понеділок, 27 березня 2017 р.

Бізнес-бестселери за версією Amazon: оновлений, майже повний список)

Минулого року в цьому списку було лише чотири перекладених книги, а вже до кінця року - тринадцять з двадцяти.
Трохи із запізненням потрапляють до нас світові бестселери, але від цього вони не втратили своєї актуальності.
Отож, публікуємо знову оновлений ТОП книг, які стали найпопулярнішими в 2016 році за версією найбільшого інтернет-магазину Amazon в категорії Бізнес-книги.

Повний список дивіться тут

Безсумнівним лідером стала книга Філа Найта, з чим ми його вітаємо!
 
1. Взуття-буття. Історія Nike, написана її засновником
Філ Найт

Філ Найт - людина-загадка, він рідко дає інтерв'ю. Ця книга - сповідь про створення компанії, якій вдалося подарувати мрію мільйонам людей. 
Nike давно перестала асоціюватися тільки з кросівками. Це ідеологія, спосіб життя, система цінностей.

детальніше

У видавництві Эксмо книга вийшла під назвою Продавец обуви. История компании Nike, рассказанная ее основателем





2. Крок за кроком. Як ентузіазм і наполегливість ведуть до мети
Анжела Дакворт
Ми часто наполегливо працюємо, але при цьому навіть не замислюємося про мету своєї праці, про те, чи не даремно витрачаємо час.
З іншого боку, у когось є мрія - написати книгу, стати художником, підкорити вершину і так далі, - але він навіть не замислюється про конкретні щоденні зусилля, які стануть сходинками до досягнення мети, і залишається мрійником все життя, навіть якщо має покликання і талант.
Дакворт вчить, як за допомогою праці змусити свій талант служити улюбленій справі, щоб у результаті прийти до заслуженого успіху.
У книзі немає чарівних рецептів, вона просто конкретна. На якогось талановитого мрійника вона, можливо, подіє як відро холодної води, але це тільки на користь.
детальніше

У видавництві Эксмо книга вийшла під назвою Твердость характера. Как развить в себе главное качество успешных людей



3. В работу с головой. Паттерны успеха от IT-специалиста
Кэл Ньюпорт
Кел Ньюпорт розповідає про те, як правильно концентруватися на дійсно важливих речах, відкидаючи все зайве і неістотне, на що більшість з нас непомітно для себе витрачає величезну кількість часу. Ми стаємо все більш поверхневими, відвикаючи від глибокої роботи думки. Книга вчить тому, як цього уникнути.
Найперше буде корисною для всіх, хто пов’язаний з IT сферою.
детальніше







4. Кмітливіші, швидші, кращі. Секрети продуктивності в житті та бізнесі
Чарлз Дахіґґ

Спочатку дослідивши наші психологічні "залежності" і вподобання в книзі  Сила звички, Дахігг, звертаючись до неврологів, бізнесменів, посадовців, психологів, вирішив знайти закони, які дадуть змогу з мінімальними зусиллями досягти успіху. Він знайшов ці вісім стрижневих ідей і приклади того, як слідування ним створило фірми, що роблять дивовижні речі при менших витратах, і людей, що змінюють життя навколо себе на краще.
детальніше


У видавництві Эксмо книга вийшла під назвою Восемь правил эффективности. Умнее, быстрее, лучше



5. Оригінали. Як нонконформісти рухають світ        
Адам Грант                                                 
“Оригінали” - збірка ключів і підказок для тих, хто готовий змінювати себе і не відступає, коли треба змінювати світ. Розповідає про людей з нестандартним мисленням, про те, як їх розпізнавати і допомагати розкривати їх таланти.
На думку Гранта, оригінальність мислення зовсім не записана в генах, як колір волосся або розріз очей. Її можна розвинути за допомогою певних прийомів, адже оригінали - такі ж люди, як і всі інші. Як і всім, їм властивий страх невдачі, нерішучість, нездатність відрізнити хорошу ідею від поганої, і все-таки світ рухається завдяки ним.
Він вчить сприймати навколишню дійсність не як якусь незмінну даність, а як те, що можна і потрібно змінювати на краще.

детальніше  


 


6. Індустрії майбутнього
Алек Росс
Ця книга відразу після виходу в США в лютому 2016 року стала неймовірним бестселером: кілька тижнів № 1 в списку бестселерів New York Times, найвищі позиції в рейтингу Amazon.com.
Це зовсім не дивно: в книзі йдеться про індустрії, які стануть головними драйверами економічних і соціальних змін в найближчі 20 років.
Робототехніка, передові науки про життя, кодифікованість грошей, кібербезпека, "великі дані" - все це не просто нові технології, не просто модні тенденції: ці індустрії в самому буквальному сенсі слова формують суспільство, в якому ми будемо жити вже зовсім скоро.

детальніше


У видавництві АСТ книга вийшла під назвою Индустрии будущего.



7. Дизайн вашей жизни. Живите так, как нужно именно вам
Билл Бернетт, Дэйв Эванс
Люди в основному дотримуються обраного одного разу напрямку до кінця життя. Вони нічого не роблять, навіть якщо відчувають себе не на своєму місці, не відчувають задоволення від роботи і життя в цілому.
Автори книги, професійні дизайнери, які працювали в тому числі в Apple, Білл Бернетт і Дейв Еванс, вважають, що до життя потрібно ставитися як до захоплюючого проекту, де можна і потрібно ризикувати і постійно шукати себе. Потрібно постійно міняти своє життя, підходячи до нього як дизайнер до амбіційного проекту. Змінити своє життя можна на будь-якому етапі і не один раз.
Бернетт і Еванс пропонують методики, за допомогою яких ви зрозумієте, де зараз перебуваєте, в якому напрямку вам варто рухатися, як правильно шукати роботу, як розвинути імунітет до невдач.
Коли ви почнете проектувати своє життя, то перестанете плисти за течією і отримаєте задоволення від того, що з вами відбувається, впевнені автори.
Завдання дизайн-мислення - знайти оптимальні відповіді на головні життєві питання. Автори вчать дизайнерському мисленню і тому, як з його допомогою свідомо обирати майбутнє і займатися тим, що приносить радість.
детальніше



 
8. Невідворотне. 12 технологій, що формують наше майбутнє
Кевін Келлі
Ось це вогонь! Прекрасне чтиво, цікаво і корисно.
У книзі описані 12 технологічних трендів, які визначають наше майбутнє.
За якими правилами буде жити суспільство? Чому вчитися? У що інвестувати? Відповіді в книзі.
Автор, один з провідних мислителів і письменників у сфері технологій,співзасновник журналу Wired, розповідає про нові тренди — інтерактивність, когніфікація, потоковість, екранування, доступність, можливості ділитися і фільтрувати, реміксинг, трекінг і можливість задавати питання.
Разом вони здійснять революцію в тому, як ми купуємо, працюємо, вчимося і спілкуємося один з одним. Оригінальна і легка книга. Захоплює цікаві технічні уми. Думаєте почати або розвинути новий стартап - спочатку прочитайте цю книгу. Упевнений, ви знайдете багато корисного.
детальніше

У видавництві МИФ книга вийшла під назвою Неизбежно. 12 технологических трендов, которые определяют наше будущее




9. IT-цунамі. Як бізнесу вижити в третій хвилі інтернету
Стів Кейс
Книга гідна прочитання! Автор книги - засновник компанії Америка Онлайн, яка стояла біля самих витоків інтернету, розповідає про його минуле, сьогодення і майбутнє. Ми вже зараз не уявляємо наше життя і роботу без інтернету, але автор впевнено переконує, що це тільки початок. Головне зараз бути на хвилі, тому що шляху назад вже немає.
детальніше

У видавництві Эксмо книга вийшла під назвою Третья волна интернета. Какими качествами должен обладать предприниматель будущего




10. Емоційна спритність. Як почати радіти змінам і отримувати задоволення від роботи та життя
Сьюзен Девід
Сьюзен Девід розробила концепцію "емоційної гнучкості" (визнану ідеєю року за версією HBR) після 20 років вивчення емоцій. Вона з'ясувала, що ні розум, ні креативність, ні тип особистості не визначають успіх.
Вся справа в тому, як ви володієте внутрішнім світом - думками, почуттями, внутрішнім діалогом.
Ця книга допоможе вам краще усвідомити свої емоції, навчитися приймати їх і жити з ними в світі, а потім вийти на пік свого розвитку - і все це завдяки підвищенню емоційної гнучкості.
Книга рекомендована Forbes до прочитання креативним лідерам.
детальніше

У видавництві МИФ книга вийшла під назвою Эмоциональная гибкость. Как научиться радоваться переменам и получать удовольствие от работы и жизни




11. Планета Pixar. Моя неймовірна подорож зі Стівом Джобсом у створення історії розваг
Лоуренс Леві
Компанія, яка змусила світ закохатися в іграшки, мурахи, риби, монстрів, машини, супергероїв, кухарів і роботів, колись куплена Стівом Джобсом у Джорджа Лукаса всього за 5 мільйонів доларів, сьогодні вона оцінюється в десятки мільярдів.
Завдяки відвертій книзі Лоуренса Леві ми дізнаємося, що стало рушійною силою Pixar і як їй вдалося впоратися з численними труднощами.
Заглянемо за лаштунки і дізнаємося секрети успішної корпоративної культури, головний з яких - нічим не обмежене спілкування, незважаючи на посади.
детальніше

У видавництві Эксмо книга вийшла під назвою PIXAR. Перезагрузка. Гениальная книга по антикризисному управлению
 



12. Шкереберть. Як творчий безлад може змінити життя на краще
Тім Гарфорд
Безліч книг та тренінгів присвячено тайм-менеджменту та упорядкуванню свого життя. Але чи справді хаос та безлад такі шкідливі?
Економіст і колумніст газети Financial Times Тім Харфорд в своїй книзі намагається змінити стале уявлення про те, що для продуктивної роботи і щасливого життя людині необхідні порядок і організований світ навколо.
У прагненні все впорядкувати немає нічого поганого, пише Харфорд, але найчастіше це не приносить тих результатів, яких ми чекаємо: співробітник з бардаком у робочій пошті або документах примудряється встигати більше, а неідеально настроєний інструмент дозволяє музикантові по-новому розкрити свій талант.
В книзі Тіма Харфорда повно яскравих прикладів. Автор вивчив і проаналізував безліч кейсів успіхів і невдач великих компаній і історичних подій. Він демонструє, як здорова частка хаосу здатна вдихнути життя в, ​​здавалося б, безнадійні проекти.
Він не закликає відмовитися від впорядкованості та систематизації в роботі і житті. Але дозволити собі стати частиною природної енергії і потоку, які здатні розкрити наш креативний потенціал, відмовитися від шаблонного мислення, дії на «автопілоті»
детальніше

У видавництві МИФ книга вийшла під назвою Хаос. Как беспорядок меняет нашу жизнь к лучшему



13.
Ручір Шарма -
потрапив у списки зі своєю новою книгою The Rise and Fall of Nations, яка поки що доступна в оригіналі. Поки що перекладена Breakout Nations:
 
Передові країни. В очікуванні нового економічного дива

Глава відділу ринків Morgan Stanleyкеруючий активами на 25 мільярдів доларів, розповідає про особливості економічного зростання і показуєякі країни зможуть у майбутньому претендуватина звання нового економічного дива.
Ця книга - справжнє джерело цінних спостережень та ідей для всіххто хоче зазирнути в майбутнє світової економіки.
детальніше


 
У видавництві МИФ книга вийшла під назвою Прорывные экономики. В поисках следующего экономического чуда


 
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
 та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар