понеділок, 18 липня 2016 р.

Нові інсайти про менеджмент, мотивацію, керування державою та космос


"Ідеальний менеджер - міфічна істота.
Хороший менеджер знає, що не може бути завжди правий, і тому йому потрібні інші люди."

(С) Іцхак Адизес








Менеджмент. Роздуми. Гуру. Класика
Новые размышления о менеджменте
Ицхак Кальдерон Адизес

Нові інсайти про менеджмент від Адізеса.
Якщо ви шанувальник Адізеса і вже знайомі з його концепцією життєвого циклу організацій і моделлю PAEI, то зможете дізнатися про найактуальніші спостереження автора.
Нові статті Іцхака Адізеса зачіпають такі проблеми управління:
• Навчання менеджменту, курси та бізнес-школи; • Критика сучасної бізнес-освіти; • Прийняття рішень; • Управління змінами; • Стилі управління; • Життєвий цикл компаній; • Лідерство.
детальніше





Бізнес. Інструменти. Менеджмент. Мотивація
Почему они не работают: Новый взгляд на мотивацию сотрудников
Сьюзен Фаулер
Метод "батога і пряника" в мотивації не працює. Чому?
Відповідаючи на питання, автор книги пояснює, що кожна людина народжується з трьома базовими потребами: автономії, приналежності й компетентності. Дослідження довели, що продуктивність робочих зростає, якщо їм дають можливість самим зупиняти конвеєр. Це і є прояв автономії. Так само просто автор пояснює, як мотивувати співробітників, з огляду на дві інші базові потреби.
Тому не треба вигадувати складних схем мотивації. Спирайтеся на те, що людям дано від природи. А це прагнення рости, вкладати сили в позитивні справи і будувати відносини.

детальніше



Бізнес. Інструменти. Навчання
Живое обучение. Что такое e-learning и как заставить его работать
Елена Тихомирова
Очне та дистанційне навчання - вічна суперечка. Доводи одних і вагомі аргументи інших - вічна боротьба останніх років.
Ця книга сподобалася тим, що внесла ясність, що добре, а що погано. Підхід об'єктивний, перераховуються як плюси, так і мінуси обох методів з поправкою на те, що жоден спосіб навчання не може бути поганий сам по собі, можуть бути погані його творці, які позбавили контент найважливішої інформації і родзинки, завдяки якій цілий курс слухається або читається на одному диханні.
детальніше





Психологія. Відносини
Забей! Как жить без завышенных ожиданий, здраво оценивать свои возможности и преодолевать трудности
Майкл Беннет, Сара Беннет
"F*k Feelings" - коротенька назва цієї книжки часом одна з найдобріших порад, які тільки можна запропонувати людині.
У світі, що "зациклився" на позитивній психології, її занадто часто плутають з гігантською райдужною мильною бульбашкою для польотів над реальністю. Подорож з передбачуваним результатом...
Автори книги пропонують тверезий погляд на речі:
По-перше, перестаньте звинувачувати себе в тому, в чому ніхто не винен, і, по-друге, під три чорти нескінченне самовдосконалення і самокопання - життя нам дане не для того, щоб про нього мріяти або стати тим, ким не можемо бути.
Істина і щастя - в реальності."

детальніше




Економіка. Розвиток країн
Чому нації занепадають: походження влади, багатства та бідності
Дарон Аджемоґлу, Джеймс А. Робінсон

Світові бестселери українською.
Ця велика книга швидше за все змінить світ (принаймі, мені б цього дуже хотілося).
Чому нації занепадають – не просто бестселер New York Times та Wall Street Journal, а й одна з найкращих книг 2015 року за версією Марка Цукерберга та входить у список mustread-літератури Білла Ґейтса. У 2012-му році книга увійшла в короткий список премії Financial Times Business Book of the Year.
Це − своєрідний посібник, який допоможе краще зрозуміти причини, що сприяють процвітанню держав та їхньому занепаду.

детальніше
           




Натхнення для батьків та дітей. Цікаві науки
Как объяснить ребенку науку. Иллюстрированный справочник для родителей по биологии, химии и физике
Кэрол Вордерман
Навіть батьки, яким в школі з труднощами давалися ці дисципліни, зможуть використовувати книгу і ідеальне пояснення матеріалу Керол Вордерман. Діти оцінять нового "помічника" позитивно.
У книзі даються всі базові теми фізики, хімії та біології. Кожній темі присвячений розворот книги, наводяться приклади з реального життя, багато візуалізації, яка полегшує сприйняття інформації.
Тепер ваша дитина просто зобов'язана отримувати тільки найвищі бали)
детальніше




Цікава хімія. Життєпис речовин
Смаль Юля

Найдрібніші атоми, кольори, таємничі реакції, вибухи, смішні та цікаві історії — усе, що я могла б тобі розповісти про хімію — все тут.

детальніше

 
     





Нон-фікшн. Наука
Голубая точка. Космическое будущее человечества
Карл Саган
Газета The Washington Post назвала її найкращою науково-популярної книгою про космос. Знаменитий астрофізик Карл Саган написав цікаву, відверту книгу, яка заносить нас далеко в космос, до інших зоряних систем.
Великий астроном Карл Саган не тільки передбачив в цій книзі масу відкриттів наступних років, а й розповів про космос настільки мрійливо і поетично, що книгу хочеться рекомендувати для обов'язкового прочитання школярам!
детальніше
 




РАРИТЕТ
- те, що пропало з книжкових полиць. П.С. є тільки 1 шт!
Креативная мастерская: 80 творческих задач дизайнера
Дэвид Шервин
На щастя чи на жаль, я не дизайнер. Проблема в тому, що деколи потрібно придумати щось свіже, нове, те, що буде чіпляти. Частенько це потрібно придумувати для особистих цілей - тому і думати-креативити потрібно на повну котушку. Рятують книги на зразок цієї. Вони змушують тебе придумувати, дивитися з різних сторін і показують на прикладі, що і як застосувати, як зробити.
Весь матеріал подається у вигляді, зрозумілому навіть для чайників як я. Не впевнений, що книга сподобається професіоналам. Можливо, у них будуть вимоги вище моїх. У будь-якому випадку, для загального розвитку можна прочитати і ознайомитися - цікава річ. Спробуйте виконати хоча б пару нескладних завдань - вам сподобається.
детальніше
 


Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар