понеділок, 18 липня 2016 р.

Щасливі люди, економісти-хулігани та звичайні психопати




"Щастя
- це властивість характеру. У одних в характері весь час чекати, у інших безперервно шукати, у третіх - всюди знаходити"

(С) Ельчин Сафарли

Ловіть підбірку "щасливих" книжечок :)


Психологія відносин. Розвиток
На крючке. Как разорвать круг нездоровых отношений
Ауд Далсегг, Ингер Вессе

Вони є серед жінок і чоловіків, серед батьків, братів і сестер, коханих, подружжя. Вони можуть бути колегами, начальниками, бізнесменами та громадськими діячами. Властолюбні люди, котрі маніпулюють оточуючими і контролють їх, є скрізь.
Майже завжди навколо них виникають конфліктні ситуації, спілкування з ними ставить все з ніг на голову, призводить до сум'яття і відчаю. Багатьом з нас доводилося мати справу з «важкими» людьми: спочатку вони дуже подобаються і викликають прихильність до себе, але з часом починають демонструвати свої менш приємні якості....
детальніше




Позитивна психологія
Бути щасливіше. Сьогодні. Зараз. Завжди
Тал Бен-Шахар
Світові бестселери українською.
Доктор Бен-Шахар займається дослідженням цього феномена не один десяток років, його курс позитивної психології найпопулярніший в Гарварді, на його лекції і семінари приходять тисячі людей, спраглих осягнути, що ж таке щастя.
«Бути щасливіше», хоча і схожа назвою на книги із серії «Як схуднути, продовжуючи їсти», де на 300 сторінках ллють воду, відчайдушно намагаючись приховати відсутність сенсу, - насправді  не така. Вона підкуповує науковим і практичним підходом.
У ній проаналізовано безліч психологічних досліджень. Після кожного розділу наведені вправи. Багато з них - простий тайм-менеджмент, але їх виконання дійсно допоможе стати щасливішим. Хоча б тому, що навчить розподіляти свій час і займатися справами, які приносять радість і які приносять в життя сенс.

детальніше
           



Сила звички. Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі
Чарлз Дахіґґ
Світові бестселери українською.
Якщо ви давно мрієте позбутися від шкідливих звичок, книга Чарлза Дахігга стане для вас прекрасним посібником.
Так, зробити це буде не дуже-то легко і, можливо, не так вже й швидко. Але головне, що тепер це стане можливим.
Дахігг розповість вам про те, як формуються звички, що ж насправді змушує вас робити багато звичних вчинків або реагувати на що-небудь певним чином.
А головне, ви дізнаєтеся, що таке «сила волі», як її зміцнити і як може вплинути на ваш розпорядок дня і ваше життя навіть сама незначна на перший погляд звичка.

детальніше





Економіка. Розвиток країн
Капітал в XXI столітті
Тома Пікетті

Ця книга підірвала світ! Business Week, The Financial Times, The Economist, The New York Times - всі провідні світові видання відгукнулися на її вихід серією публікацій. Нобелівські лауреати в сфері економіки прокоментували її, а McKinsey визнала бізнес-книгою року.
Серед критиків відзначилися колишній глава Банку Англії Мервін Кінг і колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс, а один з найбагатших людей планети Білл Гейтс особисто зателефонував авторові, щоб висловити свою думку і включив її до списку рекомендованих.
І звісно, така книга повинна бути перекладена українською мовою!

детальніше





Нон-фікшн. Людство
Змінюється все. Капіталізм проти клімату
Наомі Кляйн
Книга канадської журналістки Наомі Кляйн стала не лише абсолютним бестселером, а й увійшла до сотні найважливіших книжок 2014 року за версією New York Times. «Змінюється все» – переможець премії Hilary Weston Writers’ Trust у жанрі нон-фікшн. Існує також документальний фільм з однойменною назвою, знятий за книгою.
Можете забути усе, що ви коли-небудь чули про кліматичні зміни. Ця книга «змінить усе», зокрема і ваше уявлення про них.

детальніше




Нон-фікшн. Економіка
Фрикономика. Экономист-хулиган и журналист-сорвиголова исследуют скрытые причины всего на свете
Стивен Дж. Дабнер, Стивен Д. Левитт

Колись її видав МИФ, потім - після шаленого успіху - видав продовження, потім все розкупили і довший час не було.
Тепер Фрікономіку можна знову знайти в книжкових - її перевидала Альпіна.
Це дуже цікава і корисна книга двох Стівенів - економіста Левітта, ледве не наймолодшого кращого економіста Америки, і журналіста Дабнер, який працював в New York Times і New Yorker.
Ця книга розповідає насамперед про те, що загальноприйнята точка зору дуже часто буває неправильною. Питання, які розглядаються в книзі, іноді по-хорошому шокують.
Чим хороший Левітт? Чому його так цінують і пророкують йому Нобелівську премію? Чим так хороша книга? Вона вчить думати. Не приймати на віру думку "маститих", а думати. Аналізувати проблему з усіх боків. І, головне, підкріплювати свій аналіз цифрами і доказами.
Дуже рекомендуємо. Тому що крім користі книгу просто дуже цікаво читати.
Причому рекомендуємо не як бізнес літературу, а саме як цікавий нон-фікшн. Навіть для дуже далеких від бізнесу людей.
детальніше




Нон-фікшн. Наука
Невероятные числа профессора Стюарта
Иэн Стюарт
Кожен розділ незвичайної книги британського вченого і популяризатора науки Ієна Стюарта присвячений окремому числу. Не дивно, що їх нумерація теж незвичайна - є розділи під номером 1, ½ і навіть, наприклад, π.
Власне, ці особливі числа і є головні герої книги, про кожного з них автору є що розповісти, та так, щоб заразити читача своєю пристрастю.
Під досвідченим керівництвом професора ви дізнаєтеся секрети математичних кодів і cудоку, кубика Рубіка і музичних гам, побачите, як одна нескінченність може бути більша за іншу, крім того, виявите, що живете в одиннадцятивимірному просторі.

детальніше

 


Творчість
SKETCHBOOK
Художник цієї серії Скетчбуків - американський ілюстратор Едвін Джордж Лутц - першим в світі зрозумів, що малювати може кожен і створив свій курс поетапного освоєння простих малюнків.
Курс починається зі знайомства з лініями, способами штриховки, далі розкриваються секрети покрокового малювання складніших предметів і освоєння прийомів побудови перспективи.

Основні навички    Базовий рівень   Досвідчений рівень









детальніше детальніше детальніше
           



Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар