четвер, 25 грудня 2014 р.

Емоції в переговорах чи емоції з дітьми: Що важливіше?

Нові дослідження показують: несподівано велика кількість сучасних дітей погано "читають" обличчя. Невміння розпізнати самі базові емоції і правильно відреагувати - основна причина проблем у спілкуванні. Емоційний інтелект - область, добре вивчена антропологами, психологами і навіть зоологами, може стати в пригоді і батькам.
Практично всі батьки мають якесь уявлення про те, що потрібно робити, щоб розвинути у дитини розумові здібності: хтось скуповує розвиваючі ігри, хтось стурбований раннім навчанням читанню, лічбі та мовам...

А чи робите Ви щось для розвитку емоційної сторони інтелекту дитини? І що ж можна для цього зробити?

Маленька рекомендація-роздум:
Для початку згадайте, як часто ви говорите дитині про свої відчуття та емоції? Напишіть зараз на листочку, які почуття та емоції ви відчували вчора. А після цього спробуйте написати, які почуття відчувала Ваша дитина? Звідки ви про це дізналися?

Про важливе значення емоцій ми розказували в Емоційний інтелект: чому EQ важливіше, ніж IQ.
 
Батьки і діти
Эмоциональный интеллект ребенка. Практическое руководство для родителей
Джон Готтман, Джоан Деклер


Дитячі емоції нерідко зводять нас з розуму. А чи знаєте ви, як їх приборкати? І, що важливіше, як допомогти самій дитині зрозуміти свої емоції і вміти з ними справлятись?
Адже діти з високим емоційним інтелектом впевнені в собі, мають міцне здоров'я, домагаються успіхів у навчанні і впевнено взаємодіють з іншими людьми
.
детальніше

Вредные родители. Как вернуть себе нормальную жизнь
Сьюзан Форвард, Крейг Бак

“Звичайно, мій батько бив мене, але для того, щоб наставити на шлях істинний. Не розумію, яке це має відношення до того, що мій шлюб розпався".
Наші батьки сіють у нас ментальні і емоційні зерна, і ці зерна проростають у нас. У деяких сім'ях - це зерна любові, поваги і незалежності. Але в багатьох інших сім'ях сіють зерна страху, провини або змушують брати на себе занадто велику відповідальність, не дають кроку ступити без нагляду і постійної опіки.
В оригінала книга називається Токсичні батьки, що, напевно, точніше відображає її зміст. Чимось схожа на Генетичний код особистості, але ширша за впливом на наше подальше життя.
"Ви не відповідальні за те, що зробили з вами, коли ви були беззахисною дитиною. Ви відповідальні за те, що будете робити зараз для того, щоб перезавантажити вашу життя.
"
детальніше


100 способов уложить ребенка спать. Эффективные советы французского психолога
Анн Бакюс


Напевно, головна біль всіх батьків: як без зусиль вкласти дитину 0-4 років спати і не просинатись до неї по 100 раз вночі.
Всесвітньо відомий психолог, одна з основоположників французької системи виховання Анн Бакюс дає 100 простих і, головне, дієвих порад, як раз і назавжди забути про вечірні капризи, небажання засинати, нічні просинання, неспокійний сон, дитячі нічні жахи...
детальніше

Женский ежедневник "Флай-планнер"
Светлана Гончарова


Хто вже освоїв 7 заповідей працюючої мами, пора приступати до практичного планування.
Плануйте свій час так, щоб встигати робити найголовніше для себе і для своєї сім'ї, а «Флай планер» подбає про те, щоб у вас все завжди було під рукою. У щоденнику передбачені листи для планування місяця і тижня, меню, прибирання і бюджету. Також бланки «хочу подивитися», «хочу прочитати», «хочу приготувати», «хочу сходити»..
Цю систему роботи з часом створила Світлана Гончарова - експерт в сімейному тайм-менеджменті
і одночасно проста українська мама двох дітей.
детальніше
Особистий розвиток. Психологія в бізнесі
Эмоциональный интеллект в переговорах
Роджер Фишер, Даниэль Шапиро
У своєму попередньому бестселері "Переговоры без поражения" Роджер Фішер запропонував універсальний метод проведення успішних переговорів, заснований на розумінні взаємного інтересу сторін. Але що робити, якщо прийняти раціональне взаємовигідне рішення заважають емоції, що становлять невід'ємну частину будь-якого діалогу?
детальніше
 


Інструменти в бізнесі. HR, SMM і реклама
Winning the Hearts. Достучаться до сердец сотрудников
Михаил Воронин, Надежда Макова
"Задоволений працівник - задоволений клієнт". Схема проста.
Що конкретно ви можете зробити, які інструменти використати для того, щоб завоювати серця співробітників?
Михайло Воронін - автор популярного семінару на тему клієнтського сервісу і засновник Event-Академії, розповідає про те, як використовувати різні формати корпоративних заходів, щоб надихнути людей на великі звершення.
детальніше


Партизанский маркетинг в социальных сетях. Инструкция по эксплуатации SMM-менеджера
Сергей Щербаков

Просто вручіть своєму SMMщику цю книгу і час від часу за нею ж його контролюйте.
Тут буквально погодинний розклад завдань на тиждень для всіх, хто так чи інакше веде або збирається вести бізнес в соціальних мережах та мережі Інтернет.
Крім того, це не тільки путівник по SMM,  а довідник з контекстної реклами з деякими схемами роботи в offline, вбудованою системою публічної відповідальності співробітника і навіть пакет документації, присвяченій плануванню, звітності та самомотивації...
детальніше


Книга рекламных концепций
Пит Барри

«Хороша ідея буде існувати вічно».
Повний посібник по розробці креативних ідей, стратегій і кампаній, який охоплює всі аспекти рекламного бізнесу: від написання тексту і творчого процесу до особливостей роботи в рекламних агенціях.
Якою б не була презентація, вона не покращить погану ідею. Тому вивчіть основні правила створення не просто реклами, а виняткової концепції.
Тут зібрані одні з найкращих прикладів рекламних кампаній за останні п'ятдесят років.
детальніше

 
Для прихильників Адізеса
Адизес. Лучшее. Пища для размышлений. Об изменениях и лидерстве, о менеджменте и о том, что важно в жизни
Ицхак Калдерон Адизес


«Рекомендації професора Адізеса часом вражають своєю простотою і універсальністю, а ємні, відточені фрази і влучні визначення - одні з найбільш цитованих в ділових колах».
Доктор Іцхак Калдерон Адізес - один з провідних світових експертів в області підвищення ефективності бізнесу і особистісного росту, входить в топ 100 кращих консультантів у сфері лідерства за версією Executive Excellence.
Під гарно оформленою палітуркою з золотим обрізом зібрані кращі цитати з книг і лекцій.
детальніше

  Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Немає коментарів:

Дописати коментар