неділю, 1 вересня 2013 р.

SEO чи контекстна реклама. Що вибрати?

"Якщо вас немає в інтернеті, ви не існуєте" Біл Гейтс
Інтернет
-маркетинг не тільки став повноцінною спеціальністю, але навіть встиг породити ряд вузьких спеціалізацій, серед яких - пошуковий маркетинг та SEO-оптимізація зокрема, контекстна і медійна реклама, маркетинг в соціальних мережах (SMO і SMM), веб-аналітіка та інші.

Інструментів багато, як правильно вибрати?
Головне питання для маркетолога - що використовувати SEO чи контекстну рекламу? Професіонали, звичайно, радять підключати в просуванні обидва ці канали. Але зараз час непростий. Зайвих грошей немає. Бюджети ріжуться. А це означає, що далеко не кожна компанія зможе легко підключити обидва канали. Можливо, доведеться вибирати. Спробуємо розібратися, які плюси і мінуси є у того чи іншого інструменту. Почнемо з пошукової оптимізації.
SEO (Search Engine Optimization)
Пошукова оптимізація відрізняється в першу чергу тим, що це досить довготривала річ. Тобто, якщо підняти сайт в пошуковій системі на перші позиції по якомусь ключовому запиту, то він пробуде там досить довгий час. Але і моментально домогтися результату тут практично неможливо - завжди потрібен час. Реально SEO дає результат у кращому разі через 2-3 місяці після початку робіт над сайтом у цьому напрямку.

Плюси:
1) Довготривалий ефект:
Після того як сайт завоював свої позиції, він буде якийсь час залишатися на них без будь-якого підживлення. Це основна відмінність від контекстної реклами. Там для підтримки результату потрібно платити.
2 ) Не потрібно постійно платити за результат
У контекстній рекламі доводиться постійно платити за результат. У SEO цього немає. Після активного просування сайту він займає міцне місце у видачі.
3 ) Нижча ціна в довгостроковій перспективі
Використання SEO в довгостроковій перспективі помітно дешевше контекстної реклами. Цілком логічне твердження, яке виникає з двох попередніх пунктів.
Мінуси:
1) Немає блискавичного результату
У SEO доведеться вкладати гроші, не отримуючи деякий час віддачі . Всі ці місяці людей з пошуковиків майже не буде, а гроші будуть все йти і йти.
2 ) Безліч запитів
Дуже складно оптимізувати одну сторінку під велику кількість запитів. У деяких випадках взагалі неможливо.
Мабуть, все. У пошуковій оптимізації це всього один яскраво виражений мінус, і ще один неочевидний.
Контекстна реклама
Коли ми говоримо про неї, то в першу чергу маємо на увазі рекламу в пошукових системах Google і Яндекс. Ця реклама вимагає негайних вкладень. Але, в свою чергу, це окупається з тієї простої причини, що контекстна реклама здатна практично відразу привести клієнтів на ваш сайт. .
Плюси:
1) Моментальний результат
На відміну від пошукової оптимізації, клієнтів не потрібно чекати. Відразу ж після того, як ви почнете оплачувати «контекст», вони стануть з'являтися.
2 ) Простіше просуватися по численних ключовими словами
Просувати сайт по багатьох ключових запитах складно. Особливо, якщо ви хочете просувати по них якусь одну сторінку. З контекстною рекламою таких проблем не виникає.
Мінуси:
1) Необхідно завжди платити
Як тільки ви перестаєте платити за контекстну рекламу, закінчуються і переходи .
2 ) У довгостроковій перспективі контекст дорожче SEO
Це очевидний момент.
Не можна сказати, що краще - контекстна реклама або SEO. Це різні інструменти, які мають свої мінуси і плюси. До речі, якщо уважно вивчити ці інстременти, то дійсно починаєш розуміти, чому їх симбіоз є найкращим.


НАЙКРАЩІ КНИГИ ПО ПОШУКОВОМУ МАРКЕТИНГУ та SEO
Оптимизация и продвижение сайтов в поисковых системах

Игорь Ашманов, Иванов Сергей                                                                  

Класична книга Ашманова і Іванова - кращий варіант для тих, хто тільки починає своє знайомство з пошуковою оптимізацією. Все розбирається дуже докладно, даються докладні визначення термінам. Різні способи збільшення потоку клієнтів на сайт і зростання продажів, найсвіжіші, нестандартні методики розкрутки та продажу товару і найдієвіші рекламні кампанії в мережі Інтернет.
 детальніше
 

Веб-аналитика 2.0 на практике. Тонкости и лучшие методики
Авинаш Кошик                          

Написана справжнім профі у веб-аналітиці. Все дуже чітко і зрозуміло пояснюється. Як правильно працювати з тою великою кількістю інформації, яка нам доступно. Конкретно, з пошуковою системою Google.
Після читання цієї книги вам буде зрозуміло, як правильно використовувати всі ті дані, які ми отримуємо з різних джерел, як їх систематизувати і керувати ними. Як витягати з наявної інформації непоганий прибуток і як досягати успіху.

детальніше
                                                                                        
Раскрутка: секреты эффективного продвижения сайтов

А. Бабаев, Н. Евдокимов, А. Штарев, М. Боде, Е. Костин                                                                   

Найсвіжіша інформація з просування в інтернеті, SEO, оптимізації та інших суміжних тем. Вийшла у квітні 2013.
- Кращі експерти галузі
- Ніякої реклами
- Тільки актуальні теми

Написана відомими SEO-фахівцями Рунета:
Анар Бабаєв - генеральний директор Setup.ru, Микола Євдокимов - керівник проекту SeoPult.Ru, Олексій Штарьов - керівник  TrustLink, Михайло Боде - головний редактор SeoPult.TV, Євген Костін - керівник департаменту продажів Системи SeoPult.

 детальніше


80 способов повысить конверсию сайта
Дмитрий Голополосов                                                                   

Який рівень конверсії вашого сайту зараз? 5%? 10%? Не знаєте? Рівень конверсії в 10% означає, що дев'ять з десяти відвідувачів вашого сайту йдуть з порожніми руками. А ви легко можете змінити ситуацію на краще, збільшивши конверсію мінімум в три рази. Хочете дізнатися як? Ця книга про те, як залучити в сотні разів більше клієнтів, не витративши на це ні копійки.
 детальніше


Поисковая оптимизация. Практическое руководство по продвижению сайта в интернете
Иван Севостьянов                                                                   

Одна з тих  книг, яка "по-нашому" "розписала" процес оптимізації та розплутала клубок питань! Радимо тим, хто вирішив розібратися в оптимізації.
 детальніше



НАЙКРАЩІ КНИГИ ПО КОНТЕКСТНІЙ РЕКЛАМІ

Прибыльная контекстная реклама
Василий Смирнов                                                                   

Перша серйозна книга з контекстної реклами від російського автора. Книга дуже виского рівня. Вона дає повний огляд як бази, так і різних технік реклами в Директі. Cаме тактика і стратегія роботи. Такі речі зазвичай продають дорого на консультаціях і семінарах. Тут - практично безкоштовно, враховуючи скільки грошей ви можете втратити на контексті, якщо не володієте інструментом.
 детальніше

Контекстная реклама
 Анар Бабаев                                                                   

Тут є все! Приголомшливо повна і секретна інформація. У нас взагалі мало що можна знайти дійсно корисного з директу. Купіть цю книгу і більше нічого шукати не треба буде.
Як стати професіоналом? Читайте і робіть.
100% Гарантія користі))

 детальніше

 

Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!
Настурного разу ми будемо говорити про одну з найактуальніших тем - маркетинг в соціальних мережах (SMO і SMM).

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар