четвер, 3 березня 2016 р.

Свіжий подих - шлях до згоди, Або переговори без поразки


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Гарвардський метод

Люди визнають два способи ведення переговорів: делікатний і жорсткий. Вибираючи перший спосіб, людина всіма силами намагається уникати особистих конфліктів і йде на поступки заради досягнення згоди. Вона хоче досягти рішення, яке влаштовувало б обидві сторони, але в результаті відчуває себе обдуреною. Людина ж, яка обрала жорстку манеру ведення переговорів, розглядає будь-яку ситуацію як конфлікт самолюбства, в якому перемогти може лише той, хто наполягатиме на своєму. Вона хоче перемогти, але найчастіше наштовхується на ще більш жорстку позицію. Це вимотує, виснажує сили і ресурси, псує відносини між учасниками.


Учасники переговорів повинні зрозуміти, що вони працюють пліч-о-пліч. Вони воюють з проблемою, а не один з одним

Існує і третій спосіб, що поєднує в собі риси двох попередніх, - це метод принципових переговорів, розроблений в рамках Гарвардського переговорного проекту. Цей спосіб враховує справжні інтереси обох сторін, а не зводиться до безглуздого обговорення того, що кожен з учасників готовий зробити, а чого не зробить ні за що. Основний посил полягає в тому, що учасники з усіх сил прагнуть знайти взаємовигідне рішення, а коли виникає конфлікт інтересів, рішення повинно ґрунтуватися на справедливих стандартах, які залежать від бажання сторін. Метод принципових переговорів жорстокий по відношенню до вирішуваних питань, але «делікатний» до людей.

Основною особливістю переговорів, про яку часто забувають на корпоративних або міжнародних заходах, є те, що ви маєте справу не з абстрактними представниками «іншої сторони», а з людьми. У людей є системи цінностей, точки зору. Кожен з них абсолютно унікальний і непередбачуваний. І ви точно такі ж.

Не важливо, скільки народу бере участь в переговорах, - важливі рішення, як правило, приймаються тоді, коли в кімнаті залишається не більше двох осіб.


Вільям Юрі - один із засновників Гарвардського переговорного проекту, консультант з глобальних переговорів. Спільно з Роджером Фішером (директор Гарвардського переговорного проекту, консультант уряду по вирішенню конфліктів) опублікована книга "Шлях до згоди" (або Переговори без поразки, Getting to Yes), що стала бестселером, який розійшовся тиражем в два мільйони примірників і був перекладений на двадцять дві іноземні мови.

Бізнес. Інструменти. Переговори
Шлях до ТАК: як вести переговори, не здаючи позицій
Роджер Фішер, Вільям Юрі, Брюс Петтон
Три автори із Гарвардського університету пропонують прості і універсальні методи, як залагодити особисті та професійні суперечки, не здавши своїх позицій і не зазнавши емоційних втрат.
Переговорні методи та прийоми можна застосовувати як у сімейних і службових суперечках, так і в міжнародних конфліктах.

детальніше


.

Бізнес. Інструменти. Тайм-менеджмент. Саморозвиток
Новый год прокрастинатора. 23 привычки, которые помогут побороть лень и достичь результатов
Эс Джей Скотт

Кажуть, чувак завжди фокусує свою увагу виключно на практиці і конкретних прийомах, повністю уникаючи "води" і теорії в своїх роботах. Ну і звичайно його книги - бестселери з особистого розвитку, продуктивності, звичкам і тайм-менеджменту )

детальніше




Бізнес. Інструменти. Менеджмент. Персонал
Окружи себя лучшими. Книга о том, почему кадры действительно решают все
Клаудио Фернандес Араос

Практичні рекомендації світового експерта, які допоможуть зібрати сильну і результативну команду.
Щоб досягти успіху, потрібно знайти людей з високим потенціалом, допомогти їм вписатися в вашу команду і розвивати їх. Цей рецепт успіху очевидний - і тим не менш лише небагатьом менеджерам вдається реалізувати його.
Клаудіо Фернандес Араос володіє величезним досвідом і знає, як взяти на борт кращих людей. Його рекомендують такі гуру як Джим Коллінз і Деніел Гоулман, а вони поганого не порадять)
 детальніше 



Бізнес. Інноваційний менеджмент
Креативный класс. Люди, которые создают будущее
Ричард Флорида
Книга допомагає зрозуміти і усвідомити, яке місце ми займаємо в життя.
Повністю погоджуємось з Джимом Гуднайтом, засновником і генеральним директором SAS:
"Організації, які бажають досягти успіху в сучасному світі, повинні читати «Креативний клас» як практичний посібник".
детальніше





Бізнес. Інструменти. Продажі. Логістика. Склад
Склад как конкурентное преимущество. Что делать, чтобы стать лучшим
Йерун Питер ван ден Берг

Автор - відомий експерт по управлінню складами. Тема досить складна, але кожен, хто співпрацює з Бергом, обов'язково відмітить його талант до структурування складних завдань, що робить їх ясними для розуміння і дозволяє легко знайти рішення.
Всі ідеї, які ви тут знайдете, можна (і треба!) тут же використовувати на практиці. Спеціальні завдання не дадуть вам можливості ухилитися або відкласти їх в довгий ящик

детальніше





Натхнення для дорослих
Ромео і Джульєтта
Вільям Шекспір
Чудове видання виконане двома знаковими майстрами сучасного українського культурного простору — Юрієм Андруховичем та Владиславом Єрком.
Їхня версія « Ромео і Джульєтти» — це щаслива нагода пережити безсмертний твір по-новому, гостро відчути його вічну актуальність і сучасність.

детальніше





 
Натхнення для дітей
The Story of You! Дневник для детей
The Story of You! - це унікальний щоденник для збереження на довгі роки найбільш важливих і значимих подій дитини.
Місія щоденника - допомогти знайти малюкові свій власний шлях, шлях до щастя, розкрити в процесі дорослішання своє призначення, свої сильні сторони, свою унікальність, знайти і зміцнити впевненість у собі і своїх силах.


детальніше









Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар