четвер, 12 березня 2015 р.

Парадокс Шимпанзе: керуйте емоціями, змінами і...хімічними елементами


Суарес, Старрідж і Джеррард як діти радіють кожному голу, але тільки відомий спортивний психолог Стівен Пітерс знає, про що в цей момент думають зірки футболу.
Важко стати кращим бомбардиром або від гри до гри здійснювати рятівні сейви, тримаючи в голові недавню втрату собаки, чи розлучення, чи ще якісь неприємності, і доктора Пітерса покликали зайнятися душевним станом футболістів «Ліверпуля». До того часу у психолога за плечима вже була успішна робота з чемпіоном світу зі снукеру Ронні О Салліваном, велогонщиками Крісом Хоем, Бредлі Уиггинсом і Вікторією Пендлтон, а також екс-футболістом Крейгом Белламі.

Пітерс нічого не розуміє у футболі, тому не намагається пояснити гравцям, як їм краще бігти і куди бити. Він працює виключно в межах своєї компетенції. Хоча спорт йому не чужий - в 1994 році Пітерс брав участь у змаганнях з легкої атлетики. Йому довелося бігти з «хлопцями, у кожного з яких були медалі Олімпіади або чемпіонату світу», і саме тоді психолог придумав термін «внутрішній шимпанзе».

Внутрішній шимпанзе - це розумові процеси, які приводять людину, що перебуває під інтенсивним тиском, до помилкових висновків щодо самої себе. Доктор досліджував причини виникнення заниженої самооцінки і внутрішньої злості, що негативно позначаються на результаті професійної діяльності.

Вчений поділив мозок людини і людське мислення на три умовні типові фази:
Раціональний спосіб мислення (людський)
Ірраціональна сфера розумової діяльності («шимпанзе»)
Комп'ютерне мислення (відповідає за зберігання накопиченої інформації та набутого досвіду).

«Шимпанзе - свого роду емоційна машина, яка мислить незалежно від нас.  Він ні поганий, ні хороший, він - просто Шимпанзе». «Тваринний відсік» нашого мозку у багатьох випадках протистоїть «людському відсіку», який намагається інтерпретувати інформацію, що надходить за допомогою «пошуку фактів і встановлення істини». Але сили виявляються надто нерівними! «Мозок Шимпанзе» в п'ять разів швидше і сильніше «людського».
І тут зовсім «сумний висновок» - перемогти його неможливо, можливо лише навчитися управляти. Але і в цьому менеджменті не все просто: Шимпанзе - незговірливий, недовірливий, погано йде на компроміси.

Щоб підігріти інтригу, скажемо що «чоловічий» і «жіночий» Шимпанзе дуже відрізняються, в той час як їх «людська» зона по функціоналу близька. І взагалі - вкрай парадоксально - саме «Мозок Шимпанзе» відповідальний за нескінченне прагнення до багатства і необмеженої влади, що помилково стали сьогодні «мірилом самореалізації». Ситуацію розряджає ще одна область мозку, іменована Стівом Пітерсом, як «комп'ютер». Так що наш мозок, хочемо ми цього чи ні, - це постійна арена безперервних воєнних дій. Але тим і цікавіше саме життя!

Мотивація-Мотивація-Успіх
Парадокс шимпанзе. Менеджмент мозга
Стив Питерс

Внутрішній шимпанзе - це розумові процеси, які приводять людину, що перебуває під інтенсивним тиском, до помилкових висновків щодо самої себе.
Знаменитий спортивний психолог дослідив причини виникнення заниженої самооцінки і внутрішньої злості, що негативно позначаються на результаті професійної діяльності і розробив унікальну модель
по управлінню думками, емоцями і поведінкою.
детальніше



 Музьи сказки
Юлия Дикая
Нарешті нова книга від Музи і натхненниці Юлії Дикої.
Кожна історія - символічна. Кожна вирішує одну проблему. І кожна казка несе в собі певну філософію. Якийсь код, закон Всесвіту, з допомогою якого можна вирішувати реальні життєві ситуації.
Чарівні казки з глибоким змістом. Вони стануть підтримкою, підказкою або чарівним "пинком" кожному, хто відкриє серце і впустить їх до себе.
детальніше



 
Мужская лаборатория Джеймса Мэя
Книга о полезных вещах
Джеймс Мэй
Одного разу Джеймс Мей, вдосталь накатавшись з Джеремі Кларксоном в Top Gear, вирішив модифікувати швейцарський армійський велосипед...
Що з цього вийшло? З цього вийшов непоганий посібник. Посібник, здатний 
зупинити деградацію сучасної істоти чоловічої статі і зробити з розмазні в босоніжках і безглуздій тенісці справжнього мужика, який хапає ідеї на льоту і вміє підвісити поличку, забити пенальті, ощасливити жінку і приборкати лева.
детальніше



Бізнес. З чого почати. Інструменти
Включите сердце и мозги
Как построить успешный творческий бизнес
Дария Бикбаева

Ця книга - «золотий ключик» для всіх
- Хто вважає свою професію творчістю (навіть якщо ви продавець пожежних сигналізацій або автозапчастин);
- Хто мріє перетворити своє захоплення в успішний бізнес;
- Хто вже створив успішний творчий бренд і потребу в переході на якісно новий рівень;
- У кого абсолютно не творчий склад розуму, але кому доводиться працювати з «геніями»: ця книга допоможе вам знайти підхід до таких людей і успішно керувати ними;
- Хто сидить сьогодні на постійній, але дуже нудній роботі, заради зарплати і соціального пакета, а ночами «вишиває хрестиком»;
 - Хто нещодавно став мамою і у кого народився не тільки малюк, але і талант створювати, у кого з'явився час для творчого втілення тисячі ідей;
- Хто вийшов на пенсію і тепер має повне право і вдосталь енергії для реалізації найсміливіших творчих задумів.  Про саму Дарину Бікбаєву та її проекти

детальніше



Історії успіху та розвитку
The Intel: как Роберт Нойс, Гордон Мур и Энди Гроув создали самую влиятельную компанию в мире
Марк Мэлоун

Перша повна історія корпорації Intel, розказана через опис життєвих шляхів трьох найважливіших для неї фігур.
Нойс дав компанії гроші і надійність, Мур зробив її технологічним лідером, а Гроув привів на вершину успіху.
Книга унікальна тим, що побудована на документах з корпоративного архіву компанії.
детальніше

 

История дизайна
Шарлотта Филл, Питер Филл


ідея - це зухвала спроба дизайнерів створити щось наперекір всьому світу, де можливості людини обмежені лише її фантазією.
Історія дизайну розкриває всі нюанси складного і яскравого шляху зародження і розвитку цієї ідеї.
детальніше

 
Бізнес. Стратегічне мислення
Книга перемен
Микаэль Крогерус, Роман Чеппелер

52 моделі допоможуть усвідомити майбутнє і минуле, зрозуміти, чому одні виявляються переможцями, а інші тими, хто програв; Хто пише правила гри, а хто їх порушує. І що зробити, щоб активно брати участь у зміні нашого світу.
детальніше

 
Діти. Виховання та розвиток
Как изготовить Вселенную из 92 химических элементов
Эдриан Дингл

Що спільного у автомобіля, ракети і, наприклад, гамбургера? Вони складаються з одних і тих же 92 хімічних елементів... як і ми з вами! І взагалі все у Всесвіті!
Для всіх, хто недолюблює хімію чи просто не розуміє її - захоплюючий путівник, по періодичній системі Мендєлєєва.
детальніше


Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Успіхів,
Леся Петренко
головний натхненник книгарні Leole Book
та видавництва Leole Publisher

Немає коментарів:

Дописати коментар