середу, 20 квітня 2016 р.

Зламайте батьківські стереотипи: Топ-10 книг тижня


        Усі батьки хочуть бачити свою дитину щасливою. Але часом ми даємо стільки турботи і вказівок, що мимоволі завдаємо шкоди дитині. Так, нами рухає любов, але діти ризикують стати «успішними» за рахунок тимчасових досягнень, а в довгостроковій перспективі їм не вистачає елементарних життєвих навичок.


"За 10 років роботи зі студентами я помітила, що все більше батьків реально чи віртуально з'являються на кампусі університету. Вони приходять, щоб залагодити якісь питання, розібратися з оцінками, - те, що студенти, по суті, повинні робити самі. Бачачи, як вони прив'язані до мами і тата, я не переставала думати: що стане з поколінням, яке до цих пір ховається за мамину спідницю.
У мене в самої двоє дітей, і я знаю, як це - хвилюватися, коли вони одні гуляють на вулиці, катаються на велосипеді, робити з ними домашні завдання, організовувати їх вільний час. Коли моїм дітям було 8 і 10 років, я усвідомила, що вдень у деканаті кажу батькам, чого не варто робити, а сама ввечері з ложки годую своїх чад. Тоді я зрозуміла, що значить бути "батьками-гелікоптерами"."


Термін "батьки-гелікоптери" (helicopter parent) вперше з'явився в 1969 році в книзі "Between Parent & Teenager". Широке поширення він отримав на початку 2000-х, визначаючи тип батьків, які приділяють надмірну увагу дитині під час навчання.


Натхнення для батьків
Як виховати дорослого: підготовка дитини до успішного життя
Джулі Літкотт-Гаймс

Дуже актуальна новинка! Поповнення в бібліотеку книг по вихованню!
Декан Стенфордського університету Джулі Літкотт-Гаймс ділиться досвідом як не переборщити з материнською турботою в шкільні роки.
детальніше






 
Бізнес. Інструменти. Лідерство. Управління
Harvard Business Review: 10 кращих статей
 
Harvard Business Review - провідний світовий діловий журнал з багаторічною історією. У новій серії «Harvard Business Review: 10 кращих статей» зібрані найкорисніші та потрібні роботи з лідерства, управління персоналом, ефективності за всю історію журналу.
детальніше




 
 
 
Бізнес. Інструменти. Інновації. Планування. Ринок
Как расти, когда рынки не растут
Адриан Сливотски, Ричард Вайз, Карл Вебер

В серії "Сніданок мільярдера" зібрані книги, які не потребують реклами чи дорогого оформлення. Все найцінніше - всередині.
Насправді, дуже актуальна книга для існуючої економічної ситуації. Зараз ринок перенасичений товарами і послугами, при цьому ситуація дуже нестабільна. Слід шукати нові інноваційні рішення, ризикувати, шукати нові джерела прибутку. Стратегії, описані в книзі дієві і реалізовані.
Досить багато практичних слушних порад і так само захоплюючі кейси в кінці книги.
Та що там казати - це ж Сливоцький!
детальніше
 


 
Психологія. Вибір. Нейро..
Иллюзия выбора. Кто принимает решения за нас и почему это не всегда плохо
Санстейн Касс
Насправді замисліться над тим, чи так ми вільні в своєму уявному виборі чи краще взагалі нічого не вибирати і йти по накатаній. Але виходить якийсь глухий кут, оскільки навіть нічого не вибираючи, ми часто щось вибираємо несвідомо, просто за інерцією, навіть не помітивши процесу вибору.
Санстейн копнув ще глибше, до самих надр психологічної залежності від тих чи інших явищ, які ми просто по життю не помічаємо.
Кожен вибирає для себе, що йому потрібно - вибирати самому чи підлаштовуватися під вибір інших людей. Але цей вибір за замовчуванням дуже часто може виявитися самим правильним, до того ж не вимагає особливих зусиль.

детальніше




Бізнес. Інструменти. Саморозвиток. Ефективність
Одна привычка в неделю. Измени себя за год
Бретт Блюменталь
Раніше виходила у видавництві Альпіна під назвою Год, прожитый правильно: 52 шага к здоровому образу жизни. Але оскільки це таки бестселер і тираж вже закінчився, то видавництво МИФ теж видало в своєму оформленні.
Ідея книги проста: протягом 52 тижнів щотижня домагайтеся одної маленької позитивної зміни в образі вашого життя. Скористайтеся інструментами, робочими таблицями та іншими матеріалами в книзі, щоб зберегти мотивацію і не збитися в дорозі під час проходження програми.

детальніше





Бізнес. Інструменти. Менеджмент. Планування
Сильный средний бизнес: Как справиться с семью основными препятствиями роста
Роберт Шер
Тут ви прочитаєте про те, чого у нас немає. Про тенденції, які у нас розвиваються слабо. Про зростання малих підприємств. Про середній бізнес.
Сім небезпек на шляху до зростання середнього бізнесу описані дуже точно. "Протиотрута" до них - теж. І головне - думка, яка раз у раз повторюється в книзі: "погана та середня компанія, яка не мріє стати великою!"
Роберт Шер
структурно підходить до справи і головне, може передати цю структурність на папір.
детальніше




Натхнення для дітей
Як змайструвати ...

Троє друзів дуже люблять пригоди і готові на все заради мандрів..
Читачі книжки не лише довідаються, з яких деталей складається літак, автомобіль чи мотоцикл, але й пізнають цінність справжньої дружби...

детальніше



Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар