четвер, 11 вересня 2014 р.

Щойно з друкарні. ТОП-10 найочікуваніших новинок вересня

Зентангл, Дудлінг, або Як не загубитись в Чарівному саді.


Дивлячись на роботи Джоанни Басфорд, складається відчуття, що вона вміє працювати абсолютно з будь-якими поверхнями і матеріалами. Принти її чорно-білих малюнків, зроблених вручну тушшю і пером, можна зустріти де завгодно: на сумках, машинах, склянках starbuck's, обкладинках книг і дисків, посуді, кедах і баночках для крему. Атмосферні олд-fashioned ілюстрації Басфорд, промальовані з ювелірною точністю, затребувані і в світі моди, в архітектурі і дизайні інтер'єрів.








"Пірніть у кролячу нору, і ви опинитеся в чудесній країні моїх чорно-білих ілюстрацій. Я - креативний універсал: дизайн, ілюстрація, принти. Я хочу весь світ заповнити моїми малюнками, зробленими від руки. Я - одна з тих, хто як і раніше любить водити олівцем по папері, а не займатися векторним дизайном," - каже Джоанна.

Навчитись робити таку красу можна й самому. Існують навіть окремі напрямки в мистецтві малювання.

Дудлінг (doodling - каракулі, рисочки) - це несвідомий малюнок, зроблений під час якогось заняття. Це ті самі кривульки, лінії, образи, які ми малюємо, сидячи на лекції, нудній нараді або під час тривалої телефонної розмови.

За даними дослідження, опублікованого в американському журналі прикладної когнітивної психології, дудлінг може допомогти людині, з одного боку, не втратити концентрацію і не задрімати, а з іншого, не витрачати занадто багато розумової енергії на обробку отриманої інформації.

До речі, багато американських президентів, в тому числі Томас Джефферсон, Рональд Рейган і Білл Клінтон були відомі тим, що малювали каракулі у ході засідань.

У дудлінга багато спільного з зентанглом. Тільки зентангл, на відміну від дудлінга, це медитативне малювання, яке вимагає певної концентрації. А дудлінг - це те, чим можна займатися паралельно з іншими справами. У дудлінга немає яких-небудь правил. Ви берете чорнильну капілярну ручку або тонкий чорний фломастер, це можуть бути також кольорові ручки або фломастери, і створюєте закінчену картинку.

Зентангл являє собою комбінування малювання і медитації. Тобто два процеси відбуваються одночасно: з одного боку споглядання і концентрація, з іншого боку, малювання. Причому одне сприяє іншому і навпаки.

Саме слово Zentangle походить від двох слів: "zen" - що в нашому випадку говорить про концентрацію та врівноваженість, і "tangle" - що в перекладі з англійської означає прямокутник. Чому прямокутник? Тому що для малювання зентангла використовуються квадрати зі стороною 9 сантиметрів.
Техніка зентангл дуже проста - паперові квадрати заповнюються різними візерунками з допомогою чорнильною капілярної ручки.
Візерунки zentangle наносять не тільки ручкою на папір. Їх вишивають, малюють фарбами на тканинах та склі, вибивають на дереві....


 







А ось і сама розмальовка-замальовка:
Чарівний сад. Розмальовка-антистрес
Джоанна Басфорд

Чарівний сад - це не тільки книжка-розмальовка, але і чорнильний шукач скарбів.
Всередині заховані різні види істот, які потрібно шукати: 63 жуки, 20 співочих птахів, 116 метеликів, 1 акула...

Чорно-білі сторінки можна замальовувати чорним чорнилом  або залити кольорами.  В своєму блозі Джоанна навіть радить, якими марками чорнил, ручок чи олівців краще користуватись.
детальніше
 

А може, Ви хочете створити таку розмальовку самі?
Зентангл. Рисование для релаксации, вдохновения и удовольствия
Бекка Крахула
Рік Робертс і Марія Томас вигадали зентангл в якості вправи для медитації. Повторювані орнаменти, лінії, кола та інші форми, кожна з яких називається «танглом», з'єднуються в химерні візерунки.
Тут Ви знайдете прості уроки малювання зентанглів, а також ідеї для використання їх в різних дизайнерських проектах. Познайомитеся з новими техніками малювання, проникнетеся духом релаксації і мистецтва зентангл.


детальніше


Або навчити дітей:
Художественная мастерская
Сьюзан Швейк, Карла Сонхайм, Дебора Форман



детальніше

 
А може, Ви хочете стати дизайнером?
Go! Самая простая книга по графическому дизайну
Чип Кидд

Дизайнером може стати кожен! Навіть той, хто нічого не чув про форму, лінії, масштаб, шрифт та інші елементи дизайну.
Чіп Кідд - знаменитий дизайнер, який здійснив революцію в американському книжковому дизайні, знає про нього усе. Він розповість, як слідувати правилам дизайну і порушувати їх, покаже, як важливо відсікти зайве і виділити головне, розповість про різні види графіки так, що зрозуміє навіть дитина, яка ніколи не займалась творчістю!

детальніше

30 идей для дизайнеров. Тридцать дней креатива
Джим Краузе


Хочете випробувати свої креативні здібності?
30 непростих завдань на 30 днів не тільки стануть серйозним викликом художньому таланту, але і принесуть вам масу задоволення. Для роботи знадобиться все, чим зазвичай користуються дизайнери і навіть більше: від фарб та олівців до персонального комп'ютера і фотокамери, від каміння на пляжі до макарон на кухні.....
детальніше

Історії успіху
Джони Айв. Легендарный дизайнер Apple
Линдер Кани
Завдяки Джонатану Айву і його плідній співпраці з Джобсом на світ з'явилися культові продукти Apple: iMac, iPhone, iPod і iPad. Айв виграв безліч нагород, потрапив до списку Time 100 і був посвячений в лицарі за заслуги в дизайні і підприємництві. Незважаючи на всі ці досягнення, про скромного Джонні Айва мало що відомо широкій публіці.
Ліндер Кані - головний редактор CultOfMac.com, автор чотирьох бестселерів про Apple і Стіва Джобса. Пише про комп'ютери та технології в провідних виданнях вже більше 20 років.

детальніше

А тепер об'єднуємо малювання, антидепресанти і отримуємо... кота
Знамениті Помаранчеві Коти Марії ван Брюгген з'являються на футболках і сумках, на весільних картках і панелях для айфона, проникаючи на сторінки книг та магазини у вигляді ілюстрацій і м'яких іграшок.
Першу картинку з цієї серії Марія намалювала 2 роки тому. Тоді вона і подумати не могла, що Кіт незабаром стане настільки популярним! Марія почала малювати котів з єдиною метою - щоб якось підняти собі настрій, зіпсований особистими негараздами.
Однак незабаром виявилося, що дивовижний помаранчевий кіт піднімає настрій не тільки їй одній! Коти Марії ван Брюгген один за одним займали призові місця і виходили у фінал на конкурсах книжкової графіки, на популярних сайтах для художників-ілюстраторів і т.д.

 
детальніше
А тепер просто медитація
Осознанная медитация. Практическое пособие по снятию боли и снижению стресса
Видьямала Бурх и Дэнни Пенман
Клінічні дослідження показують, що усвідомлена медитація настільки ж ефективна, як і популярні знеболюючі. Більше того,  дослідження в науковому журналі Journal of Neuroscience показало, що вона ефективніше за морфін. Вона може знизити тривожність, депресію, дратівливість, втому і безсоння.
Ми часто п'ємо чай і каву на автоматі, абсолютно не звертаючи уваги на їх смак, тому ці напої ідеально підходять для медитації. Ви можете виконати цю медитацію, щоб налаштуватися на прийняття рішення або просто відчути, що таке усвідомленість.
детальніше

Не сказати про ці дві новинки не можна, адже вони дуже очікувані. Хоча, трохи і потрапили в тему, хто-зна, для когось кухня - це справжній антистрес, а виховання дітей - справжній стрес...

Галицька кухня
Юрій Винничук

Сім десятків видатних галичан зі своїми таємними родинними рецептами і не тільки...
"Взагалі, галицька кухня - це доволі віртуальна річ. Багато страв ми привласнили, але думаємо, що вони - галицькі. Нам легко про це говорити, бо ми всередині Європи, і хто б до нас не приходив, ми брали від них різні елементи кухні, і згодом вони ставали нашими. Наприклад, ми вже готуємо тут закарпатський бограч, форшмак і короп «по-жидівськи». У нас є галицький штрудель, хоча, насправді, він - віденський." - співвласник «!Фесту» Юрій Назарук.
До написання долучились спортсмен Василь Вірастюк, митець Олесь Дзиндра, президент Форуму видавців Олександра Коваль, співаки Віктор Морозов, Тарас Чубай, Кузьма Скрябін
...
детальніше


Baby travel. Подорожі з дітьми або Як не стати куркою
Ірена Карпа
Надихнувшись прикладом Памели Друкерман  з її Французьким виховання, співачка, письменниця та невтомна мандрівниця Ірена Карпа створила наполовину практичний посібник, наполовину щоденниковий опис реальних подорожніх історій.
Книжка – для батьків і тих, хто хоче, але боїться стати батьками, а також тих, хто не хоче дітей.

З дітьми до Індії, Піренеїв чи Балкан? Легко!
детальніше

Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!Попередні випуски натхнення

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар