понеділок, 12 травня 2014 р.

5 порад як знайти своє покликання і відкрити свої справжні таланти

Як знайти те, для чого ви створені і жити в своїй стихії.
 
Часто буває так, що люди, займаючись одним і тим же ділом, почувають і ведуть себе по-різному: в одних повно енергії, а в інших нема сил, одним все вдається, а в інших проблема на проблемі, одні вранці просто вискакують з ліжка, а інші з жахом думають про майбутній день. І справа тут не в тому, що комусь пощастило. Справа в тому, що хтось займається улюбленою справою, а хтось роботою. Ледачих людей немає, є ті, хто не зрозумів своє призначення.

Але як зрозуміти своє призначення? Як розкрити свої таланти і реалізувати себе на повну потужність? Однозначної відповіді немає, точніше, для кожного вона буде своя. Але ось декілька порад, які можуть допомогти:

№1
Випишіть на аркуш всі свої інтереси, як можна більше, все, що згадаєте. Потім по кожному пункту подумайте, чи змогли б ви займатися цим тривалий час, наприклад півроку, без отримання прибутку? Викреслюйте поступово. Залишене протестуйте на момент найменшого потенційного прибутку і викресліть, щоб вийшло 1-2. Ось з цим і працюйте далі.

№2
Згадайте, з яких питань до вас часто звертаються за допомогою, консультацією інші люди, друзі, колеги? В якомусь питанні ви компетентні і вам подобається допомагати саме в цій темі?

№3
Шукайте свій психотип у соціоніці. Соціоніка дуже допомогає. Читаєш і розумієш, що це написано про вас. Коли ви знайдете свій соціонічний тип, там буде список рекомендованих професій. Якісь спеціальності припадуть вам до душі. Гарантій звичайно немає, але ви зможете побачити правильний напрямок, і можливо якась інформація виявиться вельми корисною.

№4
Ведіть Особистий Щоденник. Майже всі великі люди вели особисті щоденники, задовго до того, як стали великими! Дивно, чи не правда? Ведення такого щоденника допоможе вам краще зрозуміти себе.
Наприклад, вести Ранкові сторінки (порада Джулії Кемерон «Путь Художника». Вона стверджує, що якщо писати Ранкові сторінки протягом 12 тижнів, то ви зрозумієте, чим хочете займатися. Може навіть розкриються ваші приховані таланти).

№5
Шукайте своє плем'я. Постарайтеся потрапити у те середовище, про яке мрієте. Як ви себе відчуваєте в цьому оточенні? Якщо ви відчуваєте себе «у своїй тарілці», якщо вам здається, що ви говорите однією мовою з цими людьми, якщо ви немов потрапили в інший світ, якщо вони розуміють вас, а ви їх, значить, ви знайшли своє плем'я!
Звичайно порад може бути сотні і важко вибрати найбільш важливі і потрібні. Якогось універсального рецепту немає, просто треба все робити і застосовувати.

Найти свое призвание. Как открыть свои истинные таланты и наполнить жизнь смыслом
Кен Робинсон
 
Ця книга являє собою практичний посібник і своєрідну дорожню карту на шляху пошуку свого покликання. У ній міститься безліч ідей, порад, технік і правил пошуку покликання, а також історії та приклади реальних людей, яким вдалося його знайти і зажити повноцінним життям. Послідовно виконуючи запропоновані автором вправи до кожного розділу, ви краще розберетеся в самому собі, а це абсолютно необхідно для того, щоб знайти свою справу і знайти сенс життя.
детальніше



Генетический код личности
Орения Яффе-Янаи

Це збірник реальних історій про вибір професій і підходах, які допомогли людям подолати найскладніші перешкоди на шляху до самореалізації.
Ця книга про те, як розпізнати і виправити старі травми нашого виховання в нас самих і, в результаті, зробити нас більш успішними, а головне - більш щасливими. Оренія Яффе-Янаї, ізраїльський психолог, відомий в світі спеціаліст в області  виявлення призначення людини. Розпізнавання свого істинного визнання, налагодження відносин з живими і мертвими родичами, подолання хвороб психосоматичного походження і, нарешті, правила поводження зі своєю мрією...
детальніше
 

Почему мы такие? 16 типов личности, определяющих, как мы живем, работаем и любим
Отто Крегер, Джанет Тьюсен

 

Книга допоможе краще зрозуміти себе й свою особистість - що можна (і потрібно) змінити, що ви змінити не зможете - і відповідно, більш ефективно вести себе в різних життєвих ситуаціях.
Допоможе краще зрозуміти інших і перестати вимагати від них того, що вони не зможуть дати вам ніколи, а значить, ви зможете виробити компромісний варіант взаємодії, що дозволяє кожному залишатися самим собою.
У чому б не полягала проблема, знання психотипів пом'якшує конфлікти і допомагає вирішити будь-яке питання в будь-якій сфері життя - від вибору дієти до вибору життєвого шляху.
детальніше
 

Образование против таланта
Кен Робинсон

Чим складнішим стає світ, тим більше креативності повинні проявляти люди, щоб впоратися з його викликами. У кожної людини час від часу з'являються нові ідеї, але як перетворити творчий порив в постійний творчий процес і зробити його незмінною складовою свого життя? У пошуках відповіді на це запитання автор докладно розглядає природу обдарованості і творчого потенціалу окремої особистості. Кен Робінсон також розповідає про умови, що сприяють її розвитку, а також аналізує причини, по яких система освіти прагне їх пригнічувати, а не розвивати. Книга змістовна (багато ідей для обдумування) і надихає на пошуки і педагогічні подвиги.
детальніше
 
 

Формула призвания: Семь правил выбора вуза
Нелли Литвак

Як зрозуміти, яка професія підходить саме вам? Що необхідно знати про вуз та навчальну програму та як отримати максимальну користь за майбутні роки інвестицій в самого себе? Абітурієнтам книга дасть відправні точки для пошуку і вибору спеціальності, а батькам підкаже, як уникнути конфліктів з дітьми і підтримати їх в прийнятті одного з головних рішень у житті.
Неллі Литвак - професор математики в престижному голландському університеті Твенте і мати двох дочок.
детальніше


Выбор профессии
Александр Соловьев

 
"Вибір професії" - своєрідний гід, в якому замість країн - професії, а замість пам'яток - люди цих професій.
Тут ви знайдете інформацію про 20 професій - від найбільш масових та традиційних (вчитель, лікар, воїн), до суперпрестижних (топ-менеджер, адвокат, політик). Всі герої - справжні майстри, які знають свою справу вздовж і впоперек, а їх професії потрібні тут і зараз. Ця книга не полегшить вам вибір професії. Вона розповість про те, що вибір є.
детальніше


 
Большая книга о смысле жизни и предназначении
Андрей Жалевич
 
Ця книга дасть ключ до розуміння свого життєвого призначення, в широкому сенсі, так і в конкретному, професійному, допоможе вам підвищити особисту ефективність, розвинути стратегічне бачення та креативні здібності, сформувати внутрішню мотивацію на успіх і життєву стійкість:
- як розробити свою життєву стратегію;
- як правильно ставити цілі в житті;
- які є методи і підходи для визначення свого життєвого призначення;
- які поради та настанови щодо визначення свого життєвого призначення залишили нам великі філософи і мудреці минулого;
- як читати знаки долі і багато іншого.

детальніше



У своєму виступі на конференції TED сер Кен Робінсон, творець TED і автор книги «Призвание» викладає свою точку зору на сучасну систему освіти. Якщо ви відчуваєте, що займаєтеся не своєю справою, подивіться це відео.



Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!


Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publishe

Немає коментарів:

Дописати коментар