середу, 29 листопада 2017 р.

Легендарний Переможець Велча та неопубліковані есе Кові

В сьогоднішньому огляді всього лише маленька частина тих новинок, які готуються і вже представлені на Форумі Видавців у Львові (про них наступного разу трохи більше). А найбільше нас зацікавили легенда світового бізнесу, генеральний директор General Electric Джек Велч (нарешті перекладений українською); і один з гуру-мислителів в бізнесі Стівен Кові
Менеджмент від Брюса Тулґена теж заслоговує уваги. А от до дня програміста ми вирішили потішити маленьких геніїв - цілий арсенал цікавих та зрозумілих інструментів.
І на десерт - надзвичайні метафоричні карти для тренерів, психотерапевтів, коучів - всіх, хто працює з командами чи індивідуально.


TUBBR - огляд бізнес-книг українською

Переможець
Джек Велч, Сьюзі Велч
Переможець - це єдина книга з менеджменту, яка вам коли-небудь знадобиться }
Цю фразу сказав Уоррен Баффет, якого вважають найкращим інвестором нашого часу, і стосується вона книги автора, якого вважають кращим менеджером 21 століття.
Мова, звичайно ж, йде про легендарного Джека Уелча.
Джек Уелч - легенда світового бізнесу, людина, яка прийшла в "Дженерал електрик" в момент найжорстокішої кризи і перетворила цю компанію в одну з найбільш процвітаючих в світі. Він вийшов у відставку в 2001 році. Кілька років читав лекції зі стратегії бізнесу, які лягли в основу світового бестселера "Переможець".
Як створити сприятливу атмосферу в колективі? Як підвищити працездатність своєї команди? Як заохочувати успіхи службовців? Як правильно визначити пріоритети? Як підтримати ініціативу співробітників? Як домогтися поставленої мети? Ось лише деякі з питань, на які ви отримаєте відповіді в цій книзі.
Звичайно, у кожного свій стиль, а світ постійно змінюється, вимагаючи нових рішень. Однак нікому не завадить порада людини, яка успішно керувала протягом багатьох років корпорацією в 100 000 співробітників.
У компанії, мені здається, цю книгу повинні читати "хором", не тільки керівник-власник, а й всі його заступники і керівники відділів.
детальніше





12 важелів успіху
Стівен Р. Кові
У цій книзі зібрані неопубліковані раніше думки та ідеї Стівена Кові, автора легендарної книги "7 звичок високоефективних людей". Тут читач бачить абсолютно нового Стівена Кові!
Кові - це, без сумніву, один з найбільш плідних мислителів в бізнесі за останні десятиліття. Як Шон Кові пояснює в передмові до цього видання, матеріал зібраний колегами його батька, в основному з неопублікованих есе. Стівен Кові помер в 2012 році, залишивши після себе тринадцять книг і сотні статей.
Багато з нас вважають за краще висувати на перший план те, що насправді нічого не означає. Довготривалий успіх ми приносимо в жертву миттєвому успіху. Невже ми насправді цінуємо зовнішній блиск, мішуру успіху більше за світло в душі і радості від реальної користі, яку можемо принести?
Читайте книгу і не робіть помилок. Про них можна пошкодувати тоді, коли вже пізно; коли життя добігає кінця.
Цю книгу порівняно легко читати і розуміти, вона допомагає читачам зробити глибокий самоаналіз - зрозуміти сенс власного існування. Мова йде не про 7 чи 8 звичку високоефективної людини, ця книга менш теоретична, вона швидше філософська, в ній ще більше глибини. У ній - сенс життя.
Рекомендується всім! Особливо буде корисна молодим людям, які часто страждають тим, що ставлять не зовсім точні цілі і цінують не те, що варто цінувати. Даруйте її підліткам, що закінчують школу, випускникам університетів - щоб вони могли зрозуміти, хто ж вони, і до чого потрібно прагнути!
П.С. дуже класно доповнюється з Клейтоном "Як ви збудуєте своє життя?"
детальніше
 
 

