середу, 14 грудня 2016 р.

Де і чому народжуються генії? ТОП-7 найочікуваніших новинок листопада



Геніями народжуються чи стають? Вся справа в спадковості чи в 10 000 годин тренувань?
Звичайно, без праці нічого не вийде. Але одної лише праці недостатньо. Потрібно щось ще. Ось тільки що саме?

Пліткуючи з людьми на вулицях і на вечірках, розповідаючи цікаві історії, Ерік Вейнер, письменник, журналіст, мислитель і мандрівник, непомітно підводить нас до питання, яке хвилює його найбільше: чи можна в принципі сконструювати місце генія - не тільки Кремнієву долину, а й нові Афіни, нову Флоренцію? Або це все одно що конструювати веселку?

На щастя, відповідь автор нам теж дає, він знайшов його (хто б міг подумати!)... в пекарні. Тільки я вам його не скажу, почитайте все-таки книгу ☺

Джерело Интересные книги

 
География гениальности. Где и почему рождаются великие идеи
Эрик Вейнер
 
Здається, питання «Геніями народжуються чи стають?» відноситься до розряду риторичних. Одні стверджують, що тут не обійшлося без генів, інші говорять про поєднання природного таланту і бажання його розвивати. А ось журналіст і дослідник Ерік Вейнер знайшов для цієї теми нові факти, які і представив в дослідженні «Географія геніальності».
Генії не розкидані випадково (один в Сибіру, другий в Болівії), а виникають групами. Де є один геній, там є і інші генії.  У древніх Афінах, Калькутті XIX століття, сучасній Кремнієвій Долині. Але в чому ж причина? У генофонді? У кліматі? У політиці?
Перш ніж терміново витрушувати все накопичення і мчати в Долину, почитайте, що, на думку автора, стало причиною такої високої концентрації.

детальніше
 



 
Под давлением. Как добиваться результатов в условиях жестких дедлайнов и неопределенности
Хендри Вейсингер и Дж. Полив-Фрай

ТОП-книга тижня МИФ
Відомий психолог, що спеціалізується на вивченні роботи під високою напругою і разом з ним коуч і консультант олімпійців і топ-менеджерів протягом 10 років досліджували тисячі людей, щоб зрозуміти природу і види психологічної напруги і виробити методики боротьби з ним.
детальніше




 
Нейрокопирайтинг. 100 приёмов влияния с помощью текста
Денис Каплунов

Книгу умовно можна розділити на 3 напрямки:
1. Те, що я не знала - заповнила прогалини, дізналася нове.
2. Те, що я знала, але під іншим кутом зору (теж корисно, освіжає думки).
3. Те, що я знала, але забула або взагалі перестала звертати увагу (ось заварювати собі кожен день чай - стандартна процедура, і тут згадуєш, що якщо не лінуватися і прогрівати попередньо заварник, а ще - доводити воду до 95C, то чай виходить набагато смачнішим і насиченішим)..
детальніше
 



 
Павло Скоропадський. Спогади. Кінець 1917 - грудень 1918
Павло Скоропадський

Павло Скоропадський — одна з найважливіших і до кінця «не прочитаних» постатей ХХ століття. Він разом зі своїм Краєм весь час перебував у транзиті — від лояльно-імперського малоросійства до модерного політичного націоналізму. На відміну від його товариша Маннергейма, гетьману не судилося побудувати суверенну незалежну державу. Але його спроба, Українська Держава 1918-го, — це цікавий історичний феномен, вивчення якого дає ключі до розуміння, чому Скоропадському не вдалося втілити свій задум в життя і чому нам так важко закінчувати розпочату ним справу сьогодні.
детальніше





СВІТОВІ БЕСТСЕЛЕРИ УКРАЇНСЬКОЮ

Стратегія блакитного океану. Як створити безхмарний ринковий простір і позбутися конкуренції
В.Чан Кім, Рене Моборн

Одна з небагатьох книг, яка вчить мислити по-іншому, а не діяти, як "високоефективні менеджери".
Цей бестселер (за всіма можливими версіями) присвячений стратегії ведення бізнесу, коли ви не вступаєте в конкурентну боротьбу в своїй категорії (в "червоному океані"), а відкриваєте нову або розширюєте кордони існуючої за рахунок нового погляду або перенесення досвіду однієї категорії в іншу (відкриваєте "блакитний океан").
Перекладена на 40 мов і видана тиражем понад 2 мільйони копій, вона двічі потрапляла в десятку кращих бізнес-книг десятиліття, стала найкращою бізнес-книгою 2005 на Франкфуртському книжковому ярмарку і отримала безліч інших нагород від авторитетних ділових видань. За 10 років, що минули з моменту публікації, книга не покидала Топ-10 кращих ділових книг на Amazon і зібрала там більше 500 позитивних відгуків...
Прийшов час познайомити українського читача з однією з кращих бізнес-книг сучасності.
детальніше




Скетчноутинг. Посібник із візуалізації ідей
Майк Роде

Це книга з тих, які практично неможливо описати текстом - її потрібно тримати в руках і впроваджувати :)
Оформлення просто неймовірне - ну ДУЖЕ багато картинок, прикладів візуальних заміток, методик їх впровадження на практиці.
Якщо в двох словах: скетчноутінг - це створення візуальних заміток (скетчів), за допомогою яких можна генерувати і фіксувати ідеї, планувати проекти і події, книги і поїздки, створювати ментальні карти і так далі. І в книзі Майка Роде розглянуто просто неймовірна кількість способів створення і практичного застосування скетчів.
Її рекомендують такі "монстри" як Ненсі Дуарте, Остін Клеон, Генрі Тодд.
детальніше





Нон-фікшн

Достаточно ли мы умны, чтобы судить об уме животных?
Франс де Валь

Нарешті вийшла книга, яка підтвердить інтуїтивні здогади любителів тварин про високий рівень інтелекту їх вихованців. Дослідження біолога Франса де Вааля доведе, що восьминоги вміють відкривати банки, кажани справляються з величезними обсягами інформації, вівці розрізняють обличчя, а самці шимпанзе красуються перед дзеркалом. Пізнавальна і цікава книга, яка змусить нас не тільки любити, але й поважати кішок, собак, птахів, жаб, мавп і багатьох інших представників тваринного світу.
детальніше





Как работают над сценарием в Южной Калифорнии
Дэвид Ховард, Эдвард Мабли
Все просто - потрібно вміти цікаво викласти цікаву історію про цікавих героїв. І все. Єдина проблема - потрібно знати, як зробити історію цікавою, потрібно опанувати всіма нюансами форми, тому що написати сценарій - значить фактично зняти фільм на папері.
Це основний підручник для кращих американських кіношкіл, за яким навчаються майбутні кінодраматургів, режисери, продюсери, оператори.

детальніше
           



РАРИТЕТ
Є тільки 1 шт.
Ще трохи раритетів на нашій Барахолці бізнес-книг


Бла-бла-бла. Что делать, когда слова не работают
Дэн Роэм

Хочете отримати ефективний інструмент, щоб ваші друзі, колеги, слухачі ваших доповідей на конференціях і захистах дипломів і так далі захоплювалися, погоджувалися і були захоплені тим, що ви розповідаєте? Тоді ця книга для вас.
детальніше




Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Немає коментарів:

Дописати коментар