середу, 14 грудня 2016 р.

Шукайте оригіналів та диваків: поради фокусника-мислителя 🎩


Один з найбільш рейтингових викладачів в Уортонському університеті Пенсільванії і один з 25 найбільш впливових у світі мислителів в області менеджменту. Він консультував сотні компаній від Google до Johnson & Johnson і від Pixar до U.S. Army. А ще він.... колишній фокусник і учасник юнацької олімпійської збірної зі стрибків з трампліну.

Адам Грант розповідає, чому компаніям життєво необхідно набирати якомога більше людей, які мислять нестандартно, нонконформістів і першопрохідців. А також ділиться своїми прикладами, як їх шукати, визначати і брати інтерв'ю.

А як до творчих людей приходять великі ідеї? Організаційний психолог Адам Грант вивчає «оригіналів»: тих, хто мріє і втілює в життя нові ідеї. У його виступі на TED ви дізнаєтеся про три несподівані звички оригіналів, включаючи прийняття невдачі.

«Найбільші оригінали зустрічаються з невдачами частіше всіх, тому що вони частіше за всіх пробують щось зробити, - каже Грант. - Потрібно багато поганих ідей, щоб вийшло кілька хороших».


Креативне мислення. Психологія успіху
Оригінали. Як нонконформісти рухають світ
Адам Грант
Світові бестселери українською
Адам Ґрант – один із 25 найвпливовіших мислителів світу у сфері менеджементу та управління людьми. Чотири роки поспіль він очолював рейтинг найпопулярніших викладачів Вортонівської бізнес-школи, входить у світовий Топ-40 найкращих викладачів бізнесу до 40 років. Ґрант консультує Google, Національну футбольну лігу США, ООН, Світовий економічний форум, Військово-морські сили США, компанії Johnson&Johnson, Goldman Sachs, Disney, Pixar, а також проводить спеціальні виступи для них, пише авторські колонки на теми праці та психології для New York Times.
Оригінальне видання "Оригіналів" вийшло у США у лютому цього року і вже за кілька місяців маємо переклад українською!
“Оригінали” - збірка ключів і підказок для тих, хто готовий змінювати себе і не відступає, коли треба змінювати світ.
детальніше




Історії успіху. Мотиватори
У полум'ї: 7 кроків до найяскравішого життя
Джон О'Лірі
Світові бестселери українською
В найкращих традиціях бестселерів-мотиваторів Брене Брауна "Стань сильнішим" і Ніка Вуйчича "Життя без обмежень" з’явився цей 7-кроковий план до живого життя у полум’ї, сповнений надії і можливостей, написаний Джоном О’Лірі - оратором-натхненником, який пережив майже смертельний вогонь у віці дев'яти років і в даний час успішно працює та надихає людей в усьому світі.
детальніше



Історії успіху та досягнень
ALIBABA. Дім, який збудував Джек Ма
Дункан Кларк
Світові бестселери українською
Захоплива історія про те, як учитель побудував одну з найдорожчих у світі компаній — суперника Walmart та Amazon — і назавжди змінив обличчя світової економіки.
"Китайські компанії — приклад гнучкої стратегії та швидкого розвитку в непростих умовах. Нестабільне середовище, обставини, які швидко змінюються, низькі доходи населення — все це дуже схоже на сьогоднішню Україну. Тому наша нова книжка є особливо актуальною. Незважаючи на всі складнощі, результати Alibaba вражають. Її вартість дорівнює трьом ВВП України. І це ще одна причина знати цю історію".  Василь Хмельницький
детальніше




Класика психології
Мужчина в отрыве. Игры, порно и потеря идентичности
Филип Зимбардо, Никита Коломбе
 
Ще якихось 100 років тому все було чітко: у жінок діти-кухня-церква, у чоловіків - робота-війна-влада.
Тепер же ролі, які раніше традиційно грали тільки чоловіки, стрімко переходять до жінок, благо зараз для них немає перешкод для участі у виборах, політичній діяльності, вступу до університетів, будівництва кар'єри, керівної роботи і т. д. В результаті такої радикальної зміни ролей багато чоловіків не можуть знайти свого місця в суспільстві, сім'ї, колективі. Багато губляться, ламаються, замикаються в собі. Від цього страждають і жінки, яким стає все важче зустріти адекватного супутника життя.
Гуру соціальної психології Філіп Зімбардо у цій книзі досліджує проблему самовизначення чоловіки в сучасному світі з найрізноманітніших сторін, і пропонує рішення, які допоможуть якщо не зняти її повністю, то, принаймні, розібратися з нею і пом'якшити ситуацію.
детальніше




Публічні виступи. Нетворкінг
9 техник сторителлинга
Дэвид Хатченс
Організаційний сторітелінг - це про те, як історію подати, щоб донести до працівників стратегію, розуміння їх персонального вкладу, цілеспрямованість, мотивацію і залученість.
Історія як явище не зникне ніколи. Вона завжди тут. І сьогодні в світі організацій розповідання історій стало однією з тих популярних нових ідей, в яких насправді немає нічого нового.
детальніше






Креативне мислення
Один плюс один равно три. Мастер-класс по креативному мышлению
Дейв Тротт
"Кілька років тому я прочитав інтерв'ю зі Стівом Джобсом. Стів сказав, що будь-яка нова ідея - це ніщо інше, як нова комбінація старих елементів. І здатність створювати ці комбінації залежить від здібності бачити зв'язки між елементами.
Ось чому одні люди більш креативні, ніж інші.
Вони краще помічають і розпізнають можливі зв'язки. В силу більш різноманітного досвіду або більш допитливого розуму. У них більше матеріалу для творчого мислення - більша «база даних».
В креативних сферах діяльності з цим проблема. Більшість людей є вузькими спеціалістами. Вони можуть володіти великими знаннями, але в якійсь одній області. Іншими словами, у них обмежена «база даних». Тому вони пропонують стандартні, передбачувані рішення.
Чим різноманітніше знання і досвід, тим більше можна створити несподіваних комбінацій і творчих ідей." ©   

детальніше
           



Інструменти розвитку компанії
Как оценить бережливость вашей компании. Практическое руководство
Майкл Вейдер
Певні втрати є в кожній системі. Вони ховаються в будь-яких процесах: від виробництва і збірки до готельного бізнесу, охорони здоров'я, логістики, соціального обслуговування....
Організаціям, які проводять Lean-атестацію і постійно працюють над виявленням та усуненням прихованих втрат, це дозволяє щорічно економити мільйони доларів.
Майкл Вейдер, автор бестселерів про бережливе виробництво, пропонує в своїй новій книзі системний підхід, що сприяє реалізації принципів Lean.
детальніше




Натхнення для дітей
Щоденник настрою від Джуді Муді
МакДоналд Меґан

У «Щоденник настрою від Джуді Муді» можна записувати усі твої настрої — від на-вершечку-спагеті-і-світу до настрою з найлютішою мармизою. А ще можна занотувати улюблені жарти, зробити колаж «Про мене», скласти списки улюблених речей, записати мрії та інші цікавинки.Тож нагострюй олівець – і починай писати!
детальніше




 
Використовуйте найкращі інструменти для розвитку свого бізнесу!

Немає коментарів:

Дописати коментар