середу, 19 листопада 2014 р.

Відкривайте вікна навіть зимою: 9 книго-новинок листопада

Якось випадково листопадові новинки присвячені жіночо-дитячій темі: краса, самомотивація, мамський тайм-менеджмент, вічні питання розвитку дитини, навіть фемінізм.
Дизайн інтер'єрів і хімічні елементи виявились зайвими, хоча, хто-зна... От мадам Кюрі два рази отримала Нобелівську премію (один раз якраз за винайдення радія і полонія - хімічних елементів).
А ще Елінор Остром за вклад в економіку і Малала Юсуфзай за боротьбу проти пригноблення дітей і молодих людей і за право дітей на освіту.
46 жінок отримали Нобелівську премію, а чоловіків в три рази більше Це якась антифеміністична несправедливість...
Так, спокійно, відкриваємо вікна навстіж і впускаємо в наше життя нові можливості разом з позитивним настроєм... (А чого це автор книги знову чоловік?)
Особистий розвиток. Мотивація
Откройте форточку! Как впустить новые возможности в свою жизнь: Книга-тренинг
Марик Хазин и Эв Хазин
"Перше, що кидається в очі, - його дивна професія. Вона на ньому намальована. Вона просвічує у всьому його екстравагантному і трохи дитячому образі. Вона спалахує в принциповій нестатечності рухів, зоркій чіпкості темних очей. Вона сяє на його ретельно відполірованій лисині. Вона світиться яскраво, швидко і голосно...."
Марік Хазін - доктор філософії, експресивний терапевт, психодраміст, гештальт-терапевт; публіцист
.
Ев Хазіна - доктор філософії, психолог, арт-терапевт, художник.
детальніше



Бізнес. Інструменти. Дизайн
Маркетинг для дизайнеров интерьера: 57 способов привлечь клиентов
Наталия Митина, Кирилл Горский
Виявилося, тут достатньо інструментів, способів просування і залучення клієнтів не тільки для дизайнерів, але і для тих, чий бізнес так чи інакше пов'язаний з інтер'єрної темою, замість «дизайн інтер'єрів» можна поставити, наприклад, «меблі за індивідуальним проектом». Дуже цінним виявився практичний досвід, кожен з способів був випробуваний на собі.
Тираж ну дуже маленький, тому всім не вистачить. Напевно, щоб не всім конкурентам дісталось)
детальніше



Non-fiction
Семь элементов, которые изменили мир
Браун Джон

Легендарний англійський бізнесмен і інженер, який 12 років очолював одну з найбільших нафтовидобувних корпорацій світу British Petroleum, з усієї таблиці Менделєєва вибрав ту сімку, яка визначає прогрес і загибель людства.
"Чому сім? Число сім завжди займало центральне місце у міфології, музиці та літературі. Світ був створений за сім днів, у діатонічній гамі сім нот, а згідно з Шекспіром, людина переживає сім віків. Я запитував себе: які сім хімічних елементів найкраще допоможуть зрозуміти наш світ? Справили найбільший вплив на життя?
"
детальніше

 
Історії успіху і досягнень
Я - Малала. Уникальная история мужества, которая потрясла весь мир
Малала Юсуфзай
9 жовтня 2012 року Малала Юсуфзай поверталася додому зі школи на шкільному автобусі; автобус був зупинений людьми в масках і зі зброєю. Один з бойовиків зайшов в автобус і став питати дітей, хто з них Малала. Коли її особа була встановлена, таліб вистрілив в дівчинку. Куля пройшла через голову, шию і вийшла навиліт через плече... Дівчинка перебувала в комі, шанси на одужання були невеликі.
В жовтні 2014 року  Малала Юсуфзай отримала Нобелівську премію миру за свою правозахисну діяльність.
детальніше



Жіноча тема
Бьюти-мифы: Вся правда о ботоксе, стволовых клетках, органической косметике и многом другом
Яна Зубцова, Тийна Орасмяэ-Медер


"Ваше лице в 20 років дано вам природою; яким воно буде в 50 - залежить від вас." Коко Шанель
Абсолютний must have про красу - все, що ви хотіли знати.
Яна Зубцова - відомий журналіст, що пише про аромати, креми та інші «жіночі штучки» так, що читають навіть чоловіки. Була директором відділу «Краса» в журналах Harper's Bazaar і Allure. Тійна Орасмяе-Медер - лікар-косметолог, творець марки професійної косметики Meder Beauty Science. З 2004 р. живе у Франції, відкрила центр Meder Beauty Center в Антіб (Франція) та школи косметології та масажу Meder Beauty School в Японії.

детальніше

Жіночо-дитяча тема з елементами саморозвитку
Как все успеть. Тайм-менеджмент для мам
Марина Ярославцева


Один день - це цілих 24 години або 1 440 хвилин. Можна зробити дуже багато, якщо навчитися цінувати маленькі відрізки часу не витрачати їх на розгойдування, а просто брати і робити.
20 практичних кроків, які допоможуть все встигати від відомого блогера і мами 4 дітей
.
детальніше


Дитячий розвиток
Эйнштейн учился без карточек. Как на самом деле учатся наши дети и почему им нужно больше играть, чем зубрить
Кэти Хирш-Пасек, Роберта Голинкофф, Диана Айер


Якщо ви - "фанатичні" батьки, які вирішили повністю присвятити себе вихованню і розвитку, та ще й "прискореному", якщо це забирає у вас весь час і сили - зупиніться, увімкніть паузу, для вас є чудова книга. Саме вона відкриє вам страшну таємницю: розвиваюче середовище для вашої дитини - це природна атмосфера спілкування і гри, а не "занять" за дорогим посібниками та картками.
Звичайно, карточки Монтессорі, кубики Зайцева, це теж потрібно, але не "переборщіть"!
детальніше


Нескучалка. Рисуем и играем в дороге
Екатерина Трухан, Ксения Дрызлова


Палочка-виручалочка для батьків, яких чекає дорога з дітьми.
В аеропорту та на вокзалі. В поїзді або в літаку. В автобусі, машині і в найдовшій черзі, яка тягнеться ну дуже довго... Ваша дитина не буде нудьгувати! І ви теж!


детальніше


На подарунок
Натюр. Малышам. Просто, вкусно и полезно
Ален Дюкасс, Поль Нейра, Жером Лакрессоньер


Французи у вихованні дуже суворі, в цьому ми переконались після Французького виховання Памели Друкерман. Особлива увага харчуванню. А як же нелегко нагодувати маля "правильними" продуктами...
Ну нічого, найтитулованіший французький шеф-кухар Ален Дюкасс і знаменитий дієтолог Поль Нейра вам допоможуть. Морозиво-граніті і тартар з помідорів, пюре з перловки з ананасом, лосось з манкою і шпинатом, кексики з кальмаром і огірком? Я й сама непроти)

детальніше

Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар