понеділок, 8 червня 2015 р.

Небезпечний спорт, карпатські канікули та тімбілдинг від поліцейського психолога

Книгу Стівена Баррера «Обережно, спорт! Про шкоду бігу, фітнесу та інших фізичних навантажень» вважають єретичною. На дворі час повального захоплення здоровим способом життя, а якийсь нейрохірург закликає до зайвої помірності й акуратності! Чи переконає він читачів?

«Подолай себе». «Немає болю – немає результату». Це основні спортивні гасла, які не дають спокійно жити професійним лікарям. Нейрохірургу Барреру вони настільки набридли, що він взявся за написання книги. Взявся з ентузіазмом графомана, тому в «Обережно, спорт!» безліч історій з особистого життя, які можна сміливо пропускати. А ось розділи з медичною інформацією краще читати уважно. Про кожен вид спорту Баррер розповідає і схематично показує, які конкретно травми він викликає і як постаратися уникнути їх.

Ні, Баррер не закликає при бажанні зайнятися спортом лягти на диван і почекати, поки воно пройде. Його ідея – потрібно ставитися до спорту як до ліків. Тобто приймати з усіма заходами обережності і не перевищувати рекомендованих доз. Нейрохірург порівнює тренування з операціями, перед якими лікар зобов'язаний розповісти вам про ризики. Його книга і є така розповідь, «інформована згода», яку потрібно просто прийняти до відома.
 
Біг
Щорічно від 37 до 56% людей, що регулярно займаються бігом, травмуються. Незважаючи на те, що основне навантаження при бігу беруть на себе стопа і гомілковостопний суглоб, найчастіше під час бігу травмуються коліна. На другому місці за схильністю до травм – стопи і гомілковостопні суглоби, за ними слідують тазостегнові суглоби, потім поперек, м'язи і сухожилля, стегна, ікри, верхня частина спини і шия.
Як уникнути травм: не економити на спортивному взутті, підібрати правильне (нехай і дороге). Воно зношується швидко, але не швидше, ніж ваші суглоби. По можливості бігати по м'якій поверхні (спеціальні бігові доріжки з композитного матеріалу), уникати асфальту.

Йога
Йогу зіпсувала її з кожним роком зростаюча популярність. Часто люди і зовсім намагаються повторити складні асани дома по відеоінструкціям. Досвідчені інструктори завжди попереджають: в йозі не повинно бути болі. Біль – це сигнал про небезпеку, і не треба нічого «долати». Ішемія головного мозку, що призводить до інсульту, — мабуть, найстрашніше з усіх можливих наслідків занять йогою.
Як уникнути травм: уникати занадто складних асан, займатися тільки з перевіреним і досвідченим інструктором, не виконувати асани без підготовки і попередньої розминки, пам'ятати про попереджуючий біль.

Марафон
В Америці серед марафонців за 9 років (з 2000 по 2009 рік) померли 28 осіб. Начебто не дуже велика статистика, якби не дані про те, що помирали в основному молоді і здорові чоловіки і жінки, які не мають хронічних захворювань. Від раптової зупинки серця. Марафони останнім часом набирають шалену популярність. Швидше за все, через звикання до викиду ендорфінів. Викид в мозок речовини, що викликає ейфорію, яка сприяє розвитку залежно від бігу і пояснює, чому спортсмени відчувають себе погано, коли пропускають тренування.
Як уникнути травм: чітко визначити для себе необхідність бігти на такі довгі дистанції. Можливо, є якийсь інший, менш травматичний і небезпечний спосіб самоствердження за життя? Якщо його немає, то витратитися на особистого лікаря, з яким чітко обговорити формат тренувань і довжину забігу.
(джерело readrate)

Осторожно, спорт! О вреде бега, фитнеса и других физических нагрузок
Стивен Баррер


Книга-сенсація від лікаря зі світовим ім'ям. Нейрохірург протистоїть культу спорту і доводить: біг, йога, велосипед, гірські лижі руйнують нас. І наводить докази.
Чи справді це так і чи переконає він читачів?
детальніше





Подорожі. Активний відпочинок. Ігри
Екскурсійний квест Вартові Середмістя
Знайомтесь! Перед Вами екскурсійний квест містом Львів 3 в 1:
• Прогулянка – для тих, хто хоче відірватись від буденності та розчинитись в таємничій атмосфері старого міста.
• Екскурсія – для тих, хто любить дивуватись та робити маленькі відкриття.
• Квест – для тих, кому подобається шукати та знаходити, випробовувати свої сили та здобувати перемоги.


Отож, хто запланував відвідати славне місто Лева, приєднуйтесь до квесту!

детальніше



Діти. Розвиток та натхнення
Творчі Нравки. Карпатські канікули

ТВОРЧІ НРАВКИ - це підбірка творчих завдань для малюків від одного року. Вирізання, малювання, клеєння, та багато іншого!
* Розмальовки - пальчикові та традиційні;
* Завдання на домальовування нових елементів малюнка;
* Заготовки для декорування крупами та для паперових аплікацій;
* Оригінальні рухомі саморобки: об'ємна листівка, гра-крутилка, міні-книжечка;
* Набір наліпок для декорування робіт; наліпки-нагороди для відзначення успіхів дитини;
* Святкові рамки для оформлення малюнів та аплікацій в якості подарунків.

Перший випуск ТВОРЧИХ НРАВОК  “Карпатські канікули” створений за мотивами відомої мобільної гри "Хто у горах?" від Nravo Kids, яка є у вільному доступі в мобільних додатках.
детальніше
 


Психологія. Жінки. Мотивація
Сама уверенность. Как преодолеть внутренние барьеры и реализовать себя
Кэти Кей, Клэр Шипман
Як часто ми не можемо зважитися зробити важливий крок: виступити на нараді з новою пропозицією, відстояти свою ідею, попросити підвищення, змінити роботу. Головна причина - невпевненість в собі...
І авторки - відомі американські журналістки - вирішили допомогти найперше жінкам, адже науково доведено, що жінки оцінюють свої здібності набагато нижче, ніж чоловіки.
Поговоривши з найвпливовішими жінками світу, з'ясувалось, що навіть ті постійно сумніваються. Але є інструменти, які допомагають долати ці бар'єри..

детальніше


Команда. Тімбілдинг. Лідерство
Надежная база. Лидерство для руководителей высшего звена
Джордж Колризер, Дункан Кьюмби и Сьюзан Голсуорси

Найповніше дослідження феномена лідерства.
Термін «надійна база» (Secure base) був введений американо-канадським психологом М. Ейнсворт в післявоєнному дослідженні, в рамках якого з'ясувалося, що діти, оточені турботою матері або іншого дорослого, частіше виживали у важких умовах і менше хворіли...
"Коли компанія Virgin Money поглинала Northern Rock, Річард Бренсон відправив лист особисто кожному співробітнику, об'їздив країну на мотоциклі, побував у кожній філії та познайомився з персоналом, запевнив співробітників Northern Rock, що на найближчі три роки їм гарантована робота."
детальніше


Нон-фікшн. Біографії.
Моя дорога птаха. Мамина книжка
Кузьменко Ольга
«Моя дорога птаха» - це книга, в якій пульсує суцільна емоція, живий нерв. Вона умовно розділена на три частини - своєрідний фотоальбом як обрамлення до маминої розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і підбірка текстів його пісень.
Але насправді це слова, які мама просто не могла не сказати про свого сина, про свою найдорожчу птаху, про те, яким він був і яким завжди буде для неї.

детальніше

 
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар