понеділок, 8 липня 2013 р.

Щойно з друкарні. Тиждень 27

Цього разу розкажемо лише про одну книгу  - новинку тижня. Вона заслуговує найбільше уваги, тому про все інше розкажемо наступного випуску.


Метапрограми - це закони уваги, звички мислення людини, які визначають, що саме і як з навколишнього світу буде сприйнято, оброблено і далі переведено в дію. Метапрограми відображають структуру мислення людини і багато в чому визначають її поведінку.

Якщо ми знаємо метапрограми (структуру мислення) людини, ми знаємо як нею управляти і як її краще мотивувати, ми можемо краще доносити їй необхідну інформацію, розуміємо, де і яку роботу вона зможе краще виконувати.

Розвиток власних метапрограм дає нам можливість бачити ситуацію ширше і з різних сторін, стати більш гнучкими і, відповідно, швидше адаптувати ситуацію під себе, мати більше можливостей для власного росту і розвитку.

Управління персоналом, формування команд, мотивація, переговори, продажі, презентація та інші види комунікації, підбір персоналу, розвиток персоналу та власний розвиток - ось тільки деякі з областей застосування метапрограм.


Саме поняття метапрограми прийшло з НЛП. Там їх аж 51 штука. Але використовують 6 основних метапрограм:
    - класифікація світу;
    - стиль організації інформації;
    - фокус порівняння;
    - мотивація;
    - референція (фокус сили);
    - орієнтація в часі
Детальніше про кожну метапрограму в книзі
Метапрограммы для бизнес-практиков

Для чого ж важливо вміти «читати» метапрограми співрозмовника? Якщо ви постійно спілкуєтеся з певними людьми (ну хоча б з членами власної сім'ї), а тим більше працюєте в галузі викладання, реклами або продажів, завжди краще і зручніше налаштуватися на хвилю співрозмовників - адже якщо ви піднесете їм інформацію в зручному для НИХ вигляді, вона гарантовано буде сприйнята.
Як казав Дейл Карнегі:
Навіть
якщо ви самі дуже любите суницю з вершками, рибу треба ловити все ж на черв'яка.
 

Метапрограммы для бизнес-практиков. Современные инстурменты понимания людей и влияния на них.
Екатерина Гайдученко


 А 10 липня 2013 року на майстер-класі “Метапрограми в підборі, оцінці та мотивації персоналу” Ви дізнаєтеся про всі тонкощі підбору персоналу, а також познайомитеся з використанням метапрограм при підборі, адаптації та розвитку людей в компанії. Майстер –клас проводить сертифікований бізнес-тренер,коуч Катерина Гайдученко. Досвід роботи в HRM і управління персоналом понад 8 років. Деталі...
 
Попередні випуски натхнення читайте тут
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Гарного дня,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book

Немає коментарів:

Дописати коментар