вівторок, 27 травня 2014 р.

Здоров'я бізнес-лідера, або завжди слідуйте за слонами

115 фактів про здоров'я та харчування, китайське дослідження та правила довголіття.
 
 


"Все гениальное - просто. Нужно лишь сделать первый шаг".





Людина - цілісна система, в якій однаково важливі тіло, емоції, інтелект, дух. І не можна будувати своє життя тільки в одному з цих «вимірів», ігноруючи інші сфери жизни. Насправді, для повноцінного, наповненого життя необхідно включення всіх джерел живлення.
Неможливо бути повноцінно успішною людиною, якщо ваше тіло - нездорове, емоції - негативні, а дух пригнічений.

Успіх - це набір правильних звичок. Знання технік успіху саме по собі не дасть нічого, якщо у фундаменті не буде енергії, яка дозволить вам рухатися до цілі.

Головні джерела поповнення життєвої енергії:

1. Режим дня. В ході еволюції природа створила наші тіла таким чином, що вони природним чином сплять вдень і відновлюються і відпочивають вночі. Порушення цього циклу з часом призводить до погіршення роботи мозку і нервової системи.

Іншими словами, якщо ви спите вдень, а працюєте вночі або просто дуже пізно лягаєте спати, вам буде дуже важко добитися ясності інтелекту, якісної концентрації і зосередженості вольових зусиль.

Природа створила нас так, що чим більше ми узгодимо свій режим дня з режимом сонця, тим ефективніше ми працюємо - як фізично, так і інтелектуально.

2. Здорове харчування. Розмови про здорову їжу, натуральні продукти, природні антиоксиданти - у всіх на слуху. Але чи можливо в сучасному ритмі дотримуватися канонів здорового харчування? Багатьом з нас це здається нереальним. Проте є речі, які ви можете змінити у своєму житті вже сьогодні, зробивши себе здоровішими:
Пити більше води
Ви коли-небудь замислювалися, скільки води випиваєте в день? Не чаю, кави, соку або лимонаду, а саме води? Добре, якщо не менше 1-1,5 літра в день. Насправді, перевірити це дуже просто - кілька днів (тиждень) ведіть облік випитої рідини.
Налягайте на овочі та фрукти
Особливо зараз, коли сезон «свіжості» тільки починається. Зробіть такий же трюк, як і з водою, і проаналізуйте, як часто і як багато ви їсте сезонних овочів і фруктів. Саме вони - джерело вітамінів і необхідних нашому організму микроэлементов.
Регулярно харчуватися
Ще одне слабке місце вічно зайнятих людей - відсутність будь-якого режиму харчування і надто довгі перерви між прийомами їжі. Часто ми не встигаємо поснідати або, через велике навантаження на роботі, пропускаємо обід. В результаті цього щільно вечеряємо вдома або перебиваємо апетит печивом, цукерками та т.п.
Звертати увагу на цінність їжі
Не тільки на кількість кілокалорій, але і білків, вуглеводів, жирів, вітамінів. Так ви непомітно відрегулюєте свій раціон, віддаючи перевагу більш корисним продуктам.
Віддавати перевагу натуральному
Якщо ви вирішили перекусити кефіром з яблуком, то завжди краще купити ці два продукти окремо, ніж готовий йогурт зі смаком яблука. Те ж саме відноситься і до інших готових продуктів і напівфабрикатів, які легко можна зробити самостійно без консервантів, величезної кількості цукру, солі і стабилизаторов.
Не їсти на ніч
Точніше, зробити вечерю легким підсумком свого денного раціону, з'ївши салат, суп або щось молочне. Якщо ви будете практикувати нормальні сніданки та обіди, ця звичка виробиться сама собою, і тарілки смаженої картоплі з м'ясом в 8 вечора чудесним чином перетворяться на здорові перекуси перед сном.

3. Релаксація. Проста щоденна релаксація протягом 10-15 хвилин здатна дати вам душевну, інтелектуальну і фізичну енергію на цілий день.

4. Фізичні навантаження. Регулярні заняття спортом є одним з найпростіших і в той же час дієвих інструментів підтримки високого рівня життєвого тонусу і енергії. Регулярні фізичні навантаження збільшують швидкість метаболізму, тренують серцево-судинну систему, покращують травлення, посилюють імунітет, зменшують емоційні розлади.
Так чому б не ввести спорт в регулярну звичку? Від цього виграє не тільки фізичне тіло, а й емоційний настрій і інтелект.

5. Позитивне світосприйняття. Наші почуття діють подібно фільтру, який пропускає інформацію у відповідності з настроєм. Можна бачити склянку наполовину повну або наполовину порожню, і це буде визначати загальний настрій. Коли людина мислить позитивно, вона отримує доступ до всього свого досвіду попередніх успіхів і, тим самим, збільшує свої шанси на новий успіх.

Якщо ви хочете бути дійсно успішним, з легкістю досягати поставлених цілей, дбайте про те, щоб своєчасно заповнювати всі внутрішні енергетичні резерви. Інакше у вашої «машини» просто не вистачить палива, щоб доїхати до мети. Загальна якість життя, наповненість, радість і задоволення прямо залежать від того, наскільки здорове ваше тіло, наскільки добре працює ваш інтелект, наскільки ви сильні духом і позитивні.
Будьте здорові!
(джерело bestcoach та lifehacker)

Енергія

Жизнь на полной мощности. Управление энергией - ключ к высокой эффективности, здоровью и счастью
Джим Лоэр и Тони Шварц

Ви живете на повній потужності? Ще ні?
Величезна перевага книги: автори простою мовою пояснюють як управляти 4-ма видами енергії: фізичною, духовною, емоційною і інтелектуальною, як її відновлювати, як бути весь час эффективним. Дуже добре розписані бар'єри, що заважають досягненню повної потужності, а також позитивні ритуали, що допомагають бути на висоті.
Так як автори - колишні спортивні тренери (Джим Лоэр, голова і Human Performance Institute, відомий своїми роботами в області психології високих результатів), книга повна аналогій і прикладів з великого спорту і знаменитих спортсменів. Читається досить легко і швидко, а фінальні вправи допомагають знайти свій шлях до життя на повній потужності!

детальніше

 

То, как мы работаем — не работает: Проверенные способы управления жизненной энергией
Тони Шварц , Кэтрин Маккарти, Жан Гомес
 

Послідовна інструкція по поліпшенню якості життя.
Книга руйнує стереотип, що чим більше працюєш - тим більше отримуєш і робиш. Працювати потрібно ефективно, а для цього потрібно враховувати не лише характер роботи, але й фізіологію людини.
Наприклад, що краще 5 годин безперервної роботи чи 1,5 години концентрованої роботи, прогулянка півгодини і потім знову 1,5 години концентрованої роботи? Здавалося б за 5 годин роботи ми повинні зробити більше, ніж за 3 години, але практика свідчить про зворотнє. Розібравши, зрозумівши, прийнявши, впровадивши всі прийоми, ви поліпшите своє життя в усіх сферах.
Тоні Шварц - президент і генеральний директор компанії Energy Project, допомагає організаціям і людям розкрити свій потенціал, автор бестселера  "Жизнь на полной мощности"
детальніше
 


Живи! 7 заповедей энергии и здоровья
Ицхак Пинтосевич

 

Ця книга - синтез останніх відкриттів в області медицини, фізіології, психології і секретів підготовки спортсменів-олімпійців. Її автор Іцхак Пінтосевич, у минулому професійний спортсмен світового рівня, тренер, бізнесмен, створив унікальну програму для зайнятих людей, які більшу частину часу проводять на роботі, які спрямовані на досягнення важливих цілей і не бажають змінювати свій графік.
детальніше
 

Ешь, двигайся, спи: Как повседневные решения влияют на здоровье и долголетие
Том Рат


У 16 років лікарі поставили Тому страшний діагноз: хвороба Гіппеля-Ліндау (VHL), яка викликає утворення ракових пухлин майже у всіх органах. Протягом наступних 20 років Том Рат вчився правильно їсти, рухатися і спати, щоб підвищити свої шанси на довге і щасливе життя. Він застосовує отримані знання на практиці щодня і ділиться ними з читачами.
Тому Рат - один з найвідоміших авторів останнього десятиліття. Він займається дослідженням ролі людських звичок у питаннях здоров'я, бізнесу та економіки. Написав декілька міжнародних бестселерів, в тому числі бестселер № 1 за версією New York Times "Позитивные стратегии для работы и жизни". Том є старшим науковим співробітником і консультантом Інституту Геллапа, де він протягом 13 років очолював дослідження в області залучення персоналу, сильних сторін особистості і благополуччя.
детальніше

Дослідження


Китайское исследование. Результаты самого масштабного исследования связи питания и здоровья
Колин Кэмпбелл, Томас Кэмпбелл

Колін Кемпбелл - найбільший світовий фахівець з біохімії -  зробив ряд відкриттів, які змінили погляди на харчування мільйонів людей. Виявляється, продукти, якими ми старанно годуємо своїх дітей, вважаючи їх корисними, призводять до виникнення головних хвороб-убивць: раку, цукрового діабету і серцево-судинних захворювань...
«Китайське дослідження» виникло після вивчення статистичних даних про смертність в 65 округах Китаю, які були зібрані за ініціативою прем'єра-міністра Чжоу Еньлая, що вмирав від раку.

детальніше
Для всіх, хто вже прочитав цю книгу - продовження: список найважливіших рецептів для вашого здоров'я Рецепты здоровья и долголетия. Кулинарная книга "Китайского исследования"


Правила долголетия
9 уроков о том, как жить долго и не болеть

Дэн Бюттнер

 
На Землі є як мінімум чотири "блакитні зони", жителі яких відрізняються завидним довголіттям, і при цьому здоров'ям і життєлюбством. Ден Бюттнер з командою дослідників провів кілька експедицій до кожного з цих регіонів і з'ясував, які обставини від раціону харчування до життєвих установок цьому сприяють.
Висновки книги універсальні. Для того, щоб почати користуватися порадами з книги, не обов'язково народитися в "блакитний зоні". Вже завтра можливо застосувати прості прийоми, які додадуть вам кілька років життя.
Книга написана за результатами широкомасштабного дослідження журналу National Geographic.
детальніше

 
До смерти здоров. Результат исследования основных идей о здоровом образе жизни
Эй Джей Джейкобс
 
Захоплююча розповідь нью-йорского журналіста Ей Джей Джейкобса, який вирішив дізнатися, наскільки правдиві різні методики, які обіцяють здорове і довге життя. Він просто почав виконувати їх, дослівно, одну за однією, до тих пір, поки вони ледь не звели його в могилу.
Легка і цікава подача інформації, гумор і вміння посміятися над собою, розумне поєднання міфів і фактів, дивацтво і тверезий підхід - все це робить книгу цікавою, корисною і змушує задуматися над власними "міфами".
Автор виклав у книзі не тільки свою історію, наповнену сміливими експериментами, але і поділився цілком конкретними прикладними радами, серед яких кожен читач знайде що-небудь до душі для себе.
 детальніше

 
Всегда следуйте за слонами: 115 «общеизвестных фактов» о здоровье, питании и окружающем мире — глазами ученых
Анахад О'Коннор  

 
О'коннор провів три роки, збираючи та аналізуючи околомедицинські непорозуміння, міфи, "загальновідомі факти" та повір'я для своєї колонки під назвою "Справді?" в газеті New York Times.
Його думці довіряють - наприклад, після цунамі 2004 р. слухачі Національного громадського радіо США звернулися до Анахада за коментарями. Питали, зокрема, чи дійсно більшість слонів вціліли в тій жахливій катастрофі - відчули її наближення заздалегідь і встигли врятуватися втечею?
А чи знали ви, наприклад, що в холодильник НЕ ШКІДЛИВО ставити гарячу каструлю чи що, виявляється, гаряча вода замерзає швидше холодної....
детальніше

Принципи здоров'я
 
Теперь я ем все, что хочу! Система питания Давида Яна
Давид Ян

 
Правильно харчуватися можна або нелюдським зусиллям волі, змушуючи себе їсти здорову їжу, або просто змінивши свої смакові звички. Якщо людина йде по першому шляху, то в більшості випадків експеримент закінчується невдачею через рік, місяць, а іноді через кілька днів. Давид Ян вибрав другий варіант. І тепер він розповідає, як навчитися любити здорову їжу і позбутися від багаторічної залежності від шкідливої їжі.
Давид Ян - кандидат фіз.-мат. наук, засновник компанії ABBYY і співавтор програм ABBYY Lingvo та ABBYY FineReader, якими користуються понад 30 мільйонів людей в 130 країнах. Співзасновник компаній ATAPY, iiko; ресторанів FAQ-Cafe, ArteFAQ, Squat, "Сестри Грімм", DeFAQto та ін.

детальніше
 
Здоровые привычки. Диета доктора Ионовой
Лидия Ионова

 
Ця книга - не про дієту. Вона - про нове життя, яке легко можна почати і за 12 тижнів отримати хороший результат.
За 12 тижнів ми виробляємо здорові звички, не тільки в їжі, але і в режимі дня, розподілі навантажень, заняттях спортом (або прогулянках), стаємо бадьорими, чіткішими, здоровішими. У книзі є персональний щоденник, який можна вести, освоюючи програму «12 тижнів».

Автор - засновник "Клиники доктора Ионовой", НЛП-пер, одна з найбільш затребуваних московських дієтологів по даним Forbes.
детальніше
 
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher
 

Немає коментарів:

Дописати коментар