неділю, 14 липня 2013 р.

Як змінити світ за допомогою бізнесу, і як побудувати бізнес, змінюючи світ.

"Если хочешь, чтобы мир изменился, - сам стань этим изменением"Махатма Ганди

Залишіть слід у всесвіті.  Щоб зробити першокласну роботу, потрібно вірити, що ви займаєтесь чимось особливим. Що ви залишаєте значимий слід у всесвіті. Що ви являєтесь частиною чогось важливого. Це не означає, що потрібно винайти ліки від раку. Мова про те, що ви повинні відчувати значимість своїх зусиль. Ви хочете, щоб ваші клієнти казали: "Ця штука робить моє життя кращим". Ви хочете, щоб люди помітили, якщо ви перестанете займатись початою справою.
Все, що ви робите - ваш спадок. Не сидіть на місці і не чекайте, поки хтось інший здійснить зміни, які ви чекаєте. Для того, аби зробити світ кращим, не потрібна величезна команда. Всі ми досягаємо цієї цілі по-різному, але є і спільне - кожен з нас не тільки створив свою справу, а намагався втілити в життя свою історію, свою ідею, навіть при відсутності досвіду. Кожен, хто планує створити чи розвивати щось дійсно значиме, наповнене змістом, може керуватися шістьма особливостями, які складають такий собі путівник підприємця:
Знайдіть свою історію - історія, яка стоїть за справою, чи не найважливіша частина компанії;
Дивіться своїм страхам в очі - страх буває корисним;
Будьте винахідливими - великі ресурси не такі вже й необхідні;
Будьте простішими - простота - цінність, до якої ви прагнете;
Побудуйте довіру - найважливіше
, що ви можете привнести в компанію;
Віддавати - це добре - безкорислива віддача може стати вашим найкращим вкладенням.
  

Коротко розкажемо про першу особливість.
Сила історій. Це найпростіша і найчистіша форма спілкування. Історія пробуджує емоції, а завдяки емоціям зміцнює зв'язки. Ось чому змінюється спосіб, за допомогою якого компанії розказують про себе клієнтам. Вони просто не можуть більше покладатись на прямолінійні рекламні кампанії. І поки інформація не стане приваблювати вас емоційно, більша частина її швидше за все забудеться. Бізнес-консультант Аннет Сіммонс (автор книги Сторителлинг: как использовать силу историй) пояснює це так: " Факти залишаються нейтральними до тих пір, поки люди не доповнюють їх власною смисловою нагрузкою. І приймають рішення, грунтуючись на тому, що значать ці факти особисто для них, а не на самих фактах. Людям не потрібні лише нові факти - їм потрібна нова історія..."

В 2009 році дослідники з Університету Карнегі-Меллона порівняли, як змінюється поведінка людини в залежності від того, діляться з нею абстрактними фактами чи конкретною історією. (більш детально про проведене дослідження в книзі Дена Аріелі "Позитивная иррациональность" 
). Команда запропонувала студентам по 5 доларів за огляд певних товарів. Написавши статтю, кожен студент отримував 5 однодоларових купюр і лист з проханням пожертвувати частину заробленого у відомий благодійний фонд. Було складено два варіанта листа. Один повністю складався з фактів про нестачу продуктів в Малавії і статистичних даних, які показували взаємозв'язок між нечастими дощами і хронічними неврожаями. В іншому - розказувалась історія про бідну семирічну малавійську дівчинку на імРокіа.  Студенти, які отримали лист зі статистикою, пожертвували в середньому по 1,14 дол. А студенти, які прочитали історію Рокіа, пожертвували по 2,38 долара.
Про решту п
'ять особливостей, які допоможуть збудувати компанію вашої мрії і змінити світ на краще, читайте в ось цій надихаючій книзі: 

Оставь свой след. Как постоить компанию, которая меняет мир к лучшему 
Блейк Майкоски


Після прочитання цієї книги хочеться йти і змінювати світ.Дуже крута історія про теяк створити не просто бізнесасправу життя.
детальніше про книгу






Ще декілька хороших книг про створення бізнесу та реалізацію мрій.

Rework. Бизнес без предрасудков
Джейсон Фрайд, Дэвид Хайнемайер Хенссон

Це сенсація в світі бізнес-книг.
На Аmazon.com Rework займає перше місце відразу в трьох номінаціях: книги з менеджментукниги з управліннябізнесом і книги з підприємництваІ двадцять восьме місце в загальному заліку за всю історію порталу.

детальніше про книгу





Доставляя счастье. От нуля до миллиарда. История создания выдающейся компании из первых рук
Тони Шей

У ній є все - історія успіху, написана від першої особиі прості людські думки і сумніви автора, і конкретні поради ірекомендації. Книга дуже надихаєВона не тільки про бізнес і прибуток - вона про більше. Автор став мільйонером у 23 роки - і тоді ж зрозумівщо гроші незроблять його щасливимВажливий висновок: у життілюдини повинна бути метавелика мета. 
детальніше про книгу




Метод тыквы. Как стать лидером в своей нише без бюджета.
Майк Микаловиц


Знайома стуація, коли власники працюють по 20 годин надобу7 днів на тиждень і все одно отримують менше своїхнайманих співробітників? А високооплачувані фахівцістають заручниками власного бізнесу і абсолютно немають вільного часу?  Книга про те, як вибратись з таких ситуацій і стати лідером.
Ф
ішки книги
№ 1На основі структурної схеми бізнесу автор пропонуєпоетапний план розвитку компанії і завоювання ринку.
№ 2. Доступно представлений послідовний порядокроботи процесу запуску нового продукту (послуги), що складається з 8 етапів.

детальніше про книгу

Дело Вашей жизни. Как реализовать мечту, создав свой бизнес.

Пол  Хокен

На Заході ця книга не просто відома - вона входить в список "100 найкращих бізнес-книг всіх часів". Крім того, по ній була знята телепрограма, яку показали у 115 країнах.
Вона підходить як підприємцям-початківцям, так і  тим, хто вже досягнув успіху в бізнесі. Для перших вона стане керівництвом до дії, приведе до ладу думки, а також підскаже, чому проблеми також важливі для успіху в бізнесі. 
Досвіченим підприємцям допоможе розрушити частину усталених стереотипів і свіжим поглядом оцінити свій бізнес.
детальніше про книгу

Сделай себя сам. Советы для тех, кто хочет оставить свой след.

Тина Силиг

Ви дійсно зрозумієтене на словаха на яскравихприкладахщо нас оточують безліч можливостейУ будь-якому місці і в будь-який час ви можете подивитися навколо і виявити масу проблемякі потребуютькреативних рішеньІноді для цього потрібно подивитисяпід ногизалізти в кишеню або просто вийти з дому.
Автор стверджуєщо можна відкрити бізнес в самий невідповідний для цього момент, "з нуля" і при цьомуопинитися "на висоті". Її вправи та кейсияких у книзі безлічвчать приймати нестандартнінешаблоннірішення. Ви щиро здивуєтесяяк багато можна зробити навіть при обмежених ресурсах і в обмежений час.
детальніше про книгу

 Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Гарного дня,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book

Немає коментарів:

Дописати коментар