Бути босом — легко. Бувай, неефективний менеджменте!
Брюс Тулґен
Вже протягом 15 років Тулґен викладає в бізнес-школі Єльського університету, а його матеріали публікуються у найбільших світових виданнях, зокрема у New York Times та Harvard Business Review. Одна з улюблених тем Брюса – це виховання сильного лідера.
{ Хорошими босами не народжуються, ними стають }
В своїй головній книзі Брюс Тулґен зачіпає ключову проблему сучасних управлінців - епідемію "недоменеджмента" - і пропонує конкретні кроки, які допоможуть вам стати сильним менеджером, який:
- Чітко озвучує свої очікування співробітникам;
- Регулярно отримує і аналізує зворотній зв'язок;
- Вчасно виправляє помилки підлеглих;
- І ще швидше винагороджує їх за успіхи.
Методи навчання від Тулґена стали надзвичайно популярними, а експерти рейтингу бізнес-мислителів Thinkers 50 назвали автора новою зіркою менеджменту.
Настільна книга менеджера будь-якого рівня з величезною кількістю прикладів з практики.
детальніше




Натхнення для дітей          

PYTHON для дітей. Веселий вступ до програмування
Джейсон Бріґґс
Ця книга - самовчитель по одній з найпопулярніших мов програмування - Python. Код, який ви навчитеся писати, працює на Windows, Mac, Linux, і навіть на OLPC і Raspberry Pi! Книга написана для дітей, але "дитячого" тут - лише підхід через написання гри і приклади з гумором. У всьому іншому книга - абсолютно серйозний посібник, який підходить і для дорослих програмістів-початківців.
Python є потужною, виразною мовою програмування, яку легко вивчати і просто використовувати! Але книги про вивчення програмування на Python, написані для дорослих, нудні, нецікаві, сірі, по ним і не здогадаєшся, яка хороша ця мова. А ця книга показує Python зовсім інакше; ми дізнаємося основи, навчимося експериментувати з унікальних прикладів (і найчастіше смішних), писати програми про ненажерливих монстрів, секретних агентів, злодійкуватих ворон, і багато іншого. Терміни, приклади коду, безліч ілюстрацій ... тут є все!
Все чітко і зрозуміло, по суті і без "води".
Ідеально для дітей, хто вже освоїв Scratch (книга про Scratch також існує, вона може стати першою книгою по програмування, а Python - другою). У тій же серії вийшла книга і про програмування на JavaScript. Тепер у вас є все, щоб стати програмістом з хорошою базою знань з декількох мов!
детальніше

        

 

А ще цілий набір для для допитливих та креативних:

Scratch, JavaScript і Python - прості, зрозумілі і неймовірно веселі мови програмування для дітей від 8-10 років.
Хоча, якщо чесно, підійде і для новачків дорослих, які починають вивчати програмування з нуля)
А ще Електроніка для дітей та крутяцьке ілюстроване Програмування від Керол Вордерман!
детальніше

   


 

Анімаліум
Дженні Брум
Є книги, які мені просто подобаються. А є книги, які викликають захоплення, дарують радість, невимовну, тиху, світлу радість. Серед них Анімаліум.
Що таке "Анімаліум"? Це книга-музей з надзвичайними ілюстраціями і прекрасними текстами. 160 видів тварин - дивовижний світ у всій його красі. І потрібно визнати, що це одна з найстильніших дитячих енциклопедій, які ми зустрічали за останній час.
Книга вражає !!! Величезна, красива і ілюстрації ..... просто бомба!)
Як добре, що все більше з’являються такі книги українською!

детальніше

   

 


Для тренерів, фасилітаторів, коучів, психологів
 
УНИВЕРСАЛ. Колода метафорических карт
Наталия Павлова
"Я працюю більше в бізнесі і для бізнесу, і дуже довго шукала колоду, яка може стати паличкою-виручалочкою і в моменти, коли групі або клієнту треба відпочити, перезавантажитися, і коли важливо включити креативність і вийти за рамки буденності, і коли треба просто трохи глибше заглянути в себе. Коли чогось не знаходиш, саме час створювати.
Підбираючи образи і смисли, я постаралася, щоб фото були наповнені метафорами, підсвічували багато граней, спонукали до роздумів, та й просто були естетичні та ресурсні."

детальніше




ЭНЕРГИЯ ИЗМЕНЕНИЙ
Колода метафорических карт
Наталия Павлова
Колода призначена для індивідуальної або групової роботи на тему зміни, трансформації, переходів. При цьому, ваш досвід і фантазія можуть наштовхнути вас на інші теми і техніки використання.

детальніше
 



Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

 
Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
 та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар