, пластмасових тварин і мініатюрні машинки - поруч з касою маленького магазину в Сіднеї. Коли покупці виходили з магазину, Форгас тестував їх пам'ять, просячи назвати якомога більше предметів з побачених на касі. Але в експерименті була одна хитрість. Якщо погода була дощовою, Форгас включав в магазині «Реквієм». У сонячні дні покупці насолоджувалися музикою Гілберта і Саллівана.
Результати експерименту були однозначними: покупці «в поганому настрої» запам'ятовували майже в чотири рази більше дрібничок на касі. Дощ викликав смуток, що змушував їх бути більш уважними.
Такі якості, властиві психопатичним особистостям, як чарівність, егоцентризм, незалежність і цілеспрямованість можуть зробити з них не тільки злочинців, але й блискучих політиків і бізнесменів, якщо будуть виявлені в соціальному, а не антигромадському контексті.
 
Мудрость психопатов. Чему можно научиться у безумных гениев и гениальных безумцев
Кевин Даттон
Вони живуть повністю в стані «тут і зараз». І для цього їм не потрібні роки тренувань - такий їх природний дар. Так само як глибока байдужість до того, що про них думають інші, в поєднанні з неймовірним особистим шармом і повною безстрашністю. Серед володарів цих якостей чимало серійних вбивць... але ще серед них хірурги і президенти великих компаній. І якщо ми коли-небудь мріяли про успіхи і подвиги, можливо, нам є чого в них повчитися.
детальніше

 

Психопаты повсюду, или Кругом дурдом! Как оценить эмоциональную устойчивость любого человека
Дэвид Либерман

Ви познайомилися з хлопцем і не знаєте чи можна продовжувати стосунки? А раптом він ненормальний? Ви взяли нову няню, чи безпечно залишати на неї дітей? Ваша нова подруга емоційно нестійка або просто злегка ексцентрична? Чи не шахрай ваш новий знайомий?
На ці питання вам відповість психологія. У книзі описано застосування конкретних психологічних прийомів в реальних життєвих ситуаціях, наведено конкретні критерії, за якими ви можете відразу зрозуміти, варто чи не варто спілкуватися з тією чи іншою людиною, у чому власне полягає її розлад.
детальніше
 
 

Ваш знакомый дьявол. Как распознать психопата
Джессика Феллоуз, Кэрри Дейнс

 Далеко не всі психопати ходять по вулицях з закривавленим ножем в одній руці і відрізаною головою в інший. Психом може виявитися ваш кращий друг, родич, лікар, супутник життя, начальник, а то і ви самі.
Але навряд чи ви коли-небудь замислювалися про те, що означає це слово. Кому, як не професійному психологу знати, що багато з них дуже успішно прикидаються нормальними людьми. Тільки подумайте: близько 3% населення нашої планети мають схильність до психопатії.  З цієї книги  дізнаєтеся багато таких людей: як їм вдається втиратися в довіру, що у них твориться в голові, чому вони такі і як з ними поводитися. Прочитавши її, навчитеся самостійно вичисляти і навіть знешкоджувати психопатів у своєму оточенні.

детальніше
 

Невротическая личность нашего времени
Новые пути в психоанализе
Карен Хорни


Автор - просто геніальна жінка. Хорні психолог, яка дає вичерпні відповіді на багато питань, що стосуються незрозумілої, суперечливої поведінки близьких людей, яким хочеться допомогти. Бувають такі книги і такі автори, які багато що прояснюють у житті.
Обережно! Ця книга може круто змінити ваше життя, наприклад, Леонід Дмітрієв прочитав її і розлучився після 17 років шлюбу...
детальніше



Лишенные совести. Пугающий мир психопатов
Роберт Д. Хаэр

Книга відомого канадського психолога д-ра Роберта Д.Хаэра продовжує тему  психопатів в нашому житті. Але крім того досліджує витоки феномену психопатії, чинники її виникнення (спадковість і виховання), практичні поради по розпізнаванню психопатів і нейтралізації їх впливу. Книга  ілюстрована прикладами з клінічної практики та повсякденному житті. Прочитаєте і почнете розуміти свої відчуття після зустрічі з такими дивними людьми...
У житті кожної людини зустрічався психопат. І ми ставимося до них, як до звичайних нормальних людей. Все чекаємо, коли вони зрозуміють, виправляться.... Ображаємося, не дочекавшись. А потрібно зовсім інакше.

детальніше
 

Человек, который принял жену за шляпу,
и другие истории из врачебной практики

Оливер Сакс


Олівер Сакс, відомий британський невролог і нейропсихолог, написав цю книгу  ще в 1971 році і відтоді вона витримала близько десяти перевидань тільки англійською мовою, не кажучи вже про численні переклади, - це історії сучасних людей, які намагаються подолати серйозні і незвичні порушення психіки і борються за виживання в умовах, абсолютно неймовірних для здорових людей.
Вона про те, що люди, які мають "дефекти" - це такі ж люди, як і ми. Просто вони інші. Вона про те, що жити повним життям - це чудово. А ще про те, що це саме "повне життя" не таке вже просте і загальноприйняте поняття.
детальніше

 

Игры, в которые играют люди.
Люди, которые играют в игры
Эрик Берн

 
Всі ми несвідомо граємо якісь ролі (вдаємо з себе жертву або переможця, провокуємо когось на якусь гру).
Багато корисних порад, які допоможуть зрозуміти природу людського спілкування, мотиви власних і чужих вчинків та причини виникнення конфліктів. На думку автора, доля кожного з нас багато в чому визначається ще в ранньому дитинстві, однак у зрілому віці вона цілком може бути усвідомлена і керована людиною, якщо вона цього захоче.
Саме з публікації цього міжнародного бестселера в нашій країні почався "психологічний бум", коли мільйони людей раптом усвідомили, що психологія може бути неймовірно цікавою, що з її допомогою можна багато чого зрозуміти в собі та інших.

детальніше

 
Эффект Люцифера
Почему хорошие люди превращаются в злодеев
Филип Зимбардо

 
Ця книга - дуже непроста для читання, змушує думати, міркувати. Починаєш бачити навколишній світ зовсім по-іншому. Стенфордський експеримент Зімбардо довів, що немає хороших і поганих, всі ми звичайні, але варто нам потрапити в певне середовище, як ми можемо перетворитися з нормальних людей в нелюдів. Моральні поняття, колись нам притаманні, стираються.
Самими жахливими людьми стають ті, які ніби прагнуть до доброти, чистоти, миру і порядку. Адже Гітлер  вважав, що винищуючи неарійців, створює прекрасний щасливий світ без насильства.
..
 детальніше

Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар