понеділок, 6 лютого 2017 р.

15 кращих ділових книг 2016 року. Вибір Executive

Щороку виходить безліч новинок ділової літератури. Розібратися в тому, що варте уваги зайнятої людини, допомагають книжкові премії і рейтинги.
Розпочнемо з колекції, зібраної проектом Executive, яка врахувала ці всі можливі рейтинги. Але головний критерій, за яким відбирали книги - суб'єктивна оцінка новизни, ідей і практичної користі. 15 видавничих успіхів 2016 року, на які ми хочемо звернути вашу увагу, розташовані в алфавітному порядку за першою літерою назви.

Ці новинки розширять ваш погляд на бізнес, допоможуть краще розібратися в типових управлінських ситуаціях і в собі. Прочитайте самі і передайте колегам!

Алгоритм успешного общения при подборе персонала: Лайфхаки для руководителей и HR
Олеся Таран

 

Книга дає необхідні інструменти, щоб компанії отримували саме тих співробітників, які принесуть їм максимальну користь, а співробітники приходили саме в ті компанії, які їм підходять.
 
детальніше




Бизнес как игра
Сергей Абдульманов, Дмитрий Борисов и Дмитрий Кибкало

Чому її рекомендують:
Чужий досвід проб і помилок в бізнесі не тільки цікавий, але і корисний - дозволяючи уникнути хоча б кількох власних набитих гуль. «Ось вони, наші граблі. Тримайте. Користуйтеся», - запрошують автори. Подвійно цікавий досвід успішного малого підприємництва з урахуванням вітчизняних реалій. 
детальніше


 
 
Бизнес-модели. 55 лучших шаблонов
Оливер Гассман, Каролин Франкенбергер, Микаэла Шик

Чому її рекомендують:
У книзі представлена практична методологія розробки інноваційних бізнес-моделей, якою можуть користуватися не тільки стартапи, але і досвідчені компанії, які хочуть вдосконалити свій бізнес і домогтися кращих результатів.
детальніше
 





Все начальники делают это. Пошаговое руководство по решению (почти) всех проблем менеджера
Брюс Тулган

Чому її рекомендують:
Підхід Тулгана до організації робочого середовища підкуповує простотою і прагматизмом. Він створив педантичну інструкцію для менеджерів. Цією книгою можна користуватися як довідником, тримати під рукою як зручний управлінський інструмент.
детальніше
 



 

 
Искусство проведения мероприятий. Беседы мастеров Бу и Шу
Алексей Берлов, Александр Шумович

Чому її рекомендують:
Незважаючи на те, що книга, перш за все, про event-менеджмент, вона охоплює теми, які актуальні для будь-якого бізнесу. У кожній історії є ідея (а іноді і не одна), яка змушує задуматися.
детальніше






Контент-маркетинг. Стратегии продвижения в социальных сетях
Артем Сенаторов
Чому її рекомендують:
Ця книга, крім іншого, дає відповідь на найважливіше питання: як зробити так, щоб соцмережі приносили прибуток? Тут ви знайдете багато цікавих прикладів з докладними поясненнями, що було зроблено добре, а де були допущені помилки.
детальніше



 


Мозгоускорители. Как научиться эффективно мыслить, используя приемы из разных наук
Ричард Нисбетт
Чому її рекомендують:
Ця книга вчить думати і діяти більш зрозуміло. У ній викладені правила і принципи, які можна навчитися застосовувати автоматично, без зусиль. Підвищуючи ймовірність того, що в складній ситуації ви зможете швидко прийняти вірне рішення, і кожен зроблений вами вибір виявиться правильним, сприятиме досягненню ваших цілей і зробить ваше життя кращим.
детальніше



 
Открывая организации будущего
Фредерик Лалу
Чому її рекомендують:
Ця книга пропонує абсолютно новий погляд на організаційні моделі. У ній розглядаються структура, практики і культури організацій, які застосовують альтернативні способи управління. Дається аналіз необхідних умов для створення і успішного розвитку організацій майбутнього.
детальніше
 




Пиши, сокращай: Как создавать сильные тексты
Максим Ильяхов, Людмила Сарычева

Чому її рекомендують:
Хоча текст може здатися не найважливішою частиною нашого життя, від того, як ми складаємо листи, статті, презентації та інші документи, залежить дуже багато чого: чи розуміють нас інші, чи дослухаються до нас, роблять те, що нам потрібно. Ця книга містить безліч цінних практичних порад з приводу того, як домогтися бажаного за допомогою тексту незалежно від роду діяльності.
детальніше




 
Почему они не работают: Новый взгляд на мотивацию сотрудников
Сьюзен Фаулер
Чому її рекомендують:
Ця книга змушує по-новому поглянути на проблему мотивації і пропонує інший підхід, модель і перевірену систему дій. Вона вчить тому, як знайти реальний і чесний спосіб досягати цілей, тому, як домагатися довгострокових результатів, робити життя співробітників кращим.
детальніше




 
 
Сильный средний бизнес: Как справиться с семью основными препятствиями роста
Роберт Шер
Чому її рекомендують:
Автор дає дуже зрозумілі та дієві поради щодо того, як тримати «мовчазних убивць» середнього бізнесу в належних рамках. Він описує, яким чином вони зароджуються і розвиваються, і розповідає, як генеральні директори зі своїми підлеглими намагалися впоратися з ними - успішно або безуспішно.
детальніше





 
У них так принято. Как правильно пожимать руку, вовремя затыкаться, работать с м*даками и другие важные скиллы, которым вас никто никогда не учил
Росс Маккаммон
Чому її рекомендують:
Незважаючи на те, що в книзі можна зустріти специфічні поради, які актуальні в більшій мірі для американської культури, в ній все ж можна знайти чимало корисного. Особливо, якщо часом ви (як і автор) відчуваєте невпевненість у власних силах.
детальніше
 





Шпаргалки для боссов. Жесткие и честные уроки управления, которые лучше выучить на чужом опыте
Тимур Горяев
Чому її рекомендують:
Автор пише про те, чому навчився за роки підприємництва. Знав би він про все це раніше, це полегшило б його життя і роботу. Читач може отримати користь з його досвіду за кілька годин знайомства з книгою.
детальніше






 
PR в реальном времени. Тренды. Кейсы. Правила
Михаил Умаров
Чому її рекомендують:
У цій книзі ви знайдете актуальні поради та інструменти для PR-діяльності в сучасних умовах. Ви дізнаєтеся, як правильно комунікувати з аудиторіями, і, що не менш важливо, як вимірювати результати комунікаційних заходів.
детальніше
 





А одну вже навіть переклали українською!

Scrum. Навчись робити вдвічі більше за менший час
Джефф Сазерленд
Чому її рекомендують:
Останнім часом Scrum і його можливості викликають величезний інтерес. Дана книга - інформація «з перших рук», і вона написана для людей, які прямо пов'язані зі світом високих технологій.
детальніше


Раніше ця нига виходила у видавництві МИФ Scrum. Революционный метод управления проектами.

 
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар