четвер, 10 вересня 2015 р.

7 активаторів уваги, або що змушує нас робити підсвідомість


Мої власні дослідження та інтерв'ю з майстрами по приверненню уваги дозволили мені виділити сім активаторів уваги — психологічних феноменів, які викликають дивно передбачувану і таку, що піддається кількісному визначенню реакцію свідомості. Ці активатори запалюють іскру в системах реагування нашого мозку, так як вони впливають на фундаментальні аспекти людської натури. Вони є основними інструментами залучення уваги до ваших ідей, продуктів, мотивів на всіх трьох етапах.

Автоматизм. Використання специфічних сенсорних орієнтирів, таких як кольори, символи і звуки, для заволодіння увагою через автоматичну реакцію.

• Фреймінг. Адаптація або зміна системи координат інших людей таким чином, щоб вони почали звертати на вас увагу.

• Руйнування стереотипів. Порушення очікувань людей з метою змінити те, на що вони звертають увагу.

• Винагорода. Ефективне використання мотиваційного впливу внутрішнього і зовнішнього винагороди на людей.

• Репутація. Використання репутації експертів, авторитетів і груп для навіювання довіри і підкорення аудиторії.

• Загадка. Використання загадки, невизначеності й напруженого очікування для підтримки інтриги в аудиторії до самого кінця.

• Визнання. Формування глибокого зв'язку з урахуванням того, що люди зазвичай звертають увагу на тих, хто цінує їх і розуміє.
З книги "Ловушка для внимания. Как вызвать и удержать интерес к идее, проекту или продукту"

Психологія. Спілкування. Презентація
Ловушка для внимания. Как вызвать и удержать интерес к идее, проекту или продукту
Бен Парр

Ви хочете, щоб ваша творчість отримала визнання? Щоб люди користувалися саме вашим продуктом, забувши про пропозиції конкурентів? І щоб ваш контент викликав захват у цільової аудиторії? А людина, в яку ви закохані, звернула на вас увагу? Щоб ваші студенти відклали свої гаджети і, розкривши роти, зосереджено слухали те, що ви говорите їм?
Якщо ви відповіли "так" хоча б на одне з питань - ця книга для вас.

детальніше



Психологія. Нон-фікшн. Нейроменеджмент
Не бери в голову. 100 фактов о том, как подсознание влияет на наши решения
Крис Пэйли
Якщо ви хочете комусь сподобатися - одягайтеся в червоне і призначте зустріч у якому-небудь лякаючому місці; Якщо офіціант повторює замовлення клієнта повністю, а не обмежується простим «так», то він отримує більші чайові;  Щоб зменшити витрати в супермаркеті, потрібно починати з далекого кінця залу.
Слова, кольори, жести, манери та інші фактори змінюють ваші думки.
Все про вашу підсвідомість — захоплююче і просто.

детальніше
 


 
Продажі. Маркетинг. Практика
Продавец нового времени. Думай как маркетер — продавай как звезда
Джон Янч

Входить в ТОП-20 на Амазон в розділі Маркетинг і Продажі
Продавець нового часу слухає своїх клієнтів, ділиться з ними інформацією, спостерігає за їх успіхами, займається ними і навчає їх, будує мережі професійних знайомств і є лідером думок у своїй галузі.
Джон Янч (до речі, автор трьох бестселерів з маркетингу) в черговий раз перевертає наші уявлення про маркетинг і продажі з ніг на голову і пропонує ідеї для розвитку бізнесу.

детальніше




Психологія. Креативність. Пошук себе
Креативность. Поток и психология открытий и изобретений
Михай Чиксентмихайи
Чіксентміхайі один з найавторитетніших психологів сучасності, на практиці досліджував питання людського буття, щастя, задоволення, геніальності, творчості, успіху.
Міхайі дуже докладно описує творчий процес, і необхідні для креативності умови, як вона проявляється, як її можна реалізовувати в різні періоди життя людини відповідно до віку і поглядів на життя.
Майже сотня інтерв'ю з видатними людьми, 30 років роботи над темою творчості, концепція потоку, яка лягла в основу - все це робить книгу найповнішим посібником з креативності.

детальніше

 
Історії успіху і досягнень
В один клик. Джефф Безос и история успеха Amazon.com
Ричард Л. Брандт

Як Джефф Безос з фріка-програміста перетворився на найбільшого інтернет-підприємця нашої епохи, що змінив наш звичний світ. Як характер Джеффа Безоса і його бізнес-стратегія змусили Amazon буквально злетіти в перші рядки компаній, що займаються онлайн-торгівлею.
Історія успіху від найкращого журналіста BusinessWeek


детальніше
 
 
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар