понеділок, 22 квітня 2013 р.

ЯК ОТРИМАТИ НАТХНЕННЯ ДЛЯ БІЗНЕСУ?



Декілька порад від Книгарні нового формату Leole book:
Читаючи бізнес-книги, ми, природно, намагаємося якомога більше винести з цих книг. Але як зробити так, щоб витиснути максимум знань? Для цього потрібно навчитися правильно читати.

 1. Читайте анотацію. Перегляньте передмову, заголовки, розділи, зміст. Ви повинні зрозуміти, чи варто читати цю книгу, чи дасть вона вам те, що ви хочете.
Крім того, ви зможете уявити собі наочно структуру книги, і будь-який розділ, який вам належить прочитати, буде сприйнятий вами правильно, в контексті розповіді.

2. Визначте мету вашого читання. Мета читання - це як раз ті самі знання або навички, які ви очікуєте отримати від вивчення літератури, рішення якої-небудь проблеми, вдосконалення ваших знань. Крім того, визначтеся, наскільки глибоко ви хочете вивчити поставлене запитання: встановіть певний термін вивчення предмета, в залежності від необхідного вам об'єму знань, і не витрачайте більше, ніж запланували.

4. Зробіть "карту книги". Це резюме, короткий схематичний зміст книги. Воно допомагає вам краще засвоювати і систематизувати знання, отримані в процесі читання.

5. Запишіть тези. Запишіть ідеї, які вам зустрілися під час вивчення книги. Це можуть бути тези, витягнуті вами з кожного розділу, короткий зміст основних моментів. Пам'ятайте, коли ви записуєте те, що хочете засвоїти, ви ще краще запам'ятовуєте це.

6. Запишіть загальні ідеї. Також зафіксуйте ідеї, які ви виділили загалом, з усієї книги в цілому. Звичайно, багато з них вже повторюють ті тези, що ви виписали з кожного розділу. Але пам'ятайте: довгий список не допоможе вам ефективно орієнтуватися у вивченому матеріалі. Запишіть 5-10 самих основних ідей.


7. Накидайте список необхідних дій. Часто, вивчаючи літературу, присвячену якій-небудь проблемі, людина ловить себе на тому, що після прочитання не зафіксувала ніяких рішень цієї проблеми. Читаючи книгу, виписуйте всі запропоновані дії і кроки, які можна було б зробити у вашому випадку, а також ідеї, які виникають в процесі читання книги. Інакше всі цінні ідеї просто даремні.

8. Об'єднайте ваш список заходів щодо вирішення проблеми і той список, що ви склали після прочитання книги. Тепер ви можете бути впевнені, що витратили час не даремно: зіставивши ці списки, ви можете наочно побачити, які кроки краще не робити, що буде зайвим, що - неефективним, а що цілком дієво.

БІЛЬШЕ НАТХНЕННЯ В КНИГАХ ШУКАЙТЕ НА НАШОМУ САЙТІ  http://leolebook.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар