вівторок, 10 лютого 2015 р.

Бізнес-бестселери 2014 року за версією Amazon

Як завжди, на початку нового року підводимо підсумки року минулого. Публікуємо ТОП книг, які стали найпопулярнішими в 2014 році за версією найбільшого інтернет-магазину Amazon.com в категорії Бізнес-книги.
Повний список дивіться тут, а ми подаємо тільки ті, що вже перекладені з мови оригіналу.

Зазначимо ще коротко про нашумілу книгу "Капітал у ХХІ столітті" Томаса Пікетті, яка на другому місці в списку, але тільки готується до друку.
Можете прочитати рецензію на книгу і подивитись виступ Пікетті на TED.

ТОП найпопулярніших бізнес-книг 2014 року

Flash Boys. Высокочастотная революция на Уолл-стрит
Майкл Льюис

Перше місце
Чотири роки тому Кріс Крісті, губернатор штату Нью-Джерсі, раптово скасував один з найбільш важливих для Америки проектів з покращення інфраструктури - будівництво нового залізничного тунелю під річкою Гудзон.
Незважаючи на те, що споруда одного тунелю була скасована, споруда іншого, так чи інакше, наближалася до завершення. Тунель компанії Spread Networks не був розрахований для перевезення пасажирів або хоча б вантажів; він був призначений для прокладки оптоволоконного кабелю, який дозволив би скоротити на три мілісекунди - на три тисячні секунди - час з'єднання між ф'ючерсними біржами в Чикаго і фондовими біржами в Нью-Йорку.
Кому взагалі є справа до трьох мілісекунд? Відповідь - високочастотним трейдерам, які заробляють тим, що купують або продають акції на найдрібнішу частку секунди швидше, ніж інші гравці біржі.

Rнига Flash Boys вийшла у світ 1 квітня 2014 р. і одразу викликала фурор у фінансовому світі Америки. У перший же тиждень було продано 130 000 примірників, а ФБР оголосило про початок розслідування щодо високочастотного трейдингу (HFT)...
детальніше


От нуля к единице. Как создать стартап, который изменит будущее
Питер Тиль


Копіювати модель значно простіше, ніж створювати щось нове. Роблячи те, що вже вміємо робити, ми рухаємо світ від одиниці до двійки і далі, до довільно великого числа N, збільшуючи кількість того, що вже існує. Але кожного разу, коли ми створюємо щось своє, ми робимо крок від нуля до одиниці.
На прикладі Facebook, Microsoft, eBay, Twitter, LinkedIn і багатьох інших компаній, а головне - на власному унікальному досвіді роботи в PayPal Пітер пояснює, яку стратегію потрібно вибрати початківцю, щоб досягти успіху при створенні власного стартапу.
детальніше

Эссенциализм. Путь к простоте
Грег МакКеон

«А про що книга?» - запитаєте ви. А книга про простоту. Ту простоту, що дозволяє надати сенсу, вдихнути життя, додати яскравості. Чого додати, куди вдихнути і навіщо додати? А це ви вже визначте самостійно в процесі читання. Тому що подібного роду літературу потрібно перечитувати. І кожен раз будете знаходити там нове.
детальніше


Корпорация гениев. Как управлять командой творческих людей
Эд Кэтмелл, Эми Уоллес


Чи можна перечити керівникам The Walt Disney Company і виявитися правим? Сперечатися зі Стівом Джобсом і переконати його? Працювати понаднормово і не відчувати втоми? Якщо коротко, правильна відповідь - так; а подробиці - у цій книзі.
КОРПОРАЦІЯ ГЕНІЇВ не містить покрокових інструкцій створення компанії-мільйонера, але досвід Еда Кетмелла буде корисний кожному, хто хоче сформувати віддану своїй справі креативну команду.

детальніше
Легко не будет. Как построить бизнес, когда вопросов больше, чем ответов
Бен Хоровиц


Бен Хоровіц, один з найбільш досвідчених і шанованих підприємців у Кремнієвій долині, ділиться своїми рекомендаціями, як побудувати та розвинути стартап.
Його поради стосуються складних проблем, які зазвичай не обговорюються в бізнес-школах.
детальніше


Презентации в стиле TED: 9 приемов лучших в мире выступлений
Кармин Галло


Конференції TED на сьогоднішній день - головний майданчик всіх найбільш яскравих, цікавих і корисних виступів сучасності. Оратори TED на наших очах задають нову планку мистецтву публічних виступів.
Ідея зрозуміти, що ж об'єднує всі успішні виступи цієї конференції, відразу інтригує. Але основне, що автору  дійсно це вдалося. Читається легко і з цікавістю, ніби це черговий блискучий 18-хвилинний виступ TED
.
детальніше
 


Фрикомыслие: Нестандартные подходы к решению проблем
Стивен Левитт, Стивен Дабнер

Яка користь від нестандартного мислення, яке автори називають «фрікомислення»?
В сучасному світі виграє не той, хто швидше всіх біжить або старанніше інших працює. Перемагає той, хто першим знайде нетривіальне рішення якої-небудь проблеми: життєвої або ділової. Ця книга - справжня енциклопедія незвичайних рішень.
детальніше




Говори и показывай
Дэн Роэм


Ден Роем впевнений: виступи не були б такою мукою, якби ми пам'ятали те, що повинні були засвоїти ще в дитячому садку: Потрібно говорити і показувати.
Навіть якщо ви вже досвідчений спікер, ви дізнаєтеся більше про те, як краще розуміти свою аудиторію, організувати контент презентації і задіяти візуальні образи. І познайомитеся з трьома основними правилами успішних виступів.
детальніше


Масштабирование бизнеса. Как добиться стабильного роста компании
Роберт Саттон и Хагги Рэо


Хороший рост — плохой рост. Масштабируйте возможности, а не проблемы
Зростання бізнесу - серйозний виклик для будь-якого керівника і підприємця. Здатність стабільно розширюватися, зберігаючи відносини з клієнтами і особливості ведення бізнесу, багато в чому визначає успіх компанії.
7 ефективних правил зростання вашого бізнесу.
детальніше


Порівняйте ТОП найпопулярніших бізнес-книг минулого 2013 року

Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!


Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар