вівторок, 2 вересня 2014 р.

Щойно з друкарні. Новинки бізнес-літератури і не тільки...


У лютому 2013 року Юлія Савостіна пообіцяла, що рік буде купувати лише товари українського виробництва і розповідати про всі знахідки. Пообіцяла і зробила. Хоча, звичайно, пару разів намагалася зірватися.

З'ясувалось, що в Україні виробляють абсолютно все для комфортного життя. Заразила ідеєю споживати українське все своє оточення. Налаштувала проти себе російських виробників. При цьому продовжує агітувати за все якісне і сучасне українське тепер не тільки в блозі, але і в якості керівника окремого напрямку Made in Ukraine в Ekonomika Communication Hub.

Що з цього вийшло  та як все-таки прожити 365 днів, купуючи тільки українське, читайте:

В поисках Made in Ukraine
Савостина Юлия

Що виробляють в Україні, чого у нас не знайдеш днем з вогнем, що розчарувало і приємно здивувало в ході експерименту - про все це журналістка розповідає в книзі «В поисках Made in Ukraine». Її поради, в якому місті що виробляють і список виробників з понад 1300 адресами допоможуть тим, хто хоче підтримати національного виробника.
детальніше


Про створення правильних продуктів, компаній та конкуренцію
Покупатель на крючке. Руководство по созданию продуктов, формирующих привычки
Нир Эяль
Дослідники вирішили з'ясувати, як люди оцінять однакове печиво, яке вони поклали у дві однакові скляні банки. Кількість печива відрізнялось, в одній - десять штук, в іншій - всього дві. Яке з них здалося людям смачніше?
 Практичні рекомендаціх для маркетерів і підприємців,  для тих, хто цікавиться маркетингом і поведінкою споживача і хоче зрозуміти, чому деякі продукти формують у нас звички, а деякі - ні.

Книга отримала більше 150 п'ятизіркових оцінок на Amazon.com.
детальніше

"Мистецтво творення попиту" Адріана Сливоцького - нічим не гірший український варіант.


Стратегия фокусирования.Специализация как конкурентное преимущество
Эл Райс

Дональд Трамп почав ставити своє ім'я на все, на що банки готові були давати гроші. Три казино, два готелі, авіакомпанія, торговий центр, футбольна команда і навіть велосипедна гонка. Сьогодні Трамп в багатомільйонних боргах....
Від найвідомішого у світі маркетолога Ела Райса, який разом з Джеком Траутом написав кучу бестселерыв, в т. ч. "Маркетинговые войны".
Аналізуючи діяльність багатьох відомих фірм, в тому числі PepsiCo, IBM, Ford, Starbucks, Virgin та ін, Райс створив посібник по ключовій маркетинговій стратегії
.
детальніше
"Траут про стратегію" Джека Траута теж буде цікавим.
 
Біг на місці: парадокси конкуренції
Томас Гілланд Еріксен, Даґ О. Гессен


Норвезькі науковці дослідили конкуренцію у різних царинах суспільного життя — від живої природи до політики та спорту, — називаючи її перегонами на біговій дорожці.
Конкуренція має як позитивні, так і негативні наслідки, може спричинити вимирання виду, коли вона доводить його представників до абсурду самознищення, та призвести до екологічних катастроф.
детальніше
 
Работа мечты. Как построить компанию, которую любят
Ричард Шеридан


Кожен рік тисячі людей приїжджають в Мічиган, щоб відвідати офіс Menlo Innovations - невеликої компанії, що розробляє програмне забезпечення. Вони роблять це не для того, щоб навчатись технологіям, а для того, щоб ближче познайомитися з абсолютно неординарним підходом до корпоративної культурі. Результати перевершили всі очікування. Компанія виграла безліч нагород, стала створювати видатні продукти і потрапила в список 500 найбільших приватних компаній США.
Надихаюча і мотивуюча розповідь від засновника успішної ІТ-компанії Menlo Innovations.
детальніше


Пошук себе, мотивація
Искусство жить в своей тарелке
Екатерина Кардаш
Ця історія про те, як важливо знати, чого бажаєш, що матеріальні блага тимчасові, а здоров'я і підтримка рідних та близьких першочергові. Про те, що є люди, які допомагають своєю присутністю, а є ті, хто допомагають своєю відсутністю. А так ця історія про те, що необхідно вміти слухати себе.
Захоплююча історія від молодої бізнесвумен, директора Благодійного фонду «Ми - діти України!» та координатора волонтерського проекту «Розумна лікарня», власниці школи мистецтв «K&K Art School». Головна героїня одного з випусків телешоу «Панночка-Селянка»

детальніше

Будь чудом. 50 уроков, которые помогут тебе сделать невозможное
Регина Бретт

Дуже багато емоцій в цій книзі!
Вона надихає, хоча всі герої - звичайні люди, зовсім не видатні, але це тільки на перший погляд...
Друга книга автора бестселера The New York Times "Бог никогда не моргает".
 Регіна була 11 дитиною в сім'ї. У 16 років вона вже запивала свої проблеми алкоголем, у 21 народила і виховувала доньку одна, в 40 вперше вийшла заміж, а в 41 у неї виявили рак грудей, який вона вилікувала.
У 50 років Регіна сформулювала 50 уроків, які розлетілися по всьому світу і сьогодні цитуються людьми.

P.S. Для всіх прихильників "Перекрестка" Чепового.
детальніше

Правила жизни. 100 лучших интервью из журнала Esquire
упор. Михаил Казиник, Дмитрий Голубовский
Правила життя та життєві принципи видатних сучасних письменників, акторів, режисерів, спортсменів та інших відомих людей планети:  Джек Ніколсон, Джордж Клуні, Салман Рушді, Дастін Хоффман, Джим Джармуш, Квентін Тарантін, Педро Альмодовар...
Купувати для себе коханого, якщо дуже хочеться!


детальніше

Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!
Попередні випуски натхнення

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар