понеділок, 29 грудня 2014 р.

Україна: з третього світу в перший. Література і диктатура

Це був важкий і, водночас, важливий для України рік. Рік переосмислення, рік відчуття гордості за себе, за свою країну і за приналежність до неї.
Хтось критикував, хтось підтримував та давав мудрі поради. Зовсім недавно до Києва завітав естонський економіст і стратег Ерік Райнерт, знаменитий письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури "за зображення структури влади і яскраві картини людського опору, повстання і поразки" Маріо Варгас Льоса.
Про піднесення українського духу і самосвідомості говорить і поява нової та на рівень якіснішої літератури, особливо дитячої та ділової.

Правила життя. Хорхе Маріо Педро Варгас Льоса

"У п'ять років я навчився читати. Нічого більш важливішого в моєму житті так і не відбулося.
Читав я в основному про пригоди. Це було ще в ті часи, коли діти не читали комікси, а тексти. Якщо мені не подобалося, як закінчується розповідь, я складав іншу кінцівку сам. З цієї гри все і почалося".

"Диктатори - малограмотні чиновники. Вони не здогадуються, що література може нести в собі якусь небезпеку. Саме тому в країнах, де обмежено доступ до інформації, література може виявитися єдиним її джерелом".

Повний виступ можна подивитись в записі Бесіда із Нобелівським лауреатом з літератури.

Економіка. Розвиток країн
Моральність капіталізму. Те, що ви не почуєте від викладачів
Том Палмер, Маріо Варгас Льоса, Вернон Сміт, Каха Бендукідзе

Гонитва за прибутком, жадоба, егоїзм, насильство – для багатьох сьогодні капіталізм пов'язаний з несправедливістю й аморальністю, майновим розшаруваннями, іншими негативними сторонами життя сучасного суспільства...
Том Палмер зібрав найкращі есе для протиставлення цих уявлень. До збірника увійшли роботи впливових бізнесменів та науковців, зокрема есе нобелівських лауреатів Маріо Варгаса Льоси та Вернона Сміта, а передмову написав колишній міністр економіки Грузії Каха Бендукідзе
детальніше


Як багаті країни забагатіли… і чому бідні країни лишаються бідними
Ерік Райнерт

Професор стратегій розвитку Ерік Райнерт досліджує і пояснює, чому одні країни стають багатими і розвиненими, а інші - залишаються бідними.
"Найкращий варіант для економічного розвитку України - перебудова галузей, близьких до РФ". Таку думку висловив норвезький економіст на Київському Економічному Форумі 2014р.
детальніше


Європа. Історія
Норман Дейвіс

Я, наприклад, дуже не любила в школі історію, надто вже нудно нам її подавали...
Але праця з історії може бути цікавішою за пригодницький роман! Професор Лондонського університету Норман Дейвіс знає, як це зробити.
Український переклад його бестселера «Європа. Історія» витримав уже шість перевидань!
І хоча об'єм в 1500 сторінок наводить жах - читається напрочуд легко завдяки поєднанню історичних подій з вставками літературних замальовок, анекдотів, маловідомих фактів.
детальніше


Державець. Флорентійські хроніки
Нікколо Мак'явеллі

«Про розум правителя насамперед судять по тому, яких людей він до себе наближає; якщо це люди віддані і здібні, то можна завжди бути впевненим у його мудрості, бо він зумів розпізнати їх здібності і утримати їх відданість»
Робота італійського мислителя і державного діяча Нікколо Мак'яавеллі очолює рейтинг книг з управління талантами. Книга  глибока за змістом і порушує широкий спектр питань:
Яких людей залучати?
Кому довіряти?
Користуватися «кнутом» чи «пряником»?
 Навіщо оточувати себе талановитими людьми?
Кого вважати талановитим?
Звичайно, ця книга не для всіх, а лише здатних бачити глибше тескту, і вимагає від читача певної роботи з перенесення принципів управління в наші реалії.

детальніше


Автобіографії
Довгий шлях до свободи. Нельсон Мандела
Нельсон Мандела

Рік тому один із ініціаторів видання шукав в англійському оригіналі потрібну цитату, знайшов і так захопився, що прочитав усю книжку, яка виявилась справжнім одкровенням.
Ця книга -  інструкція, яку слід прочитати кожній живій душі; серйозною розповіддю про життєвий шлях і справу життя, чудовим розкриттям внутрішнього світу чоловіка, який у своїй країні став поєднанням Вашингтона, Лінкольна й Ганді в одній особі.
детальніше

Українська кулінарія
Сніданки

Руслан Сенічкін

Хто на цьогорічному форумі видавців писав свої рецепти для Сніданків - швиденько шукайте їх у книзі, бо ви тепер знамениті.
А якщо серйозно, то ми дуже раді, що якісній українській кулінарній книзі бути. Після Галицької кухні це наступний подарунок гурманам і всім українським господиням.
Найкращі і найулюбленіші рецепти кулінарного шоу Сніданки зібрані у ось такій книженції.
детальніше
 


Українська дитяча
Це наше і це твоє
Іванна Найда
Ви знаєте, що найбільший у світі літак та найдовший музичний інструмент - українські, що в нашій країні винайшли гасову лампу, відкрили один з перших природних заповідників, що в Україні - найродючіші ґрунти й найбільші поклади солі у Європі.
Спочатку були мультфільми каналу ПЛЮСПЛЮС, які розповідали цікаві факти про Україну, потім виникла ідея продовжити цю історію й видати книжку.
Саме такі гарні проекти допоможуть дитині виростити почуття важливості та приналежності до країни. І саме вони допоможуть діткам відчути гордість від того, що вони українці й, одночасно, радість і відповідальність за те, що їм «належить».
детальніше



Новорічні арт-ідеї
Янголи, віночки, печиво, олені — всі ці атрибути зимових свят можна виготовити з різноманітних матеріалів! Що для цього  потрібно? А все, що під рукою.
Понад 400 ідей для створення новорічного настрою.
детальніше


 

 
 
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар