середу, 29 листопада 2017 р.

Як побачити бізнес-процеси, татуювання в бізнесі та дивні слова agile і scrum

Створення цінності. Що це? Як це?
Таких книг часто не вистачає: буває так, що десь описаний принцип того чи іншого підходу або інструменту, але немає детального опису механізму і кожної дрібниці. В цій книзі є не тільки "Нащо", а і "Як саме".
Але...
Щоб нормально засвоїти описаний метод, звичайно, одного тільки прочитання недостатньо, потрібно ще й виконати на практиці. А ще краще - при взаємодії з тренером. Також, може допомогти і бізнес-гра.

На практиці карта потоку виглядає приблизно так:

Потік зображується у вигляді розташованих послідовно комірок з інформацією, в яких прописані всі необхідні для розуміння параметри. На червоних стікерах виписані різні втрати (муда), виявлені на етапі діагностики. Також, карта потоку включає в себе інформаційні потоки.

І ось ця книженція тепер є українською:


Вміння бачити бізнес-процеси: створення цінності та зменшення витрат
Майк Ротер, Джон Шук

Ця книга є однією з головних праць (якщо не найвизначнішою) у сфері впровадження ощадливого мислення (ліну), докладно описує методологію побудови карт потоків створення цінності, тому стане в нагоді як виробничим, так і сервісним компаніям.
Процеси - і особливо бізнес-процеси - невід'ємна складова діяльності будь-якої організації. Чіткий опис бізнес-процесів необхідний і команді, що управляє відповідним процесом, і власнику процесу, і його лідерові. Не обійтися без подібного опису і співробітникам, що взаємодіють з описаними процесами, а також постачальникам і споживачам...

детальніше



TUBBR - огляд бізнес-книг українською

На гачку. Як створити продукт, що чіпляє
Нір Еяль, Раян Гувер


Такий собі несвідомий брендинг)
Раніше всі вважали, що інновації - це щось, що робить наше життя кращим, в 10 разів дешевше, більше або швидше, а виявляється, це не завжди так. Сформувати звички у мільйонів - це часом ще більша інновація.
Ця книга корисна для маркетерів, дизайнерів, підприємців і всіх, хто цікавиться поведінкою споживачів:
- рекомендації щодо формування стійких звичок;
- практичні кроки для створення продуктів, які будуть подобатися споживачам;
- огляд інструментів, які використовуються Pinterest, Twitter, Instagram та іншими продуктами, що залучають споживача і сприяють формуванню звичок.
- розкриває відразу кілька тем: бізнес, психологію, переконання і дизайн продуктів.

детальніше


45 татуювань...
Максим Батирєв


Якщо ви працюєте в сфері продажу або менеджменту, в ролі рядового менеджера чи в ролі керівника, не важливо, -
ці книги - для вас. Їх автор пройшов шлях від звичайного спеціаліста до топ-менеджера. Він передав весь свій досвід та поділився корисними фішками.
І все це розповідається яскраво, соковито, з душею, з невловимим шармом "справжнього чоловічого гумору", а головне - все з особистого, прожитого досвіду.
Досвід автора настільки близький більшості менеджерів, а описані ситуації настільки впізнавані, що їх моментально можна зрозуміти і відчути. Прийняти або оскаржити.
Кожен випадок в його практиці – це урок на майбутнє, свого роду татуювання на серце. Цих татуювань в кожній книзі всього сорок п’ять, але в дійсності їх набагато більше.
Ця книга - для тих, хто готовий досягати мети, поставленої тут і зараз, тими даними, які є. Працюючи з ними виключно з точки зору навіть не наближення, а досягнення або недосягнення мети. Але майбутнє завжди починається зараз. Щоб зробити крок в завтра, доводиться черпати сили в сьогодні. І, щоб зберегти баланс, варто володіти багатьма методиками.

детальніше


Секрети мозку. 12 стратегій розвитку дитини
Деніел Сіґел, Тіна Брайсон


Давайте відверто, книжка важкувата для батьків, які звикли читати "правила щасливих сімей", "після трьох вже пізно", "мама тато я - щаслива сім'я" та іншу популярну психологію... Книга дає відповіді і ясне розуміння того, що ми відчували інтуїтивно, неусвідомлено. Відкриває очі на роботу мозку дитини. Робота по рекомендаціям автора - ювелірна робота для батьків. У мільйон разів легше, звичайно, освоїти техніку активного слухання дитини по Гіпенрейтер, ніж техніки, які наводить автор. Але це реально - вищий пілотаж. Все, що у мене було в голові з приводу виховання на рівні відчуттів і припущень було пояснено на практичному рівні роботи мозку. Браво автору.
Тут і про прихильність, як основу відносин (що несподівано побачити в бестселері по вихованню дітей), і про шкоду заперечення емоцій, і про активне слухання і його пояснення з точки зору роботи мозку, і про вибір пріоритетів в батьківських очікуваннях, і про важливість емоційного інтелекту, і про "верхній" розумній і "нижній" інстинктивний мозок, і про мінливість спогадів, про дзеркальні нейрони і багато іншого корисного в стосунках дитина-батьки, тому повністю радимо цю книгу для всіх батьків.

детальніше



РАРИТЕТ
- є тільки 1 шт. або дуже обмежена кількість

Ще трохи раритетів на нашій Барахолці бізнес-книг. А якщо пощастить, то можете знайти і цікаві новинки по хорошій ціні.Скетчбук, который научит вас рисовать
Робин Ланда

Якщо ви боїтеся малювати, якщо у вас є страх чистого аркуша, але хочеться щось покалякати або спробувати досягти більшого, то ця книга саме для вас.
З книгою Робін Ланда ця нав'язлива ідея помилки потроху відійде. Ви не будете боятися провести жирну лінію через весь лист, з кожним виконаним завданням швидше придумаєте сюжет і знайдете способи його обіграти тими матеріалами, які у вас є під рукою.
Ця книга вчить ДУМАТИ про те, ЩО ви малюєте, ЯК ви це робите, і навіть НАВІЩО.
Починаючи від інструментів для малювання до пропорцій людського тіла, все тут. Бери і малюй! - безсумнівно принцип sketch book.
Ця книга для всіх, хто хоче вийти з застою, чим би він не був викликаний.
Для всіх, хто любить скетчі та візуальні нотатки.
І для всіх, хто мріє навчитися добре малювати.
На закінчення хочу сказати - незалежно, буде у вас така книга чи ні - малюйте. Бо це дійсно дивовижний процес пізнання себе і світу. Крім всіх інших приємних емоцій, які зазнає будь-хто, хто візьме в руки олівець чи пензель. Малюйте! І будьте щасливі!

детальніше
 


Ще трохи крутих новинок:

Коучинг agile-команд. Руководство для scrum-мастеров, agile-коучей и руководителей проектов в переходный период
Лисса Адкинс
Для когось словосполучення Коучинг + Agile звучить як схрещення двох звірів: удава і їжака, наприклад.
Багато читачів чудово знають ці терміни окремо, але разом скласти поки не намагалися. Спробуємо разом - почнемо з визначень.
Коучинг: наставництво, спрямоване на досягнення конкретних цілей людиною - спортивних, особистісних чи професійних.
Коуч - НЕ управлінець, не керівник, не ментор, не психотерапевт і не тренер ... Швидше помічник в пошуку і освоєнні ресурсів, необхідних для досягнення мети. Коучинг як метод необхідний при роботі в помаранчевих і вище організаціях.
Agile: це не метод роботи, а ідеологія гнучкої роботи, яка об'єднує кілька методів і дозволяє вашій команді налаштувати ці методи роботи під себе і під задачу.
Коучинг + Agile:
Сьогоднішня книга докладно розбирає питання коучингу в роботі сучасними командами. Вона написана психологом, проектним менеджером, сертифікованим фахівцем в коучингу і ощадливому (!) виробництві - Ліссою Аткінс.
Лісса в книзі робить упор на роботі в проектах і досягненні цілей, без фокусу на ІТ-сферу. Але так як у неї багато особистого ІТ-досвіду, то і прикладів для ІТ-компаній в книзі багато.
Впровадження Agile - це не просто введення нових принципів роботи. Мета гнучких методологій - навчити людей думати по-іншому, а це набагато складніше.
детальніше



Аутентичность. Как быть собой
Стивен Джозеф

"На відміну від багатьох своїх колег, позитивних психологів, Стівен Джозеф не вимагає від нас стати щасливими негайно. Він рекомендує прислухатися до себе і розуміти, для чого ми живемо. Погоня за миттєвими задоволеннями не робить нас щасливими, а усвідомлення свого потенціалу і реалізованість - можуть зробити.
Саме цей шлях, як запевняє нас автор, професійний коуч і психолог, спираючись на вагомі наукові докази, і веде до справжнього душевного благополуччя. А закріпити навички самоаналізу і втілити в життя нове знання про себе допоможуть практичні вправи."
Psychologies
детальніше


        
Смысл существования человека
Эдвард Уилсон
Двічі лауреат Пулітцерівської премії Едвард Вілсон, блискучий вчений вражаючої глибини і досвіду, пропонує нам ні багато ні мало нове розуміння людства ... Ви побачите красу, таємницю і можливості людини очима одного з найбільших і відважних дослідників.
Чи є сенс у житті в глобальному його розумінні взагалі? Напевно, є. Чи варто шукати відповідь на це питання? Безумовно варто. Чи знайдемо ми її коли-небудь? Вважаю, що ні. І все таки, в чому вона може складатися? Власне, після прочитання "Сенсу існування людини" в голові дуже-дуже-дуже багато припущень, думок, домислів, нових питань, за що Едварду Вілсону безумовне і беззастережне спасибі!
До речі, в книзі описані дуже цікаві факти з життя мурашок і присутні фантазії на тему того, як можуть виглядати розумні інопланетяни, якщо вони таки існують. Цікаво та пізнавально;)

детальніше





А ось це крутий подарунок:
Как все работает. Законы физики в нашей жизни
Луис А. Блумфилд
{ Неважливо, скільки вам років - десять чи за вісімдесят - ви отримаєте безліч знань з області фізики. А найголовніше - виявите, що наука і справді частина вашого повсякденного життя. }
Книга в усіх сенсах колосальна! А головне - вона детально описує, як абсолютно все працює - кожен повинен знати це!
Батьки зможуть пояснити дитині, а людина з вищою освітою значно розширить кругозір, школяр підготує реферат або блисне знаннями на уроці...
Книга дуже велика та що читання вистачить на багато років, думаю)))) І що важливо - такого ні в школі, ні в університеті не вчать і рідко пояснюють.

детальніше
 


Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!
 

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
 та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар