середу, 14 грудня 2016 р.

Успіх по Сливоцькому, стартап по Кавасакі, абетка по Франкові: кращі новинки вересня

Поради Адріана Сливоцького - одного із найвпливовіших спеціалістів сучасного менеджменту, найкращого світового бізнес-мислителя та ще й нашого земляка - чого сьогодні мають навчати батьки своїх дітей аби ті ставали успішними незалежно від того, в якій галузі вони працюватимуть і чим будуть займатися.

Перше. Якби я сьогодні був малим хлопцем, то був би дуже щасливий, якби мене батьки навчили і заохотили читати, читати і ще раз читати. В нашому часі це мистецтво, що зникає. Як зрозуміти секрет успіху найбільш успішних представників у будь-якій галузі: комерційній, науковій? Вони помножують свої здібності тим, що вміють і люблять читати, люблять думати над тим, що вони читають.
 
Друга річ, говорячи з української перспективи, я би був дуже вдячний моїм батькам, якби вони мені допомогли вивчити англійську мову досконало. Бо із знанням цієї мови все для мене є можливим.
 
Третє, універсальне для всіх часів, в який спосіб навчити дітей реагувати інакше на перешкоди аніж інші. Можна опускати руки, можна нарікати або можна сказати: “Це є в порядку денному, це стається не тільки зі мною, це стається з усіма”. Успішний не той, хто має успіх на кожному кроці, а той, хто має таку реакцію на поразки і перешкоди: впав і відразу піднявся, впав і відразу піднявся. Всім відомо, що ми є надзвичайно вперті, і цю впертість треба скеровувати на подолання перешкод, несподіванок, ризиків. Для деяких людей це природно, але для більшості з нас це риса, яку ми мусимо виплекати.
джерело "lvivpost"


Бізнес. Інструменти. Гуру
Зона прибутку. Стратегічна бізнес-модель як запорука завтрашніх прибутків
Сливоцький Адріан
Нарешті ця відома книга, яку читають і вивчають бізнесмени усього світу, доступна українською мовою!
Це книга, що вміщає в себе як філософію бізнесу, так і його «анатомію».
Сливоцький надає величезної ваги споживачу, вчить підприємця думати, виходячи з потреб клієнта, і будувати відповідні моделі прибутку. Це один із небагатьох світових гуру (двічі входив до топ 50 бізнес-мислителів світу та топ 25 бізнес-консультантів), який промовляє з позиції бачення сили українського бізнесу й розуміння алгоритмів розвитку нашої конкурентоздатності.
детальніше




Бізнес. Економіка
Економіка. Інструкція з використання
Ха-Юн Чанґ
Світові бестселери українською
Автор (
економіст з Кембриджа, один з провідних сучасних мислителів за версією журналу Prospect) пройшов по дуже тонкій грані - важко писати просто про складне і не нав'язувати не надто досвідченому читачеві простих рішень складних проблем. Викликає повагу економіст, який чесно зізнається, що економіка поки що не наука і кожна з 9 шкіл її теорії пояснює тільки деякі явища.
Автор зумів також уникнути спокуси "скотитися" в якусь одну добре відому йому тему на кшталт історії або фінансового ринку. Є відчуття, що в книгу вкладено дійсно багато праці. Охоплення тем дуже широке, розкриті вони виразно й без зайвих слів. Рекомендую
!

детальніше



Інновації. Розвиток. Натхнення для батьків та вчителів
Школа майбутнього. Революція у вашій школі, що назавжди змінить освіту
Кен Робінсон, Лу Ароніка

Книга-переможець Форуму видавців-2016
Одна з кращих книг про освіту. Її варто прочитати всім тим, хто пов'язаний зі сферою освіти. Вражає масштабність мислення автора: він бачить проблему в системі освіти цілого світу, а потім більш детально розглядає кожну країну, кожну школу. Раджу цю книгу прочитати тим, хто цікавиться проблемами сучасного навчання.
А написана вона Кеном Робінсоном, автором багатьох книг про освіту і спікером конференції TED, чиї виступи користуються найбільшою популярністю.
детальніше





Франко від А до Я 
Тихолоз Богдан, Тихолоз Наталя

Книга-переможець Форуму видавців-2016
«Франко від А до Я» - винятковий арт-бук, абетка-енциклопедія про Івана Франка для дітей (і не лише для них), завдяки якій знайомство з письменником стане початком дружби на роки.
Ми звикли називати його українським Каменярем, Вічним революціонером, енциклопедистом та генієм через неймовірну жагу до знань і працелюбство. Але чи знаємо ми насправді, яким Франко був: що любив, які мав хобі, куди подорожував?

детальніше




Бізнес. Інструменти. Інтернет
Performance-маркетинг. Заставьте интернет работать на вас

Перше видання про performance-маркетинг!
Як самому розробити і впровадити стратегію комплексного просування? Як не «злити» маркетинговий бюджет? Як отримати максимум прибутку з кожної вкладеної гривні? Відповіді на ці та інші питання - у новій книзі для маркетологів і підприємців «Performance-маркетинг».
детальніше




Бізнес. Старт. Інструменти. Гуру
Стартап по Кавасаки. Проверенные методы начала любого дела
Гай Кавасаки
"Що стосується стартапів, то я встиг не раз наступити на всі розкладені там граблі. Пора, як кажуть комп'ютерщики, "зберегти дамп пам'яті" - записати все, що мені відомо. За ці знання я розплачувався синцями і шишками, зате вам випадає шанс не повторювати моїх помилок."
Це інструкція по створенню стартапу від культового автора. Кавасакі не любить порожніх розмов і розлогих роздумів. Все чітко і по суті - ви зможете відразу приступити до розвитку своєї справи.

Це, мабуть, одна з небагатьох книг Кремнієвої долини, яка прекрасно лягає на нашу дійсність.
PS.
Це оновлене і доповнене видання його книги, яка виходила під назвою
"Стартап. 11 мастер-классов от экс-евангелиста Apple.." у вид-вах МИФ та Альпина.
детальніше
           



Творчість. Натхнення. Мотивація
Поиск источника. Настойчивость на пути художника
Джулия Кэмерон

Третя частина культової трилогії "Путь художника" від найпродуктивнішої людини, одного з головних експертів з креативності Джулії Кемерон.
Надихаюча 12-тижнева програма з акцентом саме на вихід з творчої кризи, подолання труднощів, що виникають в творчому процесі.
детальніше




Хобі. Гурме. Натхнення
Готуємо з Джеймі. Як стати найкращим кухарем
Джеймі Олівер

Одна з найкращих книг Джеймі Олівера.
"Не можу навіть сказати, скільки років я мріяв про цю книгу, найтовстішу з усіх моїх творінь.
Я дуже старався зробити її книгою на всі часи. Тут є безліч рецептів, доступних новачкам і досвідченим кулінарам, студентам і господиням зі стажем. Обіцяю, що гості, які зазирнули до вас на обід, просто втратять голову.
Я розповім про посуд і пристосування, які непогано б мати на кухні, пораджу, як розпізнати і приготувати різні шматки м'ясної туші і як вибрати кращі продукти з магазинного асортименту. Адже якщо ви збираєтеся харчуватися тричі на день до кінця життя, безперечно варто навчитися смачно готувати і отримувати від цього задоволення
."
детальніше



P. S. Ледве не забули )
 
Зустрічайте  - TUBBR  - Огляд світових бестселерів, перекладених українською!
#TheUkrainainBusinessBooksReview
Одним словом, запримітили, що на книжковому ринку уже з'явилось більше сотні позицій україномовної бізнес-літератури і вирішили її збирати в одному місці. Тиждень назад запустили цю нову платформу. Що з цього вийде? Ще й самі не знаємо :)
Отож - заходьте, юзайте, підказуйте, сваріть, хваліть, бо вже є за що)



Немає коментарів:

Дописати коментар