четвер, 2 жовтня 2014 р.

Вам слово! Майстерність публічних виступів

До Дональда Трампа можна ставитися по-різному. Хтось вважає його успішним підприємцем, хтось - людиною, яка вміє підняти галас навколо власного імені. Людина, яка мала борг в 9,5 мільярдів доларів, але зуміла вибратися з ями.
Однак, незважаючи на всі ці досягнення, головним козирем Трампа вважається вміння виступати публічно. тож до порад цієї людини варто прислухатись, незважаючи на всю їхню банальність.

Будьте хорошим оповідачем
Перша порада полягає в тому, що люди прийшли послухати вашу промову і чекають розповіді. Увага на останньому слові! Не варто читати заготовлений заздалегідь текст. Різниця між «зачиткой» і звичайною розповіддю колосальна. З точки зору слухачів.
Але хорошими оповідачами не народжуються. Вам доведеться розвивати ці якості. Більше читайте. Різної літератури, не тільки профільною. Намагайтеся звертати увагу на гру кращих акторів

Шукайте спільний знаменник
Під час виступу дуже важливо знайти спільний контакт з аудиторією. Ви не повинні відмежовуватися від них. Кращим способом для того, щоб спорудити зв'язок зі слухачами є розповідь звичайних історій з вашого життя, таких, які постійно відбуваються зі слухачами: щоденне стояння в пробках, повсякденні турботи, грубість продавців і так далі. Під час такої розповіді аудиторія починає розуміти, що перед нею стоїть така ж людина, як і вони. Люди починають охоче слухати вас.

Вийшли на сцену - тож розважайте
Звичайно, люди приходять на виступи, пов'язані з бізнесом, щоб чогось навчиться. Щоб дізнатися якісь важливі факти. Але не тільки. Ще вони хочуть розважитись. Отримати зворотній зв'язок від промовця. Не лишайте їх цього права.

Думайте на ходу
Як показує практика, більшість найпомітніших виступів стали такими за рахунок того, що багато чого в них сталося само собою. Виступаючому доводилося шукати рішення на ходу. У нього не було планів або готових трюків. Імпровізуйте!

Будьте готові до виступу
А тут все дуже просто - ви повинні бути готові до виступу. Трамп під готовністю розуміє саме здатність спілкуватися на задану тему, спроможність налагодити контакт з аудиторією, а зовсім не продуманий план діалогу.

Раніше ми давали поради гуру ораторства Радислава Гандапаса та підбірку класних книг Навіщо оратору повноцінний секс. Три твердження, які викличуть у вас протест

 
Успешная короткая презентация
Евгения Шестакова
Всім, кому доводиться робити невеликі - від 10 хвилин до 1,5 годин публічні виступи - це  психологи та бізнес-тренери, лікарі та консультанти, інфобизнесмени і ведучі вебінарів, маркетологи і піарники, політики і керівники, студенти і викладачі.
детальніше



Андрей Седнев - творець системи «Магія публічних виступів», яка заснована на дослідженні промов більше 1000 спікерів сучасного світу і яка допомогла сотням ораторів по всьому світу за короткий термін реалізувати свій потенціал в публічних виступах. Учні Андрія вважають, що його система - це найповніший і найефективніший курс навчання ораторської майстерності, якими вони користувалися.
Блестящее выступление            Выступление без подготовки

 





 

детальнішедетальніше


Хозяин слова. Мастерство публичного выступления
Игорь Родченко

Це книга-посібник і книга-бесіда - спокійна і розумна. Про найнеобхідніше для промовця.
Сама по собі книга не зробить з вас майстерного оратора, але вона настільки надихаюча, ... що ви все зрозумієте.
детальніше


 
Арсенал оратора: полный боекомплект
Ковалев Александр, Морев Борис


Нічого зайвого - тільки перевірені техніки.
Вперше! Ви зможете самі оцінити свій виступ завдяки "графіку оратора".
Унікальна розробка авторів - карта оратора, яка допомагає дуже швидко підготуватися до виступів.
Всі прийоми супроводжуються численними прикладами, тож читати книгу буде дуже цікаво.
детальніше


Эту речь невозможно забыть. Секреты ораторского мастерства
Александра Пожарская

Ця книга допоможе вам стати оратором з великої літери: як оратор виступає перед аудиторією, оратор як комунікатор; оратор як лідер.
 Чіткасхема підготовки до кожного жанру: small-talk, переговори, керування конфліктом, презентація, виступ перед аудиторією.
Кращі техніки комунікації дозволять вам позбавитися від боязні сцени, хвилювання, скутості, допоможуть стати впевненим у собі оратором.
детальніше


Принцип пирамиды Минто: Золотые правила мышления, делового письма и устных выступлений
Барбара Минто

Якщо ви говорите, чи пишете, а вас не розміють,  спробуйте метод Піраміди.
Барбара Мінто стала першою жінкою-консультантом в McKinsey & Company. Керівництво направило її до Лондона з метою розвитку письмових навичок серед працівників компанії, а в результаті Барбара настільки захопилась, що створила власний метод успішних комунікацій.
детальніше

 
Уроки импровизации
Патриция Райан Мэдсон


Імпровізація - необхідний атрибут не лише акторів.
Щоб виступ був успішним, вам просто необхідно вміти імпровізувати. А раптом щось піде не по плану?
Тепер уроки імпровізації можна отримати не тільки в професійній акторській школі, але і з цієї книги, заснованої на тридцятирічному досвіді видатного викладача акторської майстерності.
детальніше


100 главных принципов презентации. Что должен знать оратор о людях
Сьюзан Уейншенк

Як люди слухають, як вони роблять свій вибір і яким чином реагують на ті чи інші елементи презентації?
Як люди реагують на голос, позу і жести оратора?
Як мотивувати людей до дії і реакції?
Доктор психологічних наук Сьюзан Уейншенк, автор популярної книги "100 главных принципов дизайна", підготувала нові дослідження.
детальніше


Мастера слова. Секреты публичных выступлений
Джерри Вайсман

75 ефективних практик від найвідоміших майстрів слова: Марк Твен, Стівен Кові, Вуді Аллен, Барак Обама, Аристотель, Френк Сінатра, Стівен Кінг, Уїнстон Черчілль, Цицерон та багатьох інших.
Уроки охоплюють чотири ключові області будь-якої успішної презентації: зміст, оформлення, подання та секцію питань і відповідей.
Крім того, рекомендації до важливих нюансів виступів - від розробки глибокого ораторського голоси до виступу за заздалегідь написаним сценарієм, від способів пожвавити дискусію до успішної демонстрації нового продукту.
детальніше

Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу! 


Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар