вівторок, 22 липня 2014 р.

Француженки, вино і жаб'ячі лапки

А ще французьке виховання, французька освіта та неповторний французький шик...
 
 
Всі поїхали у відпустки. І ми не відстаємо. І наша подорож починається з Франції.
 
Фонтенбло - маленьке буржуазне містечко недалеко від Парижа. Воно відоме своїм древнім замком, який служив резиденцією Наполеона. Ще одна визначна пам'ятка - величезний ліс, який надзвичайно красивий восени. Але все ж багато мешканців Фонтенбло вважають, що без INSEAD в місті не залишилося б нічого цікавого. І так думають не тільки самі «інсеадівці»...

INSEAD - провідна школа Європи і одна з десяти найкращих у світі. В INSEAD найвищий рівень потенційних контактів, доступних випускникам, і сильний бренд зі світовою популярністю. У школи є кампуси у Франції і Сінгапурі, вона знаходиться в стратегічному альянсі з Wharton - провідною бізнес-школою США. Аналогічних шкіл в Європі всього три: IMD, LBS і частково філія Chicago Booth. В рейтингах Forbes INSEAD займає друге місце після швейцарської IMD.
 
Одне з основних достоїнств - можливість отримати МВА в провідній бізнес-школі за один рік. Це робить навчальний процес вкрай інтенсивним, а терміни виконання кожного проекту жорстко обмежені, адже щоб отримати диплом протягом року, студенту необхідно опанувати 23 предмета. Так що недарма кампус відкритий цілодобово, і вночі можна бачити рознощиків піци, які шукають своїх замовників.

Ще одна специфіка освіти в бізнес-школі - дуже високий рівень інтерактивності. Всі професора завжди доступні по електронній пошті, так і для особистої зустрічі з ними.
Один з найвідоміших викладачів школи Манфред Кетс де Вріс, відомий психолог і фахівець в області управління бізнесом, завідує кафедрою управління кадрами університету INSEAD, є консультантом провідних світових корпорацій, таких як Lego, Nokia, Shell, Volvo та ін. На думку The Financial Times, Le Capital і The Economist є одним з провідних візіонерів Європи у сфері управління.
Манфред вніс свіжі ідеї у вже достатньо глибоко вивчені сфери управління і динаміки індивідуальних і організаційних змін. Він спеціалізується на питаннях лідерства, кар'єрної динаміки, управлінського стресу, планування наступності, крос-культурного управління, командоутворення та емоційного інтелекту.
 





 

детальніше     детальніше
                
Професор стратегії в INSEAD, Рене Моборн, посіла друге місце у списку Thinkers50 в 2011 р. (єдина жінка, що піднялася в цьому списку так високо). Спільно з Чан Кімом керують Інститутом Стратегії Блакитного Океану INSEAD.

Ця книга переведена на 40 мов і видана тиражем більше 2 мільйонів копій, вона двічі потрапляла в десятку найкращих бізнес-книг десятиліття, стала кращою бізнес - книгою 2005 року на Франкфуртській книжковій виставці і отримала безліч інших нагород від авторитетних ділових видань. За 7 років, що пройшли з моменту публікації, книга не покидала Топ-10 кращих ділових книг Amazon.com і зібрала там більше 250 позитивних відгуків.
детальніше

Жан-Клод Лареш - професор міжнародної бізнес-школи INSEAD. Лареш вивчає фундаментальні можливості компаній: наскільки вони здатні забезпечувати своє зростання в сукупності з відмінним маркетингом, орієнтованістю на клієнта і інноваціями. Жан-Клод є автором і співавтором багатьох книг (дослідження про вплив імпульсу в бізнесі "Эффект импульса") і статей, а також бізнес-гри Markstrat. Він отримав безліч нагород, в тому числі «Професор з маркетингу року» та «Бізнес-кейс року» за версією журналу Business Week. Навчальні програми Лареша є одними з найбільш високооцінюваних в INSEAD.

Ермінія Ібарра -професор, викладач організаційного поведінки в INSEAD. Вона викладає на програмах МВА та підвищення кваліфікації керівників. До приходу в INSEAD у 2002 році тринадцять років працювала в Гарвардській школі бізнесу.
 Автор безлічі статей у провідних наукових і прикладних виданнях, у тому числі Harvard Business Review, Administrative Science Quarterly, Academy of Management Review, Academy of Management Journal і Social Psychology Quarterly. Автор книги "Обретая Я. Неординарные стратегии, изменяющие карьеру"

Ну а тепер в Париж - серце Франції. І яка ж Франція без вишуканих француженок та моди.

Парижский шик
Изабель Тома, Фредерика Вейсе
Це - не покрокова інструкція "Стань, як всі". І взагалі, ця книга не про моду. Вона - про стиль, про елегантність, про все те, що включає в себе поняття "паризький шик" - вміння поєднувати, здавалося б, непоєднуване, виглядати сучасно, модно, помітно, і при цьому недбало, але не безглуздо.
детальніше
 
Загадочная Коко Шанель
Марсель Эдрих
Книга написана людиною, яка протягом багатьох років мала щастя особисто спілкуватися з цією великою жінкою. Це незвичайна біографія. Це не сухий життєпис, а живі монологи самої Шанель, роздуми автора. Виходить особливий ефект - ніби ваш знайомий розповідає вам про свого дуже близького друга. Дійсно складається відчуття, що вона написана самою Коко Шанель. Одна з найкращих книг про Коко Шанель.
Справа за малим - залишилося купити те саме "маленьке чорне плаття" ;)
детальніше

А ще француженки дуже романтичні...
Француженки не спят в одиночестве. Секреты легендарного французского шарма
Каллан Джейми Кэт
Чи знаєте ви, що француженки не ходять на побачення? Француженки займаються своїми справами, а навколо них завжди в'ються шанувальники. Вперше всі секрети незвичайного шарму найсексуальніших жінок світу! Як навчитися фліртувати по-французьки? Як француженки з допомогою однієї деталі гардеробу створюють стильні образи? Чому, навіть маючи невеликий досвід в коханні, вони такі сексуальні? Який головний секрет успішних відносин знають тільки француженки?
Тільки не беріть цю книгу у відпустку, бо зміни будуть разючі, і чоловік запідозрить щось неладне....
детальніше

Французьке виховання - це взагалі окрема тема.
Французьке виховання
Історія однієї американської мами в Парижі
Памела Дракермен
Ну а ця книга напевне не потребує додаткових рекомендацій - вже декілька місяців лідирує в топах книг про виховання.
Дуже особиста, жива, повна гумору і одночасно практична книга, яка розкриває секрети французів, чиї діти прекрасно сплять, добре їдять і не допікають своїх батьків.
Після шаленого успіху книги по всьому світу, шанувальниці просто завалили Памелу листами з проханням написати продовження. "Французские родители не сдаются. 100 правил воспитания из Парижа" - це можна сказти, практичний збірник порад Французького виховання.

детальніше

У Франції живе Геніальний фантазер - французький художник Ерве Тюлле - одна з найбільш значних фігур в дитячій літературі. Його книги легко залучають дитину у творчий процес і допомагають у процесі захоплюючої гри розвивати його здібності.
Каляки-маляки
Про таку книгу можна тільки мріяти! В ній узаконено малювання каляк-маляк! Кожна маляка знаходить сенс. Ця книга - виправдання замальованим стінам, підлогам, дверям, побутової техніки. Вдома хочеться мати відразу кілька таких книжок - мамі одну, татові одну, і малюкам по парочці. Малювати-малювати-малювати, а потім порівнювати, у кого каляки заковилястіші.
детальніше

 
Не згадати про французьку кухню просто неможливо.
Анн-Софі Пік - єдина у Франції жінка шеф-кухар, яка досягла вершин гастрономічного рейтингу: її ресторан ДІМ ПІК відзначений найвищою відзнакою - трьома зірками ЧЕРВОНОГО ПУТІВНИКА Мішлен. Анн-Софі - гідна спадкоємиця чотирьох поколінь шеф-кухарів.
У 2007 році 8000 шеф-кухарів, згаданих у путівнику Мішлен, обрали Анн-Софі Пік кращим шеф-кухарем року. Вона стала першою жінкою, яка отримала це звання.
Авторська кухня Анн-Софі Пік так само унікальна, як і її творець. Анн-Софі переосмислює кращі класичні рецепти, зухвало поєднує смаки і аромати, винаходить нові приправи, обожнює повітряні консистенції, спрощує способи приготування, закликаючи читачів до творчості й експерименту. "Спробуйте!", "А тепер ваш хід!" - повторює вона. І удача супроводжує їй...








детальніше


Справжня енциклопедія французької кухні:
Франция: Гастрономия
Це видання можна назвати кулінарно-краєзнавчою книгою. Крім рецептів в ній купа  цікавої інформації про Францію. Розкішний фоліант - просто мрія, оформлення і зміст. Таких смачних путівників ви ще ніколи не зустрічали:) Всю Францію розділили на регіони або провінції і розповіли нам всі таємниці про кожного!!! А приємним доповненням ще й безліч рецептів доклали!!!
Цю книгу можна буде передавати у спадок))) від мами до доньки і далі по ланцюжку.
детальніше
 

Англієць Пітер Мейл присвятив 15 років свого життя роботі в рекламному бізнесі.
Потім, у 1989-му, випустив роман «Год в Провансе», який став міжнародним бестселером, і з тієї пори віддався виключно письменницькій праці. Закоханий у Південь Франції, він написав своєрідну апологію Провансу в романах, художніх путівниках і енциклопедіях
У 2006-му відомий голівудський режисер Рідлі Скотт екранізував роман «Хороший год», поставивши фільм з Расселом Кроу в головній ролі.

Прованс от A до Z
Питер Мейл

 
Найповніший словник-довідник для шанувальників Провансу. Автор слідував виключно за своїм смаком, складаючи статті про їжу, звичаї, звички, крилаті слова.
детальніше




 
Ну а всім, хто тільки збирається в подорож Францією, путівники серії Lonely Planet дуже допоможуть.

Франция. Lonely Planet

Достатньо складно знайти щось по Франції і не по Парижу, в результаті цікаві районів просто обділяють увагою. Багато різної інформації, дуже зручні схеми районів, є опис визначних пам'яток, готелів, ресторанів, які рекомендують самі місцеві жителі. А що особливо порадувало, так це наявність вже готових маршрутів для оглядів цих пам'яток, причому розрахованих на кілька днів і розділ для подорожі з дітьми.
детальніше

 
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!


Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